שתף קטע נבחר
 

סקר: צעירים עוברים דירה כל שנה וחצי

שוק השכירות משתולל - לא רק בעיר ללא הפסקה. סקר של מרכז הצעירים בעיריית ת"א מצביע על מגמה דומה בערים כמו ירושלים, חיפה ואשדוד. לפי הממצאים, לכ-50% משוכרי הדירות הועלתה השכירות בשנה האחרונה בעד 300 שקל. כ-60% מהשוכרים דיווחו שבעל הבית לא דואג לתחזוקת הדירה

מי שחשב ששוק השכירות המשתולל הוא נחלת העיר תל-אביב בלבד טועה: סקר חדש שהגיע ל-ynet מצביע על תמונת מצב דומה בכל חלקי הארץ. על פי ממצאי הסקר, הצעיר הישראלי נאלץ לעבור דירה כל שנה וחצי בממוצע, לתקן את הדירה על חשבונו ולהתמודד עם העלאת השכירות מדי שנה - ללא אפשרות לקבל חוזה ארוך טווח.

 

שכירות - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

הסקר, שערך מזא"ה 9 - מרכז הצעירים של עיריית תל-אביב - נערך בקרב 1614 שוכרי דירות בגילאים 21-40 (גיל ממוצע 30), מחציתם מתל-אביב ומחציתם מערים גדולות אחרות (ירושלים, באר שבע, חיפה, רמת גן, אשדוד ורחובות). הוא בוצע לקראת עונת הקיץ, במהלכה מעניק המרכז ייעוץ משפטי חינם לשוכרי הדירות בעיר.

 

מהסקר עולה כי בעלי הבתים לא דואגים דיו לתחזוקת הדירה. 61% מהנשאלים דיווחו שבעל הדירה אינו ממלא כראוי את חובותיו בנוגע לתיקונים ותחזוקת הדירה (65% במשאל התל-אביבי). מתוכם, 47% השיבו כי בעל הדירה ממלא חובותיו באופן חלקי בלבד (48% בתל-אביב); 38% ענו כי בעל הדירה ממלא את חובותיו, אך גורם להם אי נוחות לבקש ממנו (40% בתל-אביב); ו-15% טענו כי בעל הדירה אינו ממלא כלל את חובותיו (12% בת-אביב).

 

זאת ועוד, כ-30% מהנשאלים דיווחו שבעל הדירה ביקש מהם לשאת בהוצאות שאמורות להיות תחת תחום אחריותו, כמו למשל תיקונים בתשתית הדירה שאינם נובעים מנזק שעשה השוכר (32% בתל-אביב).

 

יותר מ-90% חתומים על חוזה שכירות לשנה בלבד

ממצאי הסקר אף מצביעים על היעדר שכירות ארוכת טווח בשוק השכירות הישראלי. 91% מהנשאלים חתומים על חוזה שכירות לשנה אחת או פחות (92% בתל-אביב). עם זאת, מתוכם 49% מתגוררים לפחות שנתיים באותה הדירה (52% בתל-אביב). כלומר, לדברי עורכי הסקר - למרות שהשוכרים מתגוררים בפועל תקופות ארוכות בדירה, הם חתומים על חוזים קצרים ואין להם ודאות לגבי המשך השכירות.

 

כמו כן, 51% מהנשאלים עברו לפחות 3 דירות ב-5 השנים האחרונות (נתון זהה למשאל בתל- אביבי - 51%), כלומר עברו דירה פעם בשנה וחצי בממוצע. באשר לשכר הדירה, 45% מהנשאלים דיווחו כי בשנה האחרונה בעל הדירה העלה את שכר הדירה (72% בתל-אביב). מתוכם, ל-20% עלה שכר הדירה בשנה החולפת ב-300 שקל ומעלה, המהווים הוצאה שנתית של 3,600 שקל ומעלה (25% בתל-אביב).

 

"הסקר מהווה הוכחה נוספת ל'ג'ונגל' שעמו נאלצים מאות אלפי שוכרי דירות צעירים בכל רחבי הארץ להתמודד", אומר מיכאל וולה, מנהל יחידת הצעירים בעיריית תל-אביב-יפו. לדבריו, "זו בעיה שקיימת בכל עיר בישראל שיש בה שוק שכירות ער - כמו ירושלים, חיפה ובאר שבע, ולא רק בתל-אביב-יפו. הדרך להביא יציבות לשוק עוברת בחקיקת חוק שכירות הוגנת חדש, אותו מקדמת העירייה מול הממשלה. החוק יעשה סדר ביחסי השוכר והמשכיר, וייתן לשוכרים יציבות וודאות לאורך זמן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים