המגישה המצרית נגד חמאס: "סוחרים בדם"
באל-ג'זירה התומכת בחמאס תקפו בחריפות את סיקור המבצע בכלי התקשורת במצרים וכינו אותו "מעורר רחמים". מגישת ערוץ הפרעונים פתחה חזית מול ההנהגה בעזה: "חמאס סוחרת בקורבנות. שיאכלו את מה שבישלו"
דו-קרב טלוויזיוני בעולם הערבי: אחת מכוכבות מבצע "צוק איתן" הייתה ראדה עוויס מאל-ג'זירה הקטארית, שמעבר לסיקור המוטה שלה ושל הרשת נגד ישראל ובעד חמאס ניסתה בכל הזדמנות לתקוף את המשטר המצרי ואת העומד בראשו, הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי. גם במצרים לא נשארו אדישים. במהלך המבצע התייצבה חיאת א-דרדירי, מגישת התוכנית "מצרים היום" בערוץ הפרעונים במצרים, לצד העיתונאי תופיק עכאשה ותקפה בחריפות את הביקורות שמושמעות על עמדות הקולגה שלה במצרים ובעולם הערבי: "מי שדבריו של עכאשה על עזה וחמאס לא מוצאים חן בעיניו, יכול לדפוק את הראש בקיר", אמרה בשידור. צפו בהופעה של א-דרדירי:
לפני כמה ימים עוויס תקפה את ההתנהלות של הערוצים במצרים וכינתה אותה "מעוררת רחמים, בחילה וגיחוך". עוד אמרה כי "אבד הכלח על אופן הסיקור של התקשורת המצרית וגם הבגדים של מי שמופיע שם מזמן לא באופנה". מי שעומד בחוד החנית של אותם ערוצים מצריים הוא ערוץ הפרעונים, שבמהלך המבצע בעזה התיר כל רסן מפיהם של מגישיו וההשתלחות שלו בתנועת חמאס יחד עם קריאות התמיכה בישראל נראו כמו חזון אחרית הימים. גם בטלוויזיה המצרית הממלכתית לא חסכו ביקורת מחמאס, אך עשו זאת בצורה מעודנת יותר.
הראשון להתבטא בערוץ היה העיתונאי והמגיש תופיק עכאשה, יריב מר של האחים המוסלמים ותומך מובהק של שרידי המשטר הקודם, שעם נפילתו של מורסי הפציע שוב בתקשורת המצרית והשתלח יומם וליל בחמאס ובאחים המוסלמים. לשיא הוא הגיע כשכינה את המנהיגים בישראל ואת העם היושב בציון "גברים" וכי הוא מוריד בפניהם את הכובע לאחר "שנקמו והרגו מאות על רקע מותם של שלושת הנערים החטופים". עכאשה לא בוחל באמצעים וגם נוהג לקלל את מנהיגי חמאס כמו חאלד משעל ואיסמעיל הנייה.
"חמאס טרוריסטית"
מי שעומדת בגבורה לצידו של עכאשה היא א-דרדירי, שבמהלך המבצע בעזה קראה לצבא מצרים לחסל את מוקדי הטרור ברצועה, להשמיד את חמאס ולבצע פעולות צבאיות מכריעות. "לא נשכח את היום שבו חמאס חיללה את כבודה של מצרים והפרה את הריבונות המצרית באמצעות המיליציות שלה, שהשתתפו בפריצה לבתי הכלא והרגו מפגינים בכיכר א-תחריר", אמרה.
לאחרונה היא שיבחה את ישראל שקיבלה מיידית את היוזמה המצרית להפסקת אש והפנתה את החצים לחמאס שאותה כינתה טרוריסטית. "יש אנשים שלא יכולים לחיות ללא דם וללא קורבנות. הם סוחרים בקורבנות ומרוויחים בזכותם מיליונים".
ההתבטאויות של א-דרדירי ועכאשה לא נאמרים בחלל ריק אלא תואמים את "רוח המפקד" במצרים. גם בכירי השלטון, בהם גם הנשיא א-סיסי, אמרו במהלך המבצע כי אם חמאס הייתה מקבלת את היוזמה המצרית מלכתחילה, "היה נחסך הרבה דם".
המשבר הנוכחי הביא לשיא חדש את המתיחות בין הארגון השולט בעזה לבין השלטון בקהיר, במיוחד לאחר ניסיונותיו של ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל להכניס את קטאר וטורקיה, שנואות נפשה של מצרים בעת האחרונה, למאמצי התיווך.
במהלך המבצע הציפו דוברי חמאס את המתיחות בין הצדדים כשהאשימו את מצרים בכך שהיא אינה מאפשרת מספיק תנועה של אנשים דרך מעבר רפיח ובמקביל מתחו ביקורת על התנהלות מצרים בנוגע ליוזמה שהציגה. "על מצרים לא להיות מתווכת אלא להיות מוטה לצידו של העם הפלסטיני", אמרו בכירי חמאס בזמנו.