שתף קטע נבחר

 

מסתמן: ישראל לא תשתף פעולה עם ועדת האו"ם

ההנחה במשרד החוץ היא שהרכב הוועדה מגמתי ומוטה, ולכן עדיף להתמודד מולה בדרכים אחרות: "היא סימפוניה של צביעות". נבדקת האפשרות להקים ועדה ישראלית שתחקור את האירועים ותהווה "שכפ"צ בינלאומי"

בישראל מתגבשת והולכת ההחלטה לא לשתף פעולה עם ועדת החקירה של האו"ם לבדיקת פעולות צה"ל בעזה במהלך מבצע צוק איתן. בשבוע שעבר הועברה המלצה חד משמעית ברוח זאת מהדרג המקצועי במשרד החוץ, והיום (ד') קיבע שר החוץ את הדעה בהתבטאות רשמית ראשונה בנושא. במהלך סיור בדרום ופגישה עם ראשי רשויות העביר אביגדור ליברמן מסר נחרץ שלפיו: "לא נשתף פעולה. נתמודד".

 

בשבוע שעבר פורסם ב-ynet כי הצוות המקצועי במשרד החוץ ממליץ לדרג המדיני שלא לשתף פעולה עם ועדת החקירה בשל היותה מגמתית ובעלת דעה מוטה נגד ישראל מלכתחילה. בראש הועדה יעמוד וויליאם שבאס (64), פרופסור לדין בינלאומי ומומחה בזכויות אדם, שאמר בעבר כי היה מעוניין שראש הממשלה בנימין נתניהו יועמד לדין בהאג בשל מבצע "עופרת יצוקה", חרף העובדה שנתניהו לא כיהן אז כלל כראש ממשלה.

 

ליברמן: אסור לשתף פעולה עם ועדת האו"ם    (צילום: בראל אפריים)

ליברמן: אסור לשתף פעולה עם ועדת האו"ם    (צילום: בראל אפריים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הבוקר הרחיב ליברמן בנושא: "הוועדה הזאת, שמונתה על ידי המועצה לזכויות האדם, היא סימפוניה של צביעות. מי שמאשים אותנו בהפרה של זכויות אדם אלה מדינות כמו קובה, כמו ונצואלה כמו אלג'יר. אסור למדינת ישראל לשתף פעולה עם הוועדה הזאת. אנחנו צריכים להתמודד איתם, אבל לא לשתף פעולה ולא לתת לגיטימציה לעוכרי ישראל. יו"ר הוועדה רוצה להביא לדין את נתניהו ואת שמעון פרס. שנים הוא מגן על המשטר באיראן ואומר שהעולם פשוט לא מבין את האיראנים".

 

בכיר במשרד החוץ אמר בשבוע שעבר כי אין טעם בשיתוף פעולה עם הועדה, בשל העובדה שדעתה מוטה מלכתחילה: "גם עם גולדסטון לא שיתפנו פעולה, ולבסוף הדו"ח שלו נעלם מן העולם.

המועצה החליטה לחקור גם את מה שקורה ביהודה ושומרון ובירושלים, אז ברור שמדובר בחקירה פוליטית. אין סיבה לשתף איתה פעולה".

 

בישראל עדיין שוקלים אם להקים ועדת חקירה ישראלית בהשתתפות מומחים בינלאומיים ובראשות דמות משפטית מוכרת ומוערכת, שתחקור את פעולות צה"ל בעזה במהלך מבצע צוק איתן. שגריר ישראל לשעבר בוושינגטון, ד"ר מייקל אורן, הציג אתמול בשיחה עם ynet יוזמה מדינית דומה - הקמת ועדה ישראלית שתשמש שכפ"צ בינלואמי - שמטרתה להקטין את הסכנות מפני אפשרות של הדיינות בבית הדין הבינלאומי בהאג. אורן, ששירת בארה"ב גם במהלך דו"ח גולדסטון וגם במהלך אירועי המרמרה, ציין כי "יש לפעול מהר ולקבל החלטה בהקדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הרס בבית חנון במהלך צוק איתן
צילום: EPA
מומלצים