שתף קטע נבחר
 

כמה הסודות שלנו מוגנים בסיקרט?

סיקרט מבטיחה, וכנראה בינתיים מקיימת, אנונימיות מוחלטת לסודות שלנו. אבל אם נרצה לתבוע או אם רשויות החוק ירצו למצוא אותנו - זה אפשרי

אפליקציית סיקרט שתופסת תאוצה בישראל בשבועות האחרונים מעניינת אך מדאיגה. הסודות שלנו נשמרים טוב, לפחות כרגע ואי אפשר לדעת מי אנחנו. אך אם רשויות החוק ירצו בכך, או אם נצליח לתבוע בתהליך לא פשוט אבל אפשרי - הסודות ייחשפו. 

 

צילום: ולדימיר רוטנשטיין וחגי דקל

צילום: ולדימיר רוטנשטיין וחגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
לסיקרט יש נתונים מזהים שבעזרתם היא יכולה להגיע למי שפירסם שם סודות, מסביר עו"ד אוריה ירקוני, מומחה לדיני רשת. ומה מותר לנו לפרסם? "מה שמותר ומה שאסור", הוא אומר, "זה מה שמותר ואסור בפייסבוק או בטוקבקים. אסור לפגוע בפרטיות, אסור להוציא לשון הרע ואסור להסית, ללא קשר למדיה".
 

 
האם אפשר להשיג פרטים על מישהו שכתב עלינו משהו לא נעים? זה אפשרי אבל לא פשוט. "כדי השיג מידע מחברה אמריקאית יש הליך שצריך לעשות בארה"ב, והחברה תקיים כל צו שתקבל שם", מסביר ירקוני, "אבל יש בעיה מסויימת בארץ לחשוף פרטי גולשים". מצד שני, מוסיף ירקוני, אם החברה מוסרת את מספר הטלפון של האדם, קל יותר לעשות בירור ולברר מי הוא".
 
ומה עושים אם יש חשש פלילי או חשש שמישהו יפגע בעצמו? ירקוני מסביר כי אפשר לפנות משטרה. "המשטרה מפעילה הרבה אמצעים שהיא לא חושפת בפני הציבור הרחב". במקרה חירום, הוא מסביר, "היא יכולה לקבל פרטים ללא צו באמצעות חוק נתוני תקשורת. במקרה שיש חשד פלילי, המשטרה תוכל להגיע למישהו יותר מהר ממה שאדם רגיל יוכל להגיע אליו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים