שתף קטע נבחר
 

ת"א: הבית הנטוש של מחאת האוהלים ישופץ

כ-3 שנים לאחר שפעילי המחאה החברתית פלשו למבנה הנטוש ברחוב דב הוז בתל-אביב, תשפץ העירייה את המבנה ההיסטורי שנקרא "בית צעירות מזרחי" - ותהפוך אותו למרכז עירוני קהילתי חדש. עלות השיפוץ: כ-16 מיליון שקל

המבנה הציבורי הנטוש ברחוב דב הוז בת"א, שהפך בשנת 2011 למשכנם של אנשי מחאת האוהלים , חוזר לכותרות. עיריית תל-אביב-יפו הודיעה היום (ד') כי בימים הקרובים תחל בעבודות שיפוץ ראשוניות במבנה ההיסטורי הנקרא "בית צעירות מזרחי", כצעד מקדים לקראת הפיכתו למרכז עירוני חדש עבור הקהילה באזור.

 

בית צעירות מזרחי - עוד כותרות בערוץ הנדל"ן :

 

בחודשים האחרונים קיימה העירייה הליך שיתוף ציבור באשר לאופי המבנה החדש, ובכוונתה להקצות עבור השיפוץ כ-16 מיליון שקל. במסגרת השיפוץ יוחלפו תשתיות הבניין, יבוצעו חיזוקים בשלד המבנה והוא יונגש לנכים. כמו כן, יבוצע בו שיפוץ פנימי ושיפוץ חזיתות, ואף חצר הבניין תשוקם.

 

מדובר במבנה עצום המשתרע על שטח של 3,000 מ"ר ברחוב דב הוז, שהוקם בתחילת שנות ה-40 של המאה הקודמת כפנימייה ובית ספר מקצועי דתי לבנות, שהשתייך לארגון הסתדרות נשות מזרחי. הוא נבנה על מגרש שנרכש ונתרם למטרה זאת על ידי יעקב גזונדהייט, גואל אדמות שעלה לארץ ב-1923 מדרום אפריקה. בשנים 1977-1993 אירח המבנה את הסמינר למורות תלפיות.

 

הדמיית המבנה החדש ברחוב דב הוז. ישופץ אחרי שנים בהן היה נטוש (הדמיה באדיבות עיריית תל-אביב-יפו) (הדמיה באדיבות עיריית תל-אביב-יפו)
הדמיית המבנה החדש ברחוב דב הוז. ישופץ אחרי שנים בהן היה נטוש(הדמיה באדיבות עיריית תל-אביב-יפו)

 

בשנים האחרונות עמד המבנה שומם ושימש מחסה לנרקומנים וחסרי בית. לאורך השנים בחנה העירייה מספר חלופות, בהן אכסניית נוער, מעונות סטודנטים, ואף שלוחה אקדמית לבית הספר לאמנות בצלאל. במסגרת זו תוכננו לקום במבנה גם שני גני ילדים עירוניים לטובת תושבי השכונה וילדיהם.

 

בשנת 2011, בעיצומה של המחאה על יוקר הדיור והמחיה בעיר, פלשו עשרות פעילים חברתיים למבנה וחנכו את המקום כ"מרכז חברתי וקהילתי". "במקום שהבניין יעמוד נטוש, אנו מחזירים אותו לתושבי השכונה", אמר אז אחד הפעילים. השכנים, שעבורם המבנה היווה מפגע מזה שנים, אף עודדו את הפעילים. כעת, כאמור, נראה כי המצב ישתנה.

 

המבנה הנטוש ב-2011, עת פלשו אליו פעילי המחאה החברתית (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המבנה הנטוש ב-2011, עת פלשו אליו פעילי המחאה החברתית(צילום: מוטי קמחי)

 

במקום בית העיתונאים: מגדל בן 17 קומות

לא רחוק משם, ברחוב קפלן בתל-אביב, החליטה האסיפה הכללית של אגודת העיתונאים בעיר למכור את בית העיתונאים, המכונה "מתחם בית סוקולוב", ליזם פרטי שיבנה מגדל בגובה 17 קומות במקום. המהלך צפוי לצאת לדרך השבוע. המתחם ממקום בצומת הרחובות קפלן ואבן גבירול במרכז תל-אביב.

 

השבוע פרסמה ועדה מיוחדת של האגודה, בראשות שמוליק שם טוב, לשעבר מנכ"ל הרשות השנייה, הזמנה פתוחה לקבלת הצעות מיזמים המעוניינים לרכוש את זכויות הבנייה במגרש. שם טוב העריך שהליך המכירה יסתיים תוך כ-3 חודשים.

 

המתחם, המשתרע על פני כ-3,700 מ"ר, כולל זכויות בנייה בהיקף של כ-14 אלף מ"ר. התב"ע (תוכנית בניין עיר) במקום מעניקה זכויות בנייה למגדל מגורים בן 17 קומות, זאת בנוסף לשטחי מסחר ושטחי חניה.

 

באגודה מתכוונים לשמור לעצמם שטחי משרדים גם במבנה החדש. בין השטחים שייהרסו במסגרת המהלך, נכלל גם המבנה של לשכת העיתונות הממשלתית, המבנה של דובר צה"ל וכן המסעדה הממוקמת בחצר המבנה.

 

תקופת החכירה על בית סוקולוב הסתיימה ב-1999, ומאז מחזיקה בו האגודה בסטטוס של "מחזיקים ללא חוזה" וחייבת סכום של כ-15 מיליון שקל לרשות מקרקעי ישראל עבור דמי חכירה שלא שולמו. בימים אלה מצויה אגודת העיתונאים בהליכים מול הרשות כדי להגיע להסדר על גובה החוב. יו"ר האגודה, רותם אברוצקי, אמר כי "אנחנו יוצאים למהלך משמעותי שתכליתו חיזוקה וביצורה של האגודה".

 

בהכנת הידיעה השתתפה יעל דראל, כלכליסט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
המבנה הנטוש בזמן מחאת האוהלים
צילום: מוטי קמחי
הדמיה באדיבות עיריית תל-אביב-יפו
הדמיית המבנה החדש
הדמיה באדיבות עיריית תל-אביב-יפו
מומלצים