ארזתם לבד? כך תעברו בקלות את כל הבדיקות בשדה התעופה
זה לא שיש לנו מה להסתיר, אבל עדיין כולנו קצת נלחצים וקצת חוששים מהבדיקה הבטחונית ומהמגנומטר בשדה התעופה. מה עושים כדי לעבור את זה בזריזות ובלי לצפצף? 5 טיפים שאסור לטוס בלעדיהם. יש לכם טיפים משלכם? כתבו לנו!
מצד אחד, אף אחד מאיתנו לא אוהב את בדיקות הביטחון בשדה התעופה, וכולנו קצת חוששים לעבור אותן או סתם לא יודעים להתנהג בהן. מצד שני, אנחנו מקללים את הבחור שצפצף לפנינו בתור בגלל החגורה, או את הבחורה ששכחה להוריד איזו טבעת וגרמה לעיכוב. איך פותרים את זה ועוברים את זה בקלילות? קבלו כמה טיפים.
1. לבדוק את מצב הדרכון
כן, זה הסעיף הראשון שלפני כולם. מצבו של הדרכון שלכם קריטי: גם תוקפו, וגם מצבו הפיזי. בעניין התוקף, על פי הוראות משטרת הגבולות דרכון עמו נוסעים לחו"ל צריך להיות בתוקף לפחות לחצי שנה - אחרת פשוט לא יעלו אתכם על הטיסה. לדברי נוסעים, לא פעם נאמר שהם יכולים לנסוע עם דרכון בתוקף של פחות מחצי שנה, אך בדרך חזור עלולה להיווצר בעיה שגם הם וגם מדינת ישראל ייאלצו לשאת בקנסות כספיים במצב שכזה - על פי חוקי מדינות אחרות.
בעניין מצבו הפיזי של הדרכון, שימו לב היטב. העמוד המנויילן, זה שבו מופיעה תמונתכם, עלול להיקרע בקצוות העליונים משמאל ומימין. במצב של קרע באורך של יותר מ-1 ס"מ - באחד מהצדדים בלבד (!) הדרכון פסול ולא ניתן לטוס עמו. גם במקרים אלה, במשטרת הגבולות אומרים כי מדינות אחרת קונסות את ישראל באם היא מוציאה אדם בעל דרכון שכזה מגבולות המדינה - ומבקשת להחזירו אליה.
בשני המצבים - הפיזי ובעניין התוקף, אל תחכו לרגע האחרון - כלומר לשדה התעופה. טפלו מראש בדרכונים שלכם, אחרת תיאלצו להיפרד בנתב"ג מסכום של כ-1,100 שקלים. חידוש דרכון לפני הנסיעה (ושימו לב שקבלת דרכון עשויה להימשך עד עשרה ימים) - תעלה לכם כרבע מהסכום הזה במשרד הפנים הסמוך למקום מגוריכם. אל תחכו לרגע האחרון!
2. להגיע מוקדם לשדה
אתם גם ככה יוצאים לשדה כדי להספיק לעבור בדיוטי פרי, נכון? אז קחו עוד חצי שעה, כמקדם ביטחון. מקסימום תשבו על עוד קפה במחיר מופקע בפיאצה הבן-גוריונית.
אם תקדימו, תשאירו מספיק זמן לבידוק, לשאלות, למגנומטר המנג'ס וגם להנאות הקטנות של נתב"ג. בתקופה זו של השנה, עלולים גם להשתרך תורים ארוכים בנתב"ג, עד כדי כך שאתם עלולים כמעט לאחר לטיסה.
3. לוודא את הפרטים
שימו לב ששמכם על כרטיס הטיסה תואם לזה שנמצא בדרכון שלכם. אם לא, דעו שללא בעיה מיוחדת תוכלו לדאוג לכך לפני הטיסה.
כשתגיעו לשדה התעופה בארץ המצב עלול להיות קצת יותר מסובך, ובטח אם אתם חוזרים מחו"ל ותתקעו עם שם שהוא לא שלכם בשדה תעופה שקצת פחות מדברים בו עברית. על הגעה עם דרכון לשדה ולא לשכוח אותו, אנחנו כלל לא מדברים כמובן.
4. לארוז תיק יד כמו שצריך
כשאתם אורזים את תיק היד שעולה איתכם למטוס, ודאו שהם לא כבדים מדי או גדולים מדי. ארגון מחדש של התיק לאחר שנפתח בבדיקה הבטחונית עלול לקחת זמן רב, ולעכב את הנוסעים שאחריכם.
אם תדעו לאן שייך כל דבר, איך בדיוק ארזתם במקור ולאן חוזר כל פריט במקרה שיפתחו לכם את התיק, תחסכו זמן רב ותארזו בחזרה בזריזות, במקרה הצורך.
5. להתכונן לשיקוף
אחרי הבידוק אתם מתבקשים כמובן לעבור את שיקוף תיקי היד. הוציאו מראש את המחשבים הניידים לתא נפרד בשיקוף, ודאו שאין לכם בקבוקי נוזלים (בשמים, מים, בקבוקים שונים - הכל) של יותר מ-100 מ"ל בתיק. לאחר מכן הסירו את כל מה שעלול לצפצף על גופכם: חגורות, טבעות, שרשראות, מטבעות בכיסים וכו'.
את כולם שימו לצד התיק במגש שנכנס אל מכונת השיקוף. כמובן שחל איסור גם לקחת עמכם חפצים חדים או דליקים. במילים אחרות: חסכו מעצמכם את פתיחת התיקים על ידי אנשי הביטחון.
יש לכם טיפים משלכם? כתבו לנו, ושתהיה טיסה נעימה!