אסף הרופא: תקלה במכשיר הצנתור גרמה נזק ללב
תושב ראשל"צ תובע את בית החולים אסף הרופא, לאחר שבזמן שהועבר לחדר צנתורים לצורך טיפול דחוף, המכשור בו לא עבד וכך גם בחדר טיפולים נוסף אליו הועבר. רק לאחר שהועבר לבית החולים שיבא, עבר את הצנתור. מביה"ח אסף הרופא נמסר: "כשנקבל את כתב התביעה נבדוק"
שורת תקלות טכניות בחדרי הצנתורים גרמו לעיכוב ולהחמרת התקף הלב: כך טוען מטופל בתביעה שהגיש נגד בית החולים אסף הרופא. כתוצאה מכך, עוכב הצנתור במשך שעות, ובוצע רק כשפונה לבית החולים תל השומר.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
התובע, נשוי ואב לשלושה בעל עסק מראשון לציון, החל לסבול מכאבים בחזה ב-6 ביוני 2010. הכאבים הלכו וגברו והוא פנה לחדר המיון של בית החולים אסף הרופא, שם על פי כתב התביעה הראה תרשים האק"ג חשד לאוטם נרחב בשריר הלב. הוא הועבר בדחיפות לחדר הצנתורים, והצינתור אכן הראה חסימה והיצרות בעורקי הלב.
עוד על צנתורים:
- מה הטיפול העדיף: צנתור או ניתוח מעקפים?
- כך תדעו: מתי יש לבצע צנתור? מדריך
- עומדים לעבור צנתור? כל מה שצריך לדעת
לאור הממצאים, הוחלט במהלך הצינתור לפתוח את החסימה העיקרית. אלא שאז נתקע שולחן הצנתור, נקרע הכבל ולכן הוא הועבר להמשך צנתור בחדר הקוצבים.
אלא שגם שם לא ניתן היה להמשיך בצנתור עקב תקלה. לפיכך הוא פונה כעבור כשלוש שעות לחדר הצנתורים של בית החולים תל השומר. בשל העיכוב בצנתור, החמיר התקף הלב והתוצאה היא ירידה של כ-50% בתפוקת הלב.
בגלל העיכוב - ירידה בתפקוד הגופני
מומחה לרפואה פנימית שבדק את הממצאים, קבע שעקב האיחור בפתיחת החסימה בלב, נותר החולה בנכות של 60% עם ירידה קשה בתפקודו הגופני, קוצר נשימה במאמץ קל ביותר של הליכה לאורך מטרים בודדים.
את התביעה נגד בית החולים הגיש לבית משפט השלום עורך דינו עמית שטרייכמן. מבית החולים אסף הרופא נמסר בתגובה: "טרם התקבל בביה"ח כתב התביעה האמור. לכשיתקבל הוא ייבדק ויטופל במסגרת ההליכים המשפטיים המקובלים".