המארינס נחתו על ההר: "מצב היזידים טוב"
צוות של הנחתים ואנשי כוחות מיוחדים אמריקניים נחת באזור סינג'אר, שם מתחבאים רבבות מבני המיעוט שנרדף על-ידי דאעש, כדי להעריך את מצבם. הפנטגון: מצבם טוב משציפינו, לא סביר שנפעל לחלצם במבצע אווירי
הצוות נשלח בעיקר כדי לאמוד את חומרת המשבר ההומניטרי שבו שרויים האזרחים שנרדפים בשל אמונתם הדתית. לחיילי הנחתים התלוו גם נציגים של הכוחות המיוחדים של צבא ארה"ב, והם נחתו באזור סינג'אר הנצור במסוק-מטוס V-22. בהודעת הפנטגון נמסר כי מדיווחי החיילים עולה כי בהר נמצאים פחות יזידים משציפו, ושמצבם טוב יותר משדווח קודם לכן. "נוכח הדיווחים האלו, לא סביר שנורה על מבצע לחילוצם", צוין בהודעה. עם זאת, הודגש כי הסיוע ההומניטרי ליזידים יימשך ככל שיידרש.
בעיתון "גרדיאן" הבריטי דווח כי באזור נמצאים גם חיילים בריטיים, לצורך איסוף מודיעין. ארה"ב ומדינות נוספות הצניחו בימים האחרונים משלוחי מזון, מים וציוד הומניטרי לאזרחים שמתחבאים בהר, אולם זו הפעם הראשונה שידוע על פריסת כוחות זרים במקום. יזידים שחולצו מההר סיפרו כי ראו צוותים קטנים של חיילים אמריקנים, אולם לא הורשו להתקרב אליהם. "הם אובטחו על-ידי כוחות כורדיים", העיד אחד מהם.
גורם אמריקני אישר בהמשך כי צוות של כ-20 אנשי צבא נחת בסינג'אר כדי לבצע הערכת מצב ושב כעבור זמן קצר לעיר ארביל, שם מרוכזים היועצים האמריקנים שנשלחו לעיראק והדיפלומטים שעובדים בקונסוליה במקום. מוקדם יותר אישר ממשל אובמה כי הוא בוחן את האפשרות שהכוחות האמריקניים ייטלו "תפקיד ישיר יותר" במבצע לחילוץ היזידים הנצורים.
אז למה הם עורפים ראשים? צפו
"הנשיא פתוח להמלצות בנוגע לאופן שבו ארה"ב תסייע לפינוי האנשים האלו מההר", אמר סגן היועץ לביטחון
לאומי, בן רודס. "אם יש דברים נוספים שנוכל לעשות כחלק מהמאמץ לסייע להם, אנחנו בהחלט נבחן את האפשרויות האלו". דבריו עוררו ביקורת וטענות כי הנשיא חוזר בו מהבטחתו לא לערב את הכוחות הקרקעיים בלחימה בעיראק, ובתגובה אמר רודס: "כל מבצע צבאי כרוך בסכנות, אולם הנשיא בטוח שנוכל להציב לעצמנו מטרות מוגבלות".
אתמול הגיעו לארביל 130 אנשי צבא אמריקניים והם בוחנים עתה תוכניות אפשריות שונות לסיוע ליזידים, החל מיצירת מסדרון הומניטרי להעברת מזון וציוד, וכלה בחילוצם על-ידי כוחות אוויריים - אפשרות שהפכה, כאמור, לפחות סבירה לנוכח דיווחי הנחתים. "130 החיילים האלו לא עומדים למלא תפקידי לחימה בעיראק", הבטיח רודס לעיתונאים, והזכיר כי אובמה פסל שוב ושוב את האפשרות הזו. לדבריו, ארה"ב שואפת לשתף פעולה עם הכוחות הכורדיים שכבר פועלים באזור ועם הצבא העיראקי.