בלי פלואור: איך לשמור על שיניים בריאות
על פי החלטת שרת הבריאות יעל גרמן, החל מחודש ספטמבר לא יופלרו המים בישראל. איך זה ישפיע על השיניים שלנו ומה ניתן לעשות כדי להמשיך ולשמור על שיניים בריאות?
החל מחודש ספטמבר לא יהיו במים בישראל פלואור. עד כה למרות הפלרת המים התנהל דיון מר בין המתנגדים לבין התומכים בה. מתנגדי ההפלרה טענו כי מדובר בהתערבות כפויה בהרכב מי השתייה שלנו וכי הפלואור עלול לגרום נזק לבריאות ולסביבה. התומכים לעומת זאת, הסבירו כי הפלואור מגן על שינינו מעששת ומהידרדרות מצב השיניים.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
ד"ר חגי סלוצקי, הרופא הראשי של כללית סמייל ומומחה לרפואת שיניים, שמודאג מההחלטה, מסביר איך להיערך ליום שאחרי ביטול ההפלרה, כדי לשמור על השיניים. הוא מסבירכי הפלואור מחזק את המינרל שנבנה על השן ובעצם מחזק את השיניים.
"מרגע שתופסק ההפלרה הסיסטמית, יהיה צורך להשתמש בהפלרה מקומית, כדי לטפל בבעיות שיניים שעלולות להתעורר בקרב ילדים ובקרב מבוגרים כאחד", הוא מסביר ואומר כי בקרב מבוגרים עששת עלולה להתפתח בד בבד עם דלקת חניכיים שגורמת בין השאר גם להחלשת השיניים.
עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט
עור ללא אקנה: הטיפולים שיעלימו את הפצעים
המזגנים גורמים לצינון?7 מיתוסי בריאות לקיץ דווקא בקיץ: למנוע ולטפל בווירוסים העונתיים
שגרת שמירה על השיניים
לדברי ד"ר סלוצקי, הפלרה סיסטמית ( כללית ) קיימת במדינות רבות בעולם, גם אם לא במי השתייה. "יש מדינות שמפלירות את המלח, יש מדינות שמפלירות חלב לילדים, הכל כדי להגן על השיניים. היות שישראל ההפלרה הזו הולכת להיעלם, צריך לעבור להפלרה מקומית, שניתנת לצריכה אישית".
צחצוח שיניים: שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה כי רוב משחות השיניים מכילות פלואוריד. "כדאי לוודא האם המשחות שבחרתם מכילות או לא פלואור על פי הדרישה. משחות המיועדות לילדים עד גיל 6 מכילות ריכוזים נמוכים מאוד של פלואוריד, ומשחות שיניים המיועדות למבוגרים יותר מכילות ריכוז גבוה יותר.
"יש משחות מאותו סוג כמו פרדונטקס, לייף ונוספות שחלק מהן מכילות פלואוריד וחלק מהן הן משחות טבעיות המבוססות על צמחים בלבד".
תוספת פלואור חיצונית: כפות המכילות משחה חומצית עם פלואוריד, שהמטופל צריך ללעוס במשך שתי דקות. "זו פרוצדורה שנעשית במרפאת רופא השיניים והיא נחשבת כטיפול מניעתי למחסור הפלואור שעלול להתרחש. יש צורך לחזור על הטיפול על פי הוראות הרופא.
מריחת משחה (ורניש) על השיניים: מדובר בטיפול מניעתי נוסף הכולל מריחת משחה על השן בשכבה דקה עם פלואוריד בריכוז גבוה. גם כאן זה טיפול שנעשה במרפאה, ולרוב רצוי לחזור עליו פעם ב-3 חודשים.
שטיפת במי פה: רוב מי הפה מכילים אף הם פלואוריד. קטרון מסבירה כי הריכוז והפעולה של מי פה משתנה ויש מי פה חזקים מאוד המיועדים למקרים של דלקת ולמצבים של אחרי טיפול שיניים כמו פרופשנל או ליסטרין, וגם מי פה המיועדים לשימוש יומיומי כמו אלמקס - קורסודיל, טארודנט, סנסודיין, לייף פרופשנל ונוספים.
לטפל ברגישות חניכיים: כמו בשיניים גם רגישות חניכיים יכולה להצביע על בעיות שעלולות לצוץ. קטרון מסבירה כי ניתן להשתמש במשחות לשמירה על החניכיים כמו למשל פרדונטקס, לייף ועוד.
היגיינת פה מוקפדת: ללא ספק הקפדה על היגיינת פה, כמו גם על מניעה קבועה יכולה להיות הטיפול הטוב ביותר.
בדיקות קבועות אצל רופא השיניים, צחצוח פעמיים ביום וגם אחרי ארוחות, שימוש במברשות שיניים מותאמות לגיל, מסבירה קטרון והחלפתן באופן אופטימלי - כשהמברשת כבר לא משיגה את יעדה. קטרון מוסיפה כי ניתן להשתמש גם במכשיר סילונית לניקוי השיניים, שהוא מכשיר משלים למשחות ולמי הפה.