שתף קטע נבחר

 

הערכות בצוות המו"מ הפלסטיני: המלחמה מאחורינו, ניתן להשיג הסכם

סגן מנהיג הג'יהאד אמר כי אין ברירה בשלב הנוכחי אלא להגיע להסכם. חבר אחר במשלחת המו"מ הפלסטינית: "ההסכם צריך להבשיל. זה תלוי בישראל". הבוקר התכנס הקבינט המדיני ביטחוני

בג'יהאד האיסלאמי ממשיכים הבוקר (יום ו') לשדר אופטימיות רבה לגבי האפשרות לחתום על הסכם בתום חמשת ימי הפסקת האש. סגנו של מנהיג הג'יהאד האיסלאמי, זיאד נחאלה, שאתמול אמר כי ההסכם קרוב מאוד, צוטט הבוקר בעיתון "אל-חיאת" באומרו כי "המלחמה כעת מאחורינו". חבר המשלחת הפלסטינית לקהיר הוסיף כי "אין לנו ברירה בשלב הנוכחי אלא להגיע להסכם. זה מה שעומד בראש סדר העדיפויות שלנו. לכן אני סבור שאנחנו הולכים להסכם". ובישראל, הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס הבוקר ב-8:30.

 

אופטימיות. המשלחת הפלסטינית למשא ומתן בקהיר ()
אופטימיות. המשלחת הפלסטינית למשא ומתן בקהיר

נחאלה הוסיף ואמר כי "אנחנו רוצים לצאת מהמצב הזה כדי לתת לעם חיים חדשים. ההרס הרב שנגרם במהלך המלחמה חייב להיות מטופל".

 

גם דובר הג'יהאד האיסלאמי יוסף א-חסאיינה הצטרף להערכות האופטימיות של נחאלה. בתוך כך, גורם בכיר במשלחת הפלסטינית סיפר הבוקר לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי הארכת הפסקת האש לחמישה ימים נעשתה ללא תנאי או הגבלה מסוימות וללא תמורה לכך, אלא מתוך אמונה של המשלחת כי ניתן להשיג הסכם מכובד בסבב הבא.

 

אותו גורם סיפר כי מבין הנושאים שהוסכם עליהם סופית הוא העברת הכספים לעובדי חמאס ברצועה. נושאי הנמל, שדה התעופה והשיקום עדיין נותרו במקומן, לדבריו, ובמקביל נפתרו סוגיות אחרות כמו מרחב הדיג, פתיחת המעברים ואזור החיץ.

 

במקביל, חבר המשלחת בסאם א-סאלחי העריך כי הסיכויים להגיע להסכם הם לא יותר מ-50 אחוזים. לדבריו, יש סיבוכים. "יש מספר סוגיות שנפתרו ויש סוגיות שמצריכות טיפול", אמר. "ההסכם עדיין צריך להבשיל. הדבר בסופו של דבר תלוי בישראל ואם היא תרצה להגיע להסכם קבוע וכולל". הוא סירב לאשר אם נושאי הנמל ושדה התעופה הוזזו הצדה לפי שעה, אך טען כי יש פרוטוקול חתום בין הצד הפלסטיני לצד הישראלי וכעת דנים במנגנון ליישם אותו.

 

אורן: היחסים עם ארה"ב - כיפת ברזל מדינית    (צילום: אורי דוידוביץ וולדימיר רוטנשטיין)

אורן: היחסים עם ארה"ב - כיפת ברזל מדינית    (צילום: אורי דוידוביץ וולדימיר רוטנשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ובתוך כך, נראה כי נרגעו הרוחות במשבר המדיני בין ישראל לארצות הברית. דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, מארי הארף, התייחסה אמש לדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", לפיו ממשל אובמה עצר משלוח של טילי הלפייר לישראל ואמרה כי לא חל שינוי במדיניות האמריקנית. היא ציינה כי "בהתחשב במשבר בעזה, זה טבעי שהסוכנויות נוקטות במשנה זהירות עם המשלוחים כחלק מהתהליך בין הסוכנויות".

 

לדבריה, במהלך משברים כמו זה שבין ישראל לחמאס, "ארה"ב בוחנת לעומק ומבצעת הערכות נוספות למשלוחי נשק, ואין זה דבר בלתי רגיל". הדוברת הדגישה כי אף מדינה לא עשתה יותר מארה"ב כדי לתמוך בביטחונה של ישראל. "ארה"ב תמשיך לספק לישראל מערכות ביטחון נוספות בהמשך.

 

הארף סירבה לומר אם יש קשר בין ההקפאה לכאורה לבין הפגיעות באזרחים בעזה במהלך מבצע "צוק איתן", אך אמרה כי ארה"ב הייתה מודאגת מהרג אזרחים בעזה. "חשבנו שישראל יכולה לעשות יותר כדי למנוע פגיעה באזרחים", הודתה.

 

עשרות אלפי בני אדם השתתפו אמש בעצרת למען תושבי הדרום שהתקיימה בכיכר רבין בתל אביב תחת הסיסמה "לא שותקים באדום". את האירוע ארגנו ראשי היישובים בעוטף בתמיכת עיריית תל אביב, ויחד הם נושאים מסר משותף: "דין עוטף עזה כדין תל אביב וירושלים".

 

לפני העצרת זימן ראש הממשלה בנימין נתניהו את ראשי המועצות האזוריות בעוטף עזה לפגישה בקריה, והם הגיעו לאירוע לאחר מכן. בפגישה אמר להם נתניהו שהמצב כרגע מול חמאס רגיש ושישראל מנסה את ההליך המדיני, אך האופציה הצבאית עדיין קיימת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים