שתף קטע נבחר
 

מדד המחירים לחודש יולי עלה ב-0.1%

האינפלציה בפועל - 0.3% בלבד. מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים משקפת יציבות מחירים; הירקות והפירות התייקרו ב-1.9%, שכר הדירה - ב-0.9%. מחירי ההלבשה וההנעלה ירדו ב-7.5%. הערכות: בנק ישראל יותיר את הריבית ללא שינוי

מדד המחירים לצרכן לחודש יולי שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עלה ב-0.1% - בהתאם למרבית הציפיות בשוק. מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, שפורסם בחודש שעבר, עלה ב-0.3%.

 

 

כתוצאה מעליית המדד בחודש שעבר מסתכמת כעת האינפלציה בפועל - המחושבת 12 חודשים לאחור - ב-0.3% בלבד, ונמצאת לכן הרבה מתחת לתחום התחתון של יעד האינפלציה השנתי העומד על 1%-3%.

 

מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים משקפת יציבות מחירים - 0%.

 

לעליית המדד בחודש שעבר תרמו בעיקר העליות בסעיפים: ירקות ופירות (1.9%), שכר הדירה (0.9%) ותחבורה ותקשורת (0.8%). עליות אלה קוזזו בחלקם בעיקר על ידי ירידה עונתית של 7.5% במחירי ההלבשה וההנעלה.

 

התבססות האינפלציה בפועל מתחת לגבול התחתון של היעד שקבעה הממשלה תקל על הוועדה המוניטרית של בנק ישראל לשוב ולהפחית בסוף החודש את הריבית לחודש ספטמבר לנקודת שפל חדשה של 0.25%. ואולם ההערכה היא שחברי הוועדה יעדיפו בסופו של דבר להשאיר את הריבית ללא שינוי לפחות חודש אחד נוסף.

 

הסיבה הראשונה להערכה זו היא העובדה שבנק ישראל ביצע רק בחודש שעבר הפחתת ריבית, וניסיון העבר מלמד שהבנק אינו נוהג בתקופות רגיעה להפחית את הריבית במשק חודשיים רצופים. הסיבה השנייה היא הנתונים המדאיגים שמתחילים להגיע לאחרונה על מצב הפעילות הכלכלית בגוש היורו. במצב כזה יעדיפו חברי הוועדה המוניטרית לשמור את מעט תחמושת הריבית שעוד נותרה להם, כדי שיוכלו להגיב אם וכאשר השפעת המיתון המסתמן באירופה תגיע גם אלינו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים