מלצרים מאחוריכם: רובוטים עובדי מסעדה
רובוט מטגן, רובוט מבשל, רובוט מארח ורובוט מלצר. בעל מסעדה בסין מצא פתרון לבעיות שבהעסקת עובדים אנושיים: אין צורך בחופשה או בימי מחלה
האם שחקנים ושחקניות לעתיד צריכים לחשוש שיאבדו את משרותיהם? במסעדה חדשה בסין עובדים יותר מתריסר רובוטים במלצרות ואף בבישול.
עוד חדשות בעולם :
קיץ בלי בירה בקובה, איך שורדים?
רצח הנער השחור וישראל: חמינאי מצייץ "תתאסלמו או תמותו", איימו בדאעש - וטבחו
הצוות המכני של המסעדה החדשה שנפתחה בשבוע שעבר בקונשאן יודע לברך לשלום את הצרכנים, להגיש מנות לשולחנות ואפילו לטגן בווק בשר וירקות. "בתי ביקשה ממני להמציא רובוט כי היא לא אהבה לבצע את מטלות הבית", סיפר מייסד המסעדה סונג יוגאנג לסוכנות הצרפתית.
במסעדה שלו מוצבים שני רובוטים בכניסה כדי לברך את הצרכנים הבאים, בעוד ארבעה אחרים מתוכנתים לסחוב מגשי אוכל לשולחנות. וזה לא מסתיים כאן. במטבח נמצאים שני רובוטים גדולים כחולים עם עיניים אדומות זוהרות שמומחיותם היא טיגון, ורובוט שלישי שמתעסק בהכנת כיסוני בצק.
סונג אמר לעיתון המקומי "מודרן טיימס" שכל רובוט עולה כ-40,000 יואן (6,500 דולרים), סכום המשתווה בגסות למשכורת השנתית של עובד אנושי.
"הרובוטים מבינים 40 משפטים שגרתיים. הם לא נעשים חולים או מבקשים חופשה ולאחר שהם מוטענים למשך שעתיים הם יכולים לעבוד במשך חמש שעות רצוף", סיפר על יתרונותיהם של מלצרים אנושיים. המסעדה, שנמצאת במחוז המזרחי ג'יאנגסו, הוקמה בעקבות מסעדה רובוטית אחרת שנפתחה בעיר
הצפון-מזרחית חרבין ב-2012.
העלייה בשכר העובדים בסין עודדה יצרנים לעבור לאוטומציה של העבודה. בשנה שעברה עברה סין את יפן כצרכנית הגדולה ביותר של רובוטים תעשייתים. אך הרובוטים המבשלים אינם יכולים לעשות הכול לבד וזאת בשל האינטליגנציה המוגבלת שלהם, והם נעזרים בצוות האנושי להכנת מנות אחרות.
מן העבר השני של המטבח נהנים הלקוחות מהחוויה המשונה. "הילדים שלי ממש מתרגשים מהרובוטים", סיפרה יאנג לימיי, אם לשלושה. הרובוט המלצר יכול לנוע רק בדרכים המסומנות ולשאול בנימוס לקוחות לפנות את הדרך כשהיא חסומה. "אף פעם לא ראיתי רובוט שמגיש מזון בעבר", סיפר יואן יואן, בן 9. "אני ממש מופתע".