שתף קטע נבחר

כל מה שיש: כך תבחרו שיש למטבח

אילו סוגי שיש קיימים למשטח העבודה במטבח ועל מה חשוב להקפיד לפני שרוכשים מטבח חדש או משפצים אותו

לפני שבוחרים מטבח ומחליטים על גודל הארונות, צבע הדלתות והידיות ורוחב הכיור, כדאי לחשוב על משטח העבודה. אז מה יש לקחת בחשבון בבחירת שיש למטבח.

 

עוד בנושא:

7 סיבות לשדרוג המטבח

לעבור שיפוצים ולהישאר בחיים

שיש למטבח או לאמבטיה? בעלי מקצוע מומלצים בתחום השיש

 

"בדרך כלל אנשים מזמינים שיש אחרי שכבר הזמינו את המטבח. בודדים בוחרים את המטבח ואת השיש במקביל", אומר אבי מנחם, המתמחה בעבודות שיש באבי הנדימן, "כדאי לדעת שלא כל סוג שיש יתאים לצבע ולעיצוב שאתם מחפשים, וכדאי להיות מודעים לזה לפני שסוגרים הזמנה של מטבח.

 כך יוצא שהדיון על הצבע הוא נקודת הפתיחה הראשונית, שמשפיעה על בחירת סוג השיש, בגלל אילוצי עיצוב. היום מקובל מאוד לבחור בארונות בצבע לבן, עם שיש בצבע אפור או בשחור".

 

נקודה חשובה נוספת בהתאמת ובחירת השיש לשאר רכיבי המטבח היא בחיבור לכיריים ולכיור. "הרבה פעמים לקוחות מגיעים אליי אחרי שכבר רכשו כיור וכיריים לגז", מוסיף מנחם, "ואז הם מאוד מתאכזבים לגלות שעשו טעות בבחירה, ואומרים: 'איך לא ידענו את זה? למה לא אמרו לנו?' הכיריים בדרך כלל צריכות להיות יותר גבוהות מהשיש, כדי שלא ייכנסו נוזלים לתוך החיבור עם השיש. לעומת זאת, כיור צריך לבוא, כך שאפשר יהיה לגרוף את המים פנימה. יש אנשים שקונים כיור בזול, ואז מגלים שהוא עליון ושלא ניתן להתקין שיש, כך שיהיה להם נוח לגרוף את המים מהשיש לכיור. אז במשך שנים הם נאלצים לדוג את המים מהשיש עם סמרטוט, רק מפני שניסו לחסוך כסף. אחרי כמה שנים הם ייכנעו ויחליפו את הכיור, כך שלא מדובר בחיסכון כלל".

 

מה מתאים לכם

אבי הרצל חלילי משיש מרמוריה מסביר כי ,"המטבח הוא מקום שמבלים בו שעות רבות". לדבריו, "זה לא מוזיאון ועם כל הכבוד לעיצוב, כדאי מאוד לזכור שהפרקטיות של המטבח חשובה לא פחות. גם מבחינת הגימור והעיצוב הרבה יותר יפה לא לעשות מעצור מים סביב השיש. זה נראה הרבה יותר יפה ואופנתי כשהגימור הוא בקו ישר. אבל אם מדובר במטבח פעיל מאוד, כדאי לשים מעצור מים. היום עושים כבר מעצורים עדינים בגובה של לא יותר מחצי ס"מ, ולא בומבסטיים כמו שהיו עושים פעם. המעצור מגן מפני רטיבות של הארונות, שיכולים להתנפח במקרה של שימוש רב במים ללא מעצור".

 

איזה שיש יותר קשה לנקות? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איזה שיש יותר קשה לנקות?(צילום: shutterstock)

 

גרניט - יקר אך נשמר שנים ולא מתכלה

"הסוג הכי איכותי הוא גרניט", אומר מנחם, "זו אבן טבעית, בעלת צורה של סלע. בדרך כלל היא מגיעה בעיצוב מעונן או עם גידים. ככל שמלטשים אותה יותר היא נהיית יותר חלקה ומבריקה. מי שאוהב מראה חלק, יכול למצוא גרניט גם בצבע שחור או חום חלק, אבל העלות שלו תהיה גבוהה יותר".

 

"הגרניט חזק ועמיד", ממשיך מנחם, "לא נסדק או נשרט בקלות, וגם הכי עמיד מפני סירים חמים. בגלל הצפיפות הגבוהה שלו הוא גם עמיד מפני כתמים של מזון, שתייה וחומרי ניקוי חומציים במיוחד. אם מדובר באנשים שמבשלים המון, ועיקר חייהם הוא במטבח, אני בהחלט אמליץ להם להשקיע ולקחת גרניט. הוא אמנם הכי יקר, אבל אם מחפשים לבית משהו שיחזיק מעמד שנים, אז מבחינת עלות-תועלת הוא כדאי".

 

שיש טבעי - יפה אך קשה לתחזוקה

"מי שאוהב את מראה השיש - יכול לבחור באבן שיש", מציע מנחם, "אבל יש לקחת בחשבון שזו אבן יותר רכה, היא נשרטת יותר מהגרניט וסופגת כתמים בקלות.

 אם שוכחים מצקת של מרק על השיש למשך כמה שעות בודדות ולא מנקים את הנוזל, הכתם נשאר לשנים ארוכות. השיש רגיש גם לחומציות של לימון, לכוסות יין, לשקיות תה ולתבלינים כמו פפריקה שיכולים להשאיר סימנים מכוערים עליו. מי שמתכוון לרדד בצק על שיש צריך לקחת בחשבון שהוא יותר סופג, וגם שמן ומרגרינה ישאירו עליו כתמים".

 

חלילי מוסיף: "הסוג הזה פחות מתאים למטבח אלא יותר למקומות שפחות משתמשים בהם, למשל חיפוי לחומות או מרפסות, ספי חלונות ולפינת מנגל בגינה".

 

שיש סינתטי - זול, אופנתי ומתכלה מהר

"מי שאוהב את העיצוב המודרני ולא רוצה להשקיע הרבה כסף בשיש, יכול בחור את השיש הסינתטי. אבל צריך לקחת בחשבון שהוא מחזיק מעמד חמש שנים בממוצע כי הוא נשרט בקלות ומתכלה מחומרי הניקוי", אומר מנחם, "כיום כבר יש עיצובים של דמוי אבן שיש, מחומרים סינתטיים. הוא מגיע בהמון סוגים, של חברות שונות ביניהן".

 

גם הכיור והכיריים משפיעים בתהליך בחירת השיש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גם הכיור והכיריים משפיעים בתהליך בחירת השיש(צילום: shutterstock)

 

חלילי ממשיך: "לשיש הסינתטי יש הרבה יתרונות, הוא זול יחסית, הוא עמיד מפני כתמים של מזון כי רמת הספיגה שלו מאוד נמוכה.

 החיסרון שלו הוא הרגישות הגבוהה לחום. הוא 'נאכל' בקלות באזור הכיור, והשחיקה שלו גבוהה אם מנקים אותו עם אקונומיקה או חומרי ניקוי חזקים אחרים. חשוב להקפיד לנקות אותו עם חומר ניקוי מיוחד שמתאים לו, שהוא כמו פילינג לשיש ומנקים אותו עם סמרטוט יבשה".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "יש לנקוט משנה זהירות אם בעל המקצוע מעודד אתכם להשתמש דווקא בשיש הסינתטי, אפילו שתכונותיו אינן מתאימות לכם: יותר נוח לבעלי המקצוע לעבוד עם החומר הסינתטי, העבודה מהירה וקלה יותר לעומת השימוש בגרניט למשל, שמצריך עבודה מדויקת ומורכבת יותר - וגם אז זמן העבודה מתארך וכך בעל המקצוע עובד שעות רבות ולא פנוי לקבל עבודות נוספות"

 

בכתבה הבאה: הכל על חיפוי שיש לאמבטיה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים