שתף קטע נבחר

 

מקשיח עמדות: משעל לא מוותר על נמל

ראש הלשכה המדינית של חמאס הבהיר כי הדרישות להקמת נמל ושדה התעופה לא ירדו מהפרק. "ישראל מורחת זמן ומתעלמת". בכיר חמאס אוסמה חמדאן שלח מסר לישראל: "קבלו את הדרישות או תתמודדו עם מלחמה ארוכה". שר בקבינט: יש סיכוי שנשוב ל"שקט תמורת שקט".

חמאס לא נסוג: יום לפני חידוש המשא ומתן בקהיר הבהיר ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, כי הארגון לא יוותר על דרישותיו. בראיון לרשת החדשות הקטארית "אל-ג'זירה" הבהיר משעל: "אנחנו רוצים שכל המעברים ייפתחו, אנחנו רוצים נמל משלנו, שדה תעופה משלנו והדרישה המרכזית - לסיים את הכיבוש ואת מפעל ההתנחלויות". בכיר חמאס אוסמה חמדאן שלח מסר ברור לישראל. "על ישראל לקבל את הדרישות של העם הפלסטיני או להתמודד עם מלחמה ארוכה", כתב חמדאן בעמוד הפייסבוק שלו. חמאדן הוסיף גם כי ההצעה שהוגשה למשלחת הפלסטינית לא עומדת בקנה אחד עם שאיפות העם הפלסטיני".

 

משעל קרא בראיון לקהילה הבינלאומית לפעול להסרת המצור בעזה. "אנחנו רוצים שתושבינו בעזה ירגישו שהם לא תחת מצור ויכולים לחיות חיים נורמליים. אנחנו רוצים להגן על אזרחינו ולא להשתמש בדמם של התושבים כדי לנהל מו"מ. אנחנו רוצים שיקבלו את דרישותינו, אבל ישראל מורחת זמן ומתעלמת מהן". בתוך כך, שר בקבינט העריך הערב (שבת) כי קיים סיכוי שהמו"מ יתפוצץ ולא ייצא ממנו כלום ושנשוב לנוסחת "שקט תמורת שקט". הגורם ציין כי המשלחת הישראלית צפויה לשוב מחר לקהיר להמשך השיחות.

 

משעל: ישראל מורחת זמן ומתעלמת מדרישותינו

משעל: ישראל מורחת זמן ומתעלמת מדרישותינו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חבר ההנהגה המדינית ומקורבו של משעל, עיזת א-רישק, הכחיש היום כי התראיין והביע את התנגדותה של חמאס להצעה המצרית. בדברים שפורסמו מוקדם יותר צוטט א-רישק באומרו כי הארגון לא הסכים ולא יסכים למה שהוצע למשלחת הפלסטינית לפני שעזבה את קהיר. הערב הבהיר א-רישק, שהיה לנציג חמאס במשלחת הפלסטינית, כי הלשכה המדינית ממשיכה בפגישותיה כדי לדון בתוצאות המו"מ כדי לגבש עמדה פלסטינית מאוחדת.

 

הדברים של א-רישק מצטרפים להתבטאות שהשמיע מוקדם יותר בכיר חמאס בחו"ל איסמעיל רדואן שסיפר כי בחמאס סירבו לדחות את הדיון בנושא הנמל ושדה התעופה, שעל פי ההצעה המצרית יעלו לדיון מחדש רק חודש לאחר חתימת ההסכם.

 

בהנהגת חוץ של חמאס אמרו הערב כי עדיין לא ניתן לדבר על התקדמות ממשית במו"מ שהתנהל בקהיר. "הנוסח שהוגש השבוע על ידי מצרים לא מקובל עלינו בשום פנים והוא לא יהיה הנוסח הסופי", נמסר בהודעת התנועה. "יש לנו הערות רבות על מה שהוצע שם ולא נאפשר לישראל לנהל אותנו ולגרור אותנו לדיון על עניינים זניחים ופורמליים".

 

בהודעה נמסר עוד כי "מה שהושג בסבב האחרון בקהיר הוא למעשה השלב הראשון - התגברות על הסירוב המוחלט של ישראל, שניסתה עד כה להתחמק מהשלכות ההרס שזרעה והתוקפנות שלה נגד רצועת עזה, אב כאמור המלאכה טרם הושלמה במו"מ".

המשלחת הפלסטינית בקהיר במהלך המו"מ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המשלחת הפלסטינית בקהיר במהלך המו"מ(צילום: רויטרס)

בתוך כך, הנשיא הפלסטיני אבו מאזן אמר הערב: "אנחנו דבקים בתפקידה של מצרים ואין שום יוזמה פרט ליוזמה המצרית. מצרים היא לא מתווכת אלא צד במשא ומתן ואין אף אחד שיבוא במקומה. מה שמעניין אותנו הוא עצירת הלחימה, הדם וההרס".

 

שגריר מצרים ברשות הפלסטינית ואיל נסר א-דין אמר כי הוא אינו שולל אפשרות שהשיחות בין הפלסטינים לישראל יקרסו משום שיש אינטרס טהור של שני הצדדים להגיע להפסקת אש ולהימנע ממלחמת התשה ללא הגבלת זמן. "יש אינטרס ישראלי להשיג רגיעה לטווח ארוך ושלא יהיה הסכם לכמה חודשים ואז שהדברים יחזרו לקדמותם. מצרים דוחפת לכיוון הזה ומשתפת פעולה עם הגורמים הבינלאומיים בניסיון להניע את ישראל לחתום על הסכם שעונה על הדרישות הפלסטיניות", אמר השגריר.

 

בעניין הנמל הכחיש נסר א-דין כי מצרים מתנגדת לכך שיהיה נמל ברצועת עזה וציין כי גם הנמל וגם שדה התעופה נכללים בהסכם אוסלו. עם זאת, הוא הבהיר כי בשלב הנוכחי הניסיון יהיה למקד את המאמצים במה שאפשר להשיג בנקודה הנוכחית. בנוגע למעבר רפיח הוסיף השגריר: "אם הצד הפלסטיני רוצה להיעזר באיחוד האירופי ולבצע סידורים חדשים, זוהי החלטה פלסטינית".

 

קטאר מעבירה אלף דולר לכל תושב שביתו נהרס

בעיתון "אל-חיאת" דווח הבוקר כי ההצעה שהציגו המצרים בפני הצדדים היא מתוקנת וסופית, וביקשו מהם להשיב עליה לחיוב או לשלילה. גורמים פלסטינים המקורבים לרשות הפלסטינית סיפרו לעיתון כי המשלחת הפלסטינית מעוניינת לבצע תיקונים בהצעה, למרות שהאפשרויות "קשות ורגישות". אותם גורמים טענו כי ההצעה המצרית הופכת את הרשות הפלסטינית לשותפה להסכם ולהפסקת האש בניגוד לתנועת חמאס, וכי המשמעות היא שישראל תכיר בממשלת האחדות הלאומית הפלסטינית.

 

בנושא התבטא היום גם נציג המשלחת הפלסטינית מטעם הג'יהאד האיסלאמי חאלד אל-בטש שאמר: "הפלגים הפלסטינים הציבו למערכה הנוכחית מטרות הגיוניות ומצומצמות, ולא את שחרור העיר רמלה". אל-בטש גם מתח ביקורת על מצרים, "שהייתה יכולה לעשות יותר למען הצד הפלסטיני".

 

בתוך כך, תת-שר הרווחה ברצועת עזה, עומר א-דרבי הודיע כי קטאר החליטה להעניק אלף דולר כסיוע ראשוני למי שביתו נהרס במהלך המבצע. קטאר נחשבת למקור המימון העיקרי של חמאס. היא רצתה לתווך בין הצדדים, אולם ישראל סירבה לכך ודרשה שמצרים היא זו שתתווך בין הצדדים.

בתים שנהרסו במהלך המבצע בעזה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בתים שנהרסו במהלך המבצע בעזה (צילום: רויטרס)

 

 

 

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הגורם הפלסטיני הבכיר במשרד הרווחה הוסיף כי מי שתפקח על הסיוע היא הוועדה הממשלתית ברצועת עזה שתשלם את הכסף דרך סניפים של משרד הרווחה שפרוסים ברחבי הרצועה. כרגע מנסה משרד הרווחה ברצועה לברר את שמות כל בעלי הבתים ההרוסים ברצועה כדי להימנע מטעויות ולהבטיח שהסיוע יגיע למי שבאמת מגיע לו בצורה שקופה.

 

לדבריו, סכום הכסף הזה מוגדר כ"סיוע בהול" למשפחות שאיבדו את בתיהן כדי לאפשר להן להשכיר בית לכמה חודשים ולקנות מצרכים חיוניים במשך התקופה הזו. 

 

לפי נתוני אונר"א, סוכנות האו"ם לפליטים, כחצי מיליון פלסטינים הפכו לפליטים במהלך ימי המבצע כתוצאה מההפצצות ומדרישת צה"ל מתושבים רבים ברצועה לעזוב את בתיהם. על פי נתוני צה"ל, 10,690 בתים נהרסו, 141 בתי ספר ניזוקו וחמישה בתי חולים נסגרו.

 

Read this article in English

 

 

 

 


פורסם לראשונה 16/08/2014 15:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים