שתף קטע נבחר
 

בלי מכונה, בלי המתנה: 3 מתכוני גלידות

הכינו עמם משהו מתוק, דקה לפני שהם חוזרים לבית הספר: שלישיית מתכוני גלידות זריזים שמכינים בין רגע עם בננות, פקאן ומייפל, פירות יער ושמנת וגם קסטה

בקיץ האחרון אני והבת שלי גילינו שלהכין גלידה בבית זה כיף לא פחות גדול. תהליך ההכנה מהנה, ולא פחות ממנו מהנה הידיעה שאפשר להכניס לגלידה בדיוק את מה שאוהבים ולעשות שילובים חדשים לפי מה שמתחשק וגם לפי מה שיש במקרר.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בין אם אתם מתקשים להיפרד מהמזגן בשביל לצאת מהבית לגלידרייה הקרובה, או שאתם אוהבים לדעת איזה רכיבים בדיוק יש בגלידה שלכם, הנה כמה מתכונים טעימים להפליא לגלידות שאפשר להכין בקלות בבית, עם הילדים.

 

1. סורבה בננה, מייפל ופקאן סיני

בקיץ תמיד כדאי לדאוג שיהיו כמה בננות חתוכות בפריזר. כשרוצים גלידה, או סתם נשנוש מתוק, מוציאים את הבננות, טוחנים במעבד מזון ביחד עם תוספות אהובות (ואפשר גם בלי) ומתקבלת גלידה בשתי דקות עבודה. את הגלידה הזו כדאי לאכול מיד - לא ניתן להקפיא שוב ולקבל את אותו מרקם.

 

המרכיבים ל-2-4 מנות:

2 בננות

2 כפות מייפל

50 גרם פקאן סיני - לא חובה

1 כף חמאת בוטנים (עדיף טבעית ולא ממותקת) - לא חובה

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים כל בננה ל-4-3 חלקים ומקפיאים שעתיים לפחות.
  2. מכניסים למעבד מזון יחד עם שאר המצרכים וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק ורך.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

2. קסטה שוקו-וניל

שילוב מענג וידוע של ביסקוויט פריך עם גלידה קרה שרק נראה מסובך. באחד מימי האזעקות שהיו בקיץ האחרון, כשבילינו בבית וחיפשנו תעסוקה, אני, הבת שלי והאחיין שקפץ לביקור החלטנו לנסות ולהכין קסטה ביתית, מה שהתגלה לא רק כמתכון מתוק, קריר ומנחם, אלא גם כדרך מצוינת לבלות ביחד שעה מהנה. הילדים נהנו להשתתף בכל שלבי ההכנה: מההמסה, ההקצפה והערבוב, ועד למילוי הביסקוויטים.

 

אפשר למלא את הביסקוויטים בתערובת של וניל בלבד או שוקולד בלבד, או למרוח שכבות של שוקולד ווניל שיתערבבו זו בזו - בהתאם לטעם ולמראה האהוב עליכם.

 

המרכיבים:

3 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 חבילות פודינג אינסטנט וניל

2 כפות אבקת סוכר

200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם

 

חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את מילוי השוקולד: ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל. בזמן שהשוקולד מתקרר? מכינים את הקצפת – יוצקים לקערה מיכל של שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר, ומקציפים במהירות (רצוי עם מיקסר), עד שהקצפת יציבה.
  2. מוסיפים השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, בתנועות של קיפול, עד שהתערובת אחידה. מכיוון שהתערובת עדיין לא מוצקה מספיק, כדאי להכניס למקפיא לכשעתיים.
  3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערה גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות לקצפת יציבה. התערובת הזו לרוב מתקבלת יציבה הרבה יותר ואין צורך להקפיא אותה.
  4. מרכיבים את הקסטה: לוקחים ביסקוויט, מורחים על חציו שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים במגש גדול מכוסה בנייר אפייה. ממשיכים כך עם כל הביסקוויטים.
  5. מכניסים לפריזר, ומתאזרים בסבלנות במשך כמה שעות (לפחות חמש), עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

3. גלידת מסקרפונה עם פירות יער

במהלך סידור המקרר נתקלתי בחבילה של פירות יער קפואים ובמיכל שמנת מתוקה שרק חיכו שיעשו איתם משהו. אז החלטנו להוסיף להם גבינת מסקרפונה ולהכין גלידה חמוצה-מתוקה בצבע ורוד לבן

 

שימו לב: הגלידה לא מאוד מתוקה, והיא מתאימה למי שאוהב טעמים חמצמצים בגלידה שלו. מי שאוהב את הגלידה שלו מתוקה מאוד יכול להוסיף עוד סוכר.

 

המרכיבים:

200 גרם תערובת פירות יער קפואים

2 + 3 כפות גדושות סוכר

מיץ מלימון סחוט

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 מיכל שמנת מתוקה

תמצית וניל - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את פירות היער עם מיץ לימון ו-2 כפות סוכר במשך כמה דקות, עד שהם מפרישים מיץ ומתרככים והמיץ מתחיל לבעבע.
  2. מקציפים מסקרפונה עם שמנת מתוקה, 3 כפות סוכר ותמצית וניל עד שנוצרת קצפת יציבה.
  3. מקפלים את תערובת פירות היער לתוך הקצפת, עד שנוצרת תערובת לבנה-ורודה. מעבירים לתבנית של אינגליש קייק, משטחים ומקפיאים. אפשר לאכול אחרי כשעה.

 

 (צילום: אמיר לוי) (צילום: אמיר לוי)
(צילום: אמיר לוי)

 





 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים