מחקר: מי יטפל בכם כשתזדקנו - הבן או הבת?
שמחתם שנולד לכם בן? תחשבו שוב. מחקר מצא כי נשים משקיעות כ-12.3 שעות טיפול בהוריהן בחודש, בעוד שאחיהן מסתפקים ב-5.6 שעות בלבד. המחקר גילה גם כי המסירות הזו, ככל שהיא מוערכת, עולה לנשים בבריאותן
הביטוי ש"בן הוא בן עד שהוא מתחתן ובת היא בת לכל החיים", מוצא כעת סימוכין במדע. מחקר אמריקני חדש מצא כי הורים מבוגרים הזקוקים לטיפול, זוכים לטיפול אכפתי יותר מבנותיהם מאשר מבניהם, גם אם יש להם ילדים משני המינים.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
המחקר שנערך באוניברסיטת פרינסטון על כ-26,000 משפחות, מצא כי בעוד שנשים מעניקות להוריהן את מירב הטיפול שהן יכולות, הגברים מעניקים להם את המינימום האפשרי מבחינתם.
לא רק זאת, אם לגברים יש אחות, הם מרגישים כי הם פחות מחויבים להוריהם. בעוד שנשים שיש להן אחים, מרגישות הרבה יותר מחויבות כלפי הוריהן, כדי לפצות על יחסו של האח.
להזדקן בכבוד
מחקר ישראלי: קשישים הפחיתו תרופות ושיפרו מצבם
הורים קשישים: כך תדאגו שהתזונה שלהם בריאה חדש: רובוט שמטפל בקשישים ומתקשר לרופא
נשים משקיעות כ-12 שעות בחודש בממוצע
נתונים נוספים שנאספו ממחקר ארוך טווח שנערך באוניברסיטת מישיגן, מצאו כי נשים משקיעות כ-12.3 שעות בממוצע בחודש לטיפול בהוריהן, בעוד שגברים משקיעים רק 5.6 שעות בממוצע.
עוד מסבירים החוקרים כי הנשים המטפלות בהוריהן המבוגרים, מתמודדות עם קשיים רבים נוספים כמו הטיפול בילדיהן ולחצים בחיי היומיום שלהן, בעוד שהגברים מתייחסים לטיפול בהוריהם כדבר האחרון בסדר היום שלהם.
ולמרות ההשקעה הרבה של נשים בהוריהן, מחקר בריטי מצביע על העובדה כי זה עלול לסכן אותן בריאותית. על פי הנתונים, כי מי שמשקיע בטיפול בהוריו כ-50 שעות ויותר בשבוע, בעודו מנסה לנהל גם את חייו שלו, צפוי להתמודד עם בעיות בריאות בניגוד למי שלא עסוק בטיפול בהורים.