לקראת ביה"ס: 8 שיטות לאכילה בריאה יותר
לאכול כל שעתיים שלוש, לתכנן לו"ז קפדני ולשתף את הילדים בבחירת האוכל. המלחמה והקיץ כמעט וגרמו לנו לשכוח ששנת הלימודים ממש בפתח ואחרי קיץ נטול משמעת תזונתית, הגיע הזמן לחזור לתלם. על מה להקפיד כדי לשלוח עם הילדים ארוחות בריאות שישפיעו על למידה יעילה ומשקל תקין?
אם המלחמה תסתיים ומצב השגרה ישוב, בעוד פחות משבועיים צפויה להיפתח שנת הלימודים. החזרה ללימודים צפויה להיות סממן נוסף בדרך לחזרה לסדר יום קבוע ומסודר וכמובן גם ארוחות מסודרות, שהיו חסרים מחיינו בחודשים הלא פשוטים שעברו עלינו.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
אסנת בובורוב דיאטנית מוסמכת Life, מסבירה כי "לשגרה כזו השפעה על בריאות ילדינו ועל הריכוז שלהם. מחקרים שבדקו ילדים בעלי משקל תקין לעומת ילדים בעלי משקל עודף, העלו כי לילדים שמשקלם תקין, יש שגרה יומית מסודרת הכוללת שלוש ארוחות מרכזיות ו - 2-3 ארוחות ביניים.
"סדר יום קבוע מונע את הצורך לנשנש, אלא שכמובן הוא כרוך בהכנות והערכות, ולא תמיד יש לנו את הזמן לכך ולעתים גם לא קל לזכות לשיתוף פעולה מהילדים. אחת השיטות לזכות בשיתוף הפעולה הזה הוא לשתף אותם, כי ילד שמכין הוא ילד שטועם אחר כך את האוכל הבריא", היא אומרת.
עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט
בלי פלואור: איך לשמור על שיניים בריאות
רכיבה על אופניים: איך למנוע פציעות וכאביםאומגה 3 עוזרת לריכוז? כל התשובות
איך איך ליצור סדר יום בריא?
בוברוב מפרטת את השיטות שיעזרו לכם לגרום לילדים לאכול בריא, שיסייע בלמידה ובריכוז במהלך יום הלימודים.
1. לאכול כל שעתיים שלוש
המודל הנכון הוא לאפשר לילד לאכול כל שעתיים-שלוש, לכן אין להסתפק בכריך, משביע ככל שיהיה, אחד, אלא לגוון בין כמה מזונות: כריך, פרי וירקות/ כריך, חטיף אנרגיה, ירקות וכו'. ניתן לרכוש קופסת אוכל שיש בה כמה תאים המסייעת בהתארגנות וגם עושה סדר לילד.
2. לא לפספס ארוחת בוקר
כל יום לימודים מתחיל בארוחת בוקר מזינה וכדאי מאוד לאכול בבית ארוחה מהירה וקלת הכנה. דגני בוקר הם פתרון מצוין, רק שימו לב לכמות הסוכר שיש בהם והאם הם מכילים ויטמינים וסיבים תזונתיים.
אפשרות נוספת היא לפתוח את הבוקר עם גרנולה או דייסת קוואקר. אפשר להוסיף לדייסה פרי צבעוני וטרי, ומותר במקרה הזה להמתיק בדבש.
3. להכין יחד תפריט שבועי
מומלץ לשתף את הילד מבעוד מועד בהחלטה מה למרוח בכריך ולהכין תפריט שבועי. קשטו את התפריט ותלו על המקרר - כך הילד ירגיש שותף ואחראי והשאלות והמתחים בבוקר סביב מה להכין יתפוגגו.
4. לבחור ממרחים בריאים
חשוב לגוון במשך השבוע ולא להיצמד לממרח אחד, ודאי לא אם מדובר על ממרח מתוק. השיחה עם הילד נותנת יותר מקום ליצירתיות ולגיוון. נסו ממרח פסטו, ממרח טחינה ודבש (גם כאן ההכנה הביתית טומנת יתרונות), לצד גבינה, נקניק ושוקולד שאפשר להתפשר עליו פעם-פעמיים בשבוע.
5. לשתף את הילדים גם בהכנה
ילדים המעורבים בהכנת האוכל נוטים לטעום אותו ולגוון את מבחר המאכלים שהם אוכלים. זה יכול להתחיל מהמריחה הקלה או מחיתוך הלחמנייה או הלחם ולהגיע לעצמאות של ממש.
6. להקפיד על התכנון היומי
הכריך הוא המנה העיקרית אך בימים שהילד נשאר עד מאוחר, או במקרים של צהרונים הקפידו על תוספות – חטיף אנרגיה, פריכיות אורז, פירות, ירקות חתוכים, וגם גרנולה בטעמים. חשוב מאוד להתייחס לכמות הקלוריות שבחטיפים, בין אם מלוחים או מתוקים ולהשאר באיזור של 99 קלוריות.
7. לא לפחד להתמודד עם אכלנים בררנים
יש ילדים שייצמדו לממרח אחד, שניים ואנחנו ההורים נחשוש כי לילד חסרים תזונתיים. אין טעם במלחמות - הערות חריפות, הבטחות או עונשים לא הצליחו מעולם להכניע ילד עקשן להיפך, הם יבצרו את עמדת והילד מפרש כל ארוחה כזירת קרב או כמאבק מתיש.
8. הוסיפו לתזונה תוספים תזונתיים
סקרי תזונה לאומיים שנערכו על ידי משרד הבריאות בשנים האחרונות, מצאו כי אכן רוב המבוגרים והילדים לא מקבלים מהמזון שהם צורכים את כמות הוויטמינים והמינרלים היומית שהם זקוקים לה.
שירלי קטרון, רוקחת סופר- פארם מוסיפה כי בגלל העובדה הזו, יש צורך לשלב תוספים תזונתיים בתפריט היומי לצורך התפתחות בריאה. בין התוספים המתאימים: מולטיויטמין של צנטרום, פילונים של לייף, יומי של אלטמן, מגהויט קיד, קנגביטיס לילדים ללא סוכר וזום של טבע ונוספים.
יהודית עמרה, רוקחת הומאופתית של סופר-פארם, מוסיפה ואומרת כי ניתן להשתש גם ב- Mémo pro
תכשיר צמחי מכיל צמחים כמו גינקו בילובה ואלאוטרוקק הידועים בחיזוק בזיכרון וריכוז.