צפו: מכולות שלחו ממחזרים לסופר - ונקנסו
מאות בעלי עסקים קטנים נתקלו בפקחי המשרד להגנת הסביבה שבדקו אם הם מקבלים בקבוקים למיחזור תמורת כספי הפיקדון כנדרש בחוק. על המסרבים הוטלו קנסות גבוהים במיוחד. אך האם המכולות מסוגלות לקלוט את כל הבקבוקים? מנכ"ל המשרד: "עם כל אי הנוחות, זה חוק וצריך לקיים אותו"
פקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה פשטו אתמול (ב') על מאות מרכולים ומכולות ברחבי הארץ כדי לתפוס בקבוקי שתייה שיובאו לישראל בניגוד לחוק, וכדי לבדוק האם בתי העסק נצמדים לחוק ומאפשרים לכל דורש למחזר בקבוקים ולקבל עבורם את דמי הפיקדון.
מיחזור בקבוקים - כתבות נוספות בנושא:
- מיחזור בקבוקי פלסטיק: כפר שמריהו בראש
- השחקן החדש בתחום מיחזור הבקבוקים
- פרס לרב שגרם לחרדים באשדוד למחזר
צפו בכתבנו אסף קמר מתלווה לביקור הפתע שערכו הפקחים בחנויות, בו חילקו דו"חות בגובה של יותר מ-18 אלף שקל לכל עסק:
המפקח גבריאל סנוקר מסביר כי בתקופה האחרונה החלה המשטרה הירוקה לתת קנסות בסך 365 שקל על כל בקבוק, כפי שמתיר החוק - סכומים שמצטברים ומרתיעים את החנויות.
בעלי עסקים רבים טוענים כי גודלן הקטן של מכולות לא מאפשר להם לקלוט בקבוקים למיחזור, אולם מנכ"ל המשרד להגנת
הסביבה, דוד לפלר, מבטל בראיון באולפן ynet את טענה זו: "קודם כל, בואו נבין את האנשים המסכנים שנדרשים לאסוף את הבקבוקים הללו לפרנסתם.
"אני לא חושב שמכולת קטנה ושכונתית פתאום תוצף באלפי בקבוקים. אני מניח שאם יש מישהו שאוסף בקבוקים הוא יביא 50-100, לא יותר. עם כל האי נוחות, זה חוק וצריך לקיים אותו. הוא גם השיג הישגים לא קטנים: מעל 80% מהבקבוקים שהחוק חל עליהם - מוחזרים ורובם גם ממוחזרים".