שתף קטע נבחר
 

לא הפרישה לפנסיה ונקנסה ב-112.5 אלף

חקירה של משרד הכלכלה גילתה כי חברה העוסקת בביצוע עבודות תשתית, הפחיתה סכומים משכרה של עובדת אך לא העבירה אותם לקרן הפנסיה. ביה"ד האזורי לעבודה גזר על החברה קנס פלילי של 75 אלף שקל ועל מנהל החברה - 37.5 אלף שקל

חברה שניכתה סכומים משכר של עובדת עבור קרן הפנסיה - אך בפועל לא העבירה את הסכומים הללו לקרן, תשלם קנס פלילי בסכום של 112.5 אלף שקל. כך קובע פסק דין שהתקבל השבוע בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע.

 

 

הקנס הושת על חברת ס.מ. אבושולדום, העוסקת בביצוע עבודות תשתית, בעקבות ביקורת שערכו בה מפקחי אגף האכיפה במחוז דרום שבמשרד הכלכלה. במהלך הביקורת נמצא, כי החברה ניכתה סכומים שונים משכר העובדת במשך שישה חודשים אך לא העברה אותם לידעם. 

 

בהמשך לחקירה וגיבוש הראיות, הגיש משרד הכלכלה כתב אישום נגד החברה, לפיו היא ביצע עבירה של ניכוי סכומים ואי העברתם למי שלו יועדו הסכומים. בנוסף הואשם מנהל החברה בהפרת חובת הפיקוח שלו כנושא משרה, לעשות כל שניתן למניעת עבירה שנעבירה על ידי  התאגיד - זאת בניגוד להוראות חוק הגנת השכר.

 

בית המשפט הרשיע את הנאשמים בעבירות המיוחסת להן. בהחלטה ציין השופט, צבי פרנקל, כי כתב האישום עוסק בהפרת חוק מגן, שמטרתו להגן על העובד ולשמור על זכויותיו. עוד הוא הדגיש את הכרעות בית הדין הארצי לעבודה בנושא, לפיהן חוקי המגן קובעים זכויות סוציאליות מינימאליות החיוניות לעובדים המצויים בעמדת מיקוח חלשה.

 

בגזר הדין שניתן השבוע, השית בית הדין קנס פלילי של 75 אלף שקל על החברה הנאשמת ושל 37.5 אלף שקל על מנהל החברה. בנוסף הם חתמו על התחייבות להימנע מביצוע עבירות בהן הורשעו למשך שלוש שנים, אחרת יחויבו מיד בקנס המרבי הקבוע בחוק על עבירה זו. 

קנסות של 31 מיליון שקל בשנתיים

במשרד הכלכלה מבהירים כי הקנס המקסימלאי על עבירה של אי ניכויים ליעדם לפי חוק הגנת השכר עומד על שנתיים מאסר או 1.13 מיליון שקל לכל עובד, על כל חודש שבו נוכו הסכומים לא הועברו ליעדם.

 

במשרד מוסיפים, כי מאז כניסת החוק להגברת האכיפה ביוני 2012, ניתנו 459 עיצומים כספיים בסך 31,421,920 שקל ו-3,657 התראות מינהליות. בנוסף, הגישה התביעה הפלילית במשרד הכלכלה הגישה 157 כתבי אישום וניתנו 110 גזרי דין בבתי הדין לעבודה.

 

"חוק הגנת השכר מצוי גבוה בסדר העדיפות באכיפה", הזהירה מנהלת מינהל הסדרה ואכיפה במשרד הכלכלה, יפה סולימני. "כל מעסיק שלא יפעל למניעת הפרות חוק תעסוקתיות, יהיה חשוף להליך אכיפה מנהלי - הכולל הטלת עיצומים כספיים, וכן להליך אכיפה פלילי, הכולל הגשת כתבי אישום, הכל בהתאם למועד ביצוע העבירה, סוג העבירה וחומרתה. הדרך הטובה והנכונה ביותר להימנע מקנסות והליכים משפטיים אינה מסובכת – פשוט לפעול כחוק".

 

הממונה בתביעה מטעם המשרד, עו"ד יובל אברהם, הזהיר כי "משרד הכלכלה ינקוט בכל האמצעים הדרושים על מנת שכל מי שנמצא מבצע עבירות ייענש בהתאם. מעסיקים ונושאי משרה בתאגידים שיפרו זכויות עובדים באופן חמור או שיטתי, צפויים לאכיפה מוגברת ולענישה משמעותית והולמת, כדי להבטיח כי עובדים לא ינוצלו לרעה וחוקי עבודה שבתחום סמכותנו לא יופרו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים