שתף קטע נבחר

 

צלב קרס ודגלי פלסטין קיבלו את השופט הישראלי. צפו

ארז גוריון, שופט הכדורסל שניהל את ההתמודדות בין בוסניה לאיסלנד במוקדמות היורובאסקט, "זכה" לקבלת פנים לא נעימה מהקהל המקומי. "הקריאו את השמות שלנו בלי שם המדינה"

לא בטוח שלכזו קבלת פנים ציפה השופט הישראלי הבינלאומי, ארז גוריון, כשהגיע לשפוט ביום ראשון האחרון בבוסניה את משחקן של הנבחרת המקומית ואיסלנד במסגרת מוקדמות יורובאסקט 2015.

 

גוריון, שופט מנוסה מאוד, שובץ לשפוט את המפגש יחד עם שני שופטים נוספים מאיטליה ויוון. בדרך כלל במשחקים בינלאומיים נהוג לתלות באולם בנוסף לדגלים של שתי הנבחרות המתמודדות, גם את דגלי המדינות מהם מגיעים השופטים, למרות שאין חובה כזו (במשחקי הבית של ישראל בניקוסיה בטורניר הנוכחי, אנשי האיגוד תולים רק את דגל ישראל והנבחרת היריבה).

 

צפו בקבלת הפנים הלא נעימה לשופט ארז גוריון 

 

למרות המצב הרגיש בו נמצאת ישראל בשבועות האחרונים, ועצם העובדה כי בוסניה היא מדינה עם אחוז מוסלמים גדול מאוד, החליטו המארגנים שכן לתלות את דגל ישראל.

 

במשחק עצמו נכחו מעל ל-6,500 אוהדים בוסנים אותם הובילו שני ארגוני האוהדים: "פוקרה" ו"בוסניה פנטסטיקס". עם עליית השופטים למגרש החליטו חברי ארגון "פוקרה" לעשות מעשה ולתלות את דגל פלסטין לצד דגל ישראל.

 

המארגנים ששמו לב לעניין קראו לשוטרים ולצוות האבטחה במקום וביקשו מהם להזיז את אותם אוהדים עם דגל פלסטין. בסופו של דבר אחרי דין ודברים הסכימו האוהדים לזוז מעט מהאזור בו הונפו דגלי הנציגים המשתתפים במשחק, אך בכל זאת המשיכו להחזיק בדגל פלסטין.

 

דגל ישראל עם צלב קרס בבוסניה (צילום מסך)
דגל ישראל עם צלב קרס בבוסניה(צילום מסך)
 

 

"ראיתי שיש דגל פלסטין תלוי על רשת בצמוד לדגל של ישראל", אומר גוריון. "עוד לפני המשחק כשאירחו אותנו שני שופטים בוסניים בינלאומיים של פיב"א, אחד מהם אמר לי שאני אהיה תחת תשומת לב מיוחדת בגלל שבוסניה היא מדינה מוסמלית. למרות זאת, הוא אמר לי לא להתרגש ושתהיה אבטחה והכול היה בסדר".

 

גוריון אף מספר כי "תמיד שמציגים את השופטים לפני המשחק מקריאים את שם השופטים והמדינה אותה הם מייצגים. הפעם בגלל הסיטואציה הם רק הציגו אותנו בשמות בלי שם המדינה ממנה אנחנו באים".

 

לאורך שלבים ארוכים במהלך המשחק צעקו האוהדים הבוסניים קריאות נגד ישראל ובעד פלסטין. בנוסף, הונף גם דגל ישראל גדול ובו צלב קרס במקום מגן דוד. "השופטים שאירחו אותנו שאלו אותי אם שמעתי את הקריאות נגד ישראל, אבל אישית לא ממש שמעתי או שמתי לב לכך. גם לא לדגל שהונף. המגרש כבר היה מלא שעתיים לפני תחילת המשחק, כנראה שלפני שעליתי למגרש הם הרימו את הדגל עם צלב הקרס", מסכם גוריון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מנהלת הליגה
ארז גוריון
צילום: מנהלת הליגה
מומלצים