שתף קטע נבחר

 

פיתוח ישראלי: במקום מקל - חליפת חישה לעיוורים

מעצב מהמכללה למינהל פיתח חליפה המסייעת לעיוורים להתנייד ללא מקל הליכה או כלב נחייה, באמצעות חיישנים אולטרסוניים הפוגעים בסביבה ומחזירים מידע לחליפה שעל גוף המשתמש. צפו

פריצת דרך למען העיורים: סטודנט ישראלי פיתח חליפת חישה המאפשרת למי שאיבד את מאור עיניו, להתמצא במרחב ולהתנייד, ללא צורך במקל הליכה או בכלב נחייה. המערכת משדרת אותות לסביבה, ואלה חוזרים לחליפה ומאפשרים את ההתמצאות. הפיתוח נעשה במסגרת פרויקט גמר בסטודיו ״מעוררי חושים״ בהנחיית אדריכלית טלי כהן אנדרסון בביה"ס לעיצוב של המסלול האקדמי במכללה למינהל.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חליפת החישה אותה פיתח יניב גלר, בן 29 מתל אביב, בוגר המכללה למינהל, היא מעין וסט הנלבש מתחת לבגדים. המשתמש מקבל התראה באמצעות רטט כאשר מתגלה מכשול בדרך. כל חלק הרוטט מייצג איזור שונה בגוף, כך שהחיווי הוא תחושתי, מידי וקל להבנה .

  

 

 

 

עוד חדשות בריאות

חדש: לק שמשנה צבעו כשסם אונס בכוס

רויטל חלתה בסרטן 4 פעמים - ועכשיו גם בנה

40 שנה אחרי הריון כושל - שלד עובר הוצא מאישה

 

הטכנולוגיה מבוססת על חיישנים אולטרה סונים המשדרים לסביבת המשתמש גלים בתדרים גבוהים. כאשר התדר פוגע באובייקט בחלל החיישן , הוא מודד את זמן ההחזר מהאובייקט אל החיישן. על סמך המרחק, שולח החיישן את המידע למעבד, מעין מחשב זעיר התפור בחליפה, והוא שולח אות למנוע רטט התפור גם כן בחליפה.

 

מסייעת להימנע ממכשולים (צילום: תמוז רכמן         ) (צילום: תמוז רכמן         )
מסייעת להימנע ממכשולים(צילום: תמוז רכמן )

 

באמצעות קוד המוטבע בתוכו, מפענח המעבד איזה חיישן מתייחס לאיזה מנוע רטט, מתוך ארבעה המצויים בחליפה. כך למשל, אם קיים מיכשול בצד ימין, כמו כידון של אופניים, ירעד איזור הרטט הימני העליון, והמשתמש ידע כי לפניו צפוי אובייקט שבו הוא עלול להיתקל.

 

בתהליך פיתוח המוצר סייע עיוור שניסה את המוצר על כל שלביו. החליפה הוצגה בתערוכת הסיום של בית הספר לעיצוב במכללה למינהל, והיא נמצאת בהליכי רישוי פטנט. בחודשים הקרובים ימשיך גלר בתהליך הפיתוח וכבר עורר התעניינות מצד מספר חברות רפואיות.

 

"מבחינתי מדובר בשליחות" מספר יניב גלר, "לנו כאנשים רואים קשה להבין עד כמה קשה לעיוורים לבצע פעולות טריוויאליות, ואילו מבחינתם מדובר במשימות מאתגרות שדורשות ריכוז רב. אני מקווה שהפיתוח יחזק את תחושת הביטחון שלהם, ויתן להם מענה להתמודד בקלות עם מכשולים בדרך".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תמוז רכמן
החליפה מאפשרת לעיוורים לנוע במרחב
צילום: תמוז רכמן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים