חוזרים לביה"ס: 10 דברים שממש לא צריך לקנות
בעוד פחות משבועיים חוזרים לבית הספר, והרכישות בעיצומן. הורים רבים מגיעים לחנויות עם רשימות שקיבלו מהמורה. אבל ברשימות הללו מסתתרים הרבה מאוד פריטים שממש לא צריך. 10 דברים שכדאי לוותר עליהם - ולחסוך הרבה כסף
היום הראשון ללימודים מתקרב והורים רבים הולכים לחנויות לרכוש ציוד עם הרשימות שקיבל מבית הספר. העלות: מאות שקלים. אבל אפשר, ובקלות, לחסוך הרבה מאוד כסף גם בקניות הללו. 10 הדברים שאפשר בהחלט לוותר עליהם:
<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>
חופש גדול בערוץ הורים :
שבועיים לסיום החופש: מה אפשר לעשות עם הילדים
"אני רעב"; 10 המשפטים המעצבנים של החופש הגדול
לילדים משעמם? 7 רעיונות ליצירה לקראת ביה"ס
שש אחרי המלחמה: כל הבילויים לילדים
1. יומן
יש היום עשרות סוגים של יומנים ממותגים, כמעט כולם עולים כמה עשרות שקלים. אבל בפועל בכיתות הנמוכות בכלל לא משתמשים ביומן, וגם בכיתות הגבוהות הוא הופך בעיקר למחברת ציור. יקרה. מה גם שברבים מבתי הספר מחלקי לילדים יומנים - אז ההוצאה מיותרת לגמרי.
2. אוגדן מחברות
זה נשמע כמו רעיון מצויין, אוגדן שישמור על המחברות מקיפולים, לכלוכים ונזקים. אבל בפועל הילדים לא מקפידים להכניס אליו את המחברות, והוא סתם זרוק בתיק.
3. מחברות ממותגות
כשאנחנו לוקחים את הילדים, בעיקר לפני כיתה א', לרכוש ציוד לבית הספר הם מתלהבים ממש מהמחברות הממותגות. אבל את המחברות הללו, שעולות פי שלושה או ארבעה יותר ממחברות פשוטות, תתבקשו לעטוף ביום הראשון בצבעים שונים או שהמורה פשוט תדביק עליהן דף לבן, אותו הילדים יצבעו. לא חבל להוציא על זה עשרות שקלים?
4. מחברות חכמות
בשנים האחרונות הפכו המחברות החכמות, שאמורות לסייע לילדים לכתוב בקלות רבה יותר, לפריט חובה ברכישות לבית הספר. אבל בסופו של דבר השימוש במחברות הללו קצר מאוד, והילדים עוברים לכתוב במחברות רגילות. לכן מומלץ לרכוש אחד בלבד בתחילת השנה, ואם יש צורך לרכוש אחת נוספת.
5. קלמרים
גם הקלמרים הפכו לממותגים בשנים האחרונות - ומאז הם נמכרים במחירים מטורפים. אבל בכל חנות עדיין נמכרים קלמרים מג'ינס, שעושים עבודה לא פחות טובה - תמורת שקלים בודדים. אפשר לקשט אותם יפה עם הילדים - ולחסוך הרבה כסף.
6. ציוד הנדסה
בכל רשימה לבית הספר היסודי תתבקשו לרכוש ציוד הנדסה, אבל בפועל פעמים רבות הוא נותר מיותם בצד ולא נעשה בו שימוש. לכן מומלץ לא לרכוש אותו בתחילת השנה, אלא להמתין למקרה בו המורה תבקש להביא אותו לבית הספר.
7. מילון כיס ואטלס
גם שני המוצרים הללו מככבים בכל רשימה, וגם בהם לא תמיד נעשה שימוש. ההמלצה דומה - המתינו לבקשה ספציפית של המורה במהלך השנה.
8. עטיפות לספרים
אנחנו מתלהבים מהעטיפות היפייפיות שיש בשוק ועוטפים את כל הספרים באותה דוגמה. אבל לא רק שהדבר גורם לבלבול של הילדים, שמביאים לשון במקום חשבון לבית הספר, אלא הן גם נקרעות מהר מאוד - וחבל. במקום זאת עטפו את הספרים בעטיפות שקופות מפלסטיק. גם זול - וגם יעיל.
9. קופסת אוכל
היום כמעט בכל בית ספר וגן ילדים חל איסור על שימוש בשקיות ניילון לכריכים, במטרה לשמור על איכות הסביבה - ושוק קופסאות האוכל פורח. המחירים, כמובן, פורחים בהתאם. אבל ממש לא חייבים לרכוש קופסה מיוחדת. כל קופסה שקיבלתם בסופר יכולה לעמוד במשימה נפלא - והיא לא תעל לכם שקל.
10. חבילות של דפדפות ומחברות
אתם מתבקשים להביא מחברת חלקה לבית הספר או דפדפת שורות - ואתם עומדים
מול המדף ומגלים שאתם חייבים לרכוש אותם בחבילות של 10. אבל תשע מתוכן הרי יישארו על המדף - אצלכם בבית. לכן מומלץ להתארגן לרכוש חבילה כזו ביחד, מספר הורים, או פשוט לבקש מחברים לחפש מחברת מתאימה שנותרה להם בבית - מהרכישות של השנה שעברה.