יצאה מהכלא אחרי ששבתה רעב 14 שנה
אירום שרמילה מהודו מכונה "אשת הברזל ממניפור". היא שובתת רעב כמעט עשור וחצי נגד אלימות הצבא כלפי קהילתה. היום השתחררה - אך תמשיך לצום
אישה הודית שניהלה שביתת רעב במשך לא פחות מ-14 שנה, שוחררה היום (ד') סוף סוף ממתקן כליאה רפואי ופרצה בבכי. האישה, אירום שרמילה שידועה גם בכינוי "אשת הברזל של מניפור", קיימה שביתת רעב במחאה על פגיעה בזכויות אדם לטענתה באזור שבו היא גרה בצפון-מזרח המדינה.
עוד חדשות בעולם :
- המושבעים יחליטו: היורה בנער השחור לדין?
- הרודן איבד פלאפון בחתונה וחקר אלף אורחים
- הקרב על אוקראינה: 34 נהרגו בדונייצק
- ספר גינס: האיש הזקן בעולם - בן 111 מיפן
שרמילה זכתה לכינוי "אשת הברזל" בשל המחאה העקבית והלא אלימה שלה. בצאתה היום מהכלא היא אמרה כי היא שמחה על שחרורה אחרי שנים מאחורי הסורגים, אבל הבטיחה להמשיך לשבות רעב במחאה על הפרת הזכויות בצד הצבא.
שרמילה נראתה שברירית וקולה רעד. בצאתה מבית החולים באמפל, בירת מדינת המחוז מניפור, היא אמרה כי היא רוצה לגייס "תמיכת המונים" במחאה שלה. "אמשיך בשביתת הרעב שלי, לא משנה מה יקרה", אמרה למאות העיתונאים ודורשי שלומה שהתאספו מחוץ לבית החולים.
"כל עוד דרישתי אינה מתמלאת לא אכניס שום דבר לפי", אמרה. תומכיה בירכו אותה עם פרחים והריעו לה כשהופיעה. "אני נרגשת מהתמיכה שנותנים לי האנשים", אמרה שרמילה, "מה שאני רוצה מאנשינו זה לא שישירו בשבחי. מה שאני רוצה מהם הוא שיפגינו תמיכה בהמוניהם", אמרה שרמילה בת ה-42.
בית משפט במניפור הורה אתמול לשחרר את שרמילה, ופסק כי האישום הפלילי נגדה בגין ניסיון התאבדות אינו בר-קיימא. בית המשפט קבע כי שביתת הרעב של שרמילה, שמתעקשת כי היא אינה מנסה לשים קץ לחייה, היא "מחאה פוליטית באמצעות דרכים חוקיות".
בית המשפט מסר אתמול כי ממשלת מדינת המחוז "יכולה לנקוט צעדים הולמים למען בריאותה וביטחונה" כמו למשל המשך הזנתה דרך האף אם תחליט להמשיך לצום.
שרמילה החלה את שביתת הרעב שלה בנובמבר 2000 אחרי שהייתה עדה לאירוע שבו הרג הצבא ההודי עשרה בני אדם בתחנת אוטובוס ליד
ביתה במניפור. היא נעצרה כמה ימים אחר כך ונשלחה לבית חולים שהומר באופן חלקי לבית כלא. היא הוזנה בכפייה דרך האף כמה פעמים במהלך היום. "ב-14 השנים האחרונות סבלתי כל כך", סיפרה.
הכוח הצבאי הפרוש בחלקים נרחבים בצפון-מזרח הודו ובחבל קשמיר ההודי מחזיק בסמכות לערוך חיפושים, לא פעם אלימים מאוד, ומבקריו טוענים כי הוא משמש כיסוי להפרה של זכויות אדם. שרמילה נשבעה להמשיך בשביתת הרעב שלה עד שהחוקים ישונו.