נעילה חיובית בת"א; לאומי טיפס ב-2.2%
מדד ת"א 25 עלה ב-0.3%, ת"א 100 עלה ב-0.4%, מניות הבנקים טיפסו ב-0.8%. לאומי ובזן פרסמו היום את הדוחות הרבעוניים, ואיתם שיכון ובינוי שירדה ב-1.1%. אבוג'ן זינקה ב-8.6%. מחזור המסחר הסתכם ב-808 מיליון שקל בלבד
המסחר בבורסה ננעל היום (ה') בעליות שערים במדדים המובילים. בנק לאומי סיים את היום עם עלייה מרשימה של 2.2% לאחר פרסום הדוחות. המניות שבלטו בת"א 100: בזן שעלתה ב-6% לאחר פרסום הדוח המעודד, ואבוג'ן שזינקה ב-8.6%. מחזור המסחר הסתכם ב-808 מיליון שקל בלבד.
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.34% ל-1,379.01 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.41% ל-1,240.94 נקודות. מדד נדל"ן עלה ב-0.49% ל-384.1 נקודות. מדד הבנקים עלה ב-0.77% ל-1,295.3 נקודות.
ברקע המסחר
עמית רוזנצוויג, מנהל השקעות בכיר בהלמן אלדובי: "השוק המקומי נסחר היום ביציבות עם נטייה לעליות שערים כאשר ניתן לראות כי ת"א 25 נסחר תקופה ארוכה בין רמות 1,425 ל-1,365 ועכשיו לאור המצב הביטחוני והחשש מפני האטה ברווחי החברות ברבעון הבא השוק הגיע לרף התחתון של 1,365 נקודות".
"להערכתנו לאור המשך מגמת הריבית האפסית בהיעדר לחצים אינפלציוניים כאשר החברות ממשיכות לרשום גידול ברווחים ובהכנסות הכספים אמורים להמשיך להיות מוסטים לכיוון שוקי המניות כאשר משקל נתוני המאקרו והתבטאות חברי הפד ימשיכו להוביל את המגמה", הוסיף רוזנצוויג.
כלכלני בנק לאומי מתייחסים בסקירה השבועית ללקוחות, לריבית בנק ישראל: "להערכתנו, רמת הריבית בעת הנוכחית משקפת מדיניות מוניטרית מרחיבה למדי, ומידת האפקטיביות של הפחתת ריבית נוספת תהיה זניחה. בנוסף, קיימים גורמים אחרים שעשויים למנוע הפחתת ריבית נוספת והם הפיחות בשער החליפין של השקל מול סל המטבעות מאז ראשית חודש אוגוסט (למעלה מ-3% עד היום) ואינפלציית הנכסים הפיננסיים והריאליים".
"יחד עם זאת, לאור הפרסומים האחרונים של נתוני החשבונאות הלאומית ונתוני האינפלציה אשר העידו על החולשה בפעילות הכלכלית במשק ולאור הציפיות לירידה בתוצר ברביע השלישי של השנה, לא ניתן לשלול את האפשרות שבנק ישראל יפחית את הריבית פעם נוספת ברבע אחוז ל-0.25% בחודשים הקרובים, בפרט אם יצטברו נתונים שליליים נוספים, המפתיעים לרעה בעוצמתם", הוסיפו בלאומי.
לגבי ההאטה במשק צופים בלאומי כי מבט קדימה, התוצר של הסקטור העסקי צפוי לרדת ברביע השלישי של השנה על רקע ההרעה במצב הביטחוני במשק שהחלה בתחילת הרבעון השלישי, ואשר בעקבותיה חלה ירידה בפעילות הכלכלית במשק.
מניות במרכז
הרווח הנקי של בנק לאומי הסתכם ברבעון השני ב-290 מיליון שקל – ירידה של 39% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד. כך עולה מדו"חות הבנק. הירידה החדה ברווח נובעת בגלל ההפרשה הגדולה של 460 מיליון שקל שביצע הבנק בעקבות פרשת העלמות המס של לקוחותיו והחקירה שהתנהלה מול הרשויות האמריקניות.
קבוצת חנן מור סיימה את המחצית הראשונה של שנת 2014 עם הכנסות של 96 מיליון שקל - פי 3 ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. במהלך המחצית הראשונה, מסרה החברה כ-75 דירות, לעומת 27 בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ברבעון השני ב-4.7 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 299 אלף שקל אשתקד.
הקיפאון בשוק הדירות בישראל כתוצאה מתכנית מע"מ 0 נותן את אותותיו. שיכון ובינוי, חברת הנדל"ן והתשתיות מקבוצת אריסון של שרי אריסון ובניהולו של עופר קוטלר דיווחה על רווח תפעולי של 106 מיליון שקל, מחצית מהרווח של הרבעון המקביל. שיכון ובינוי הסבירה כי הירידה בהכנסות נובעת בעיקרה משינוי בכמות ותמהיל הדירות שנמסרו ללקוחות במגזר הנדל"ן למגורים בישראל, ובעקבות ירידה בשער הדולר אשר השפיעה על ההכנסות בשקלים. ההכנסות של שיכון ובינוי אכן רשמו ירידה משמעותית של 30% והסתכמו בכ-216 מיליון שקל ברבעון השני של 2014. מניית החברה ירדה ב-1.1%