שתף קטע נבחר

 

החלימו מאבולה ויצאו מבידוד: "יום של נסים"

שני עובדי הסיוע האמריקנים ד"ר קנט ברנטלי וננסי רייטבול הוטסו לארצם בתחילת החודש לאחר שנדבקו בנגיף הקטלני בליבריה. הם שוחררו מביה"ח לאחר שקיבלו תרופה ניסיונית שהצילה את חייהם. "לא מהווים סכנה לציבור"

מי אמר שלא קורים נסים? שני עובדי הסיוע האמריקנים שנדבקו באפריקה בנגיף האבולה הקטלני שוחררו היום (יום ה') מבית החולים באטלנטה שבו טופלו. "היום הוא יום שכולו נסים", אמר ד"ר קנט ברנטלי במסיבת עיתונאים לאחר שחרורו, ולצדו צוות בית החולים של אוניברסיטת אמורי. "אני נרגש להיות בחיים, להרגיש טוב ולהתאחד עם המשפחה שלי. לנצח אהיה אסיר תודה לאלוהים שחס על חיי".  

 

עוד חדשות בעולם :

ארה"ב: שוטרים תועדו הורגים שחור לא חמוש

דרום אפריקה: גבר נסקל למוות בתפוזים

"ג'ון מהביטלס", עורף הראשים של דאעש

גל פשיטות במקדונלד'ס רוסיה: "הכול פוליטי"

 

בית החולים מסר כי ננסי רייטבול שוחררה כבר שלשום לביתה, אולם בחרה שלא להופיע בפומבי. עוד נמסר כי שחרורם של השניים לא מהווה סכנה בריאותית לציבור.

 

ד"ר ברנטלי ורעייתו אמבר לאחר שחרורו מבית החולים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ד"ר ברנטלי ורעייתו אמבר לאחר שחרורו מבית החולים(צילום: EPA)

לא מהווים סכנה לציבור. רייטבול (מימין) וברנטלי (צילום: AFP PHOTO /SAMARITAN'S PURSE/JONI BYKER/ SIM/ HANDOUT) (צילום: AFP PHOTO /SAMARITAN'S PURSE/JONI BYKER/ SIM/ HANDOUT)
לא מהווים סכנה לציבור. רייטבול (מימין) וברנטלי(צילום: AFP PHOTO /SAMARITAN'S PURSE/JONI BYKER/ SIM/ HANDOUT)

"אנחנו מאוד מרוצים מההחלמה של ד"ר ברנטלי וגברת רייטבול", אמר ד"ר ברוס ריבנר, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים באטלנטה. "מה שלמדנו בטיפול שלהם יעזור לקדם את ההבנה של העולם לגבי איך לטפל באבולה ולסייע, בתקווה, כדי לשפר את שיעור ההישרדות בחלקים אחרים של העולם", אמר ד"ר ריבנר במסיבת העיתונאים.

 

שני האמריקנים שחלו באבולה פונו בתחילת החודש מליבריה במטוס סילון פרטי, שצויד ביחידת בידוד ניידת ונועד להעביר אנשים שנדבקו במחלות מידבקות למרכז לפיקוח על מחלות ומניעתן. ברנטלי בן ה-33 הוטס לארצות הברית ב-2 באוגוסט ורייטבול בת ה-59 ב-5 באוגוסט. השניים עבדו במרפאה מחוץ לבירת ליבריה מונרוביה ועם הגיעם לבית החולים באטלנטה הם קיבלו מעט מהמנות הספורות הקיימות של התרופה הניסיונית ZMapp שאמורה לטפל במחלה הקטלנית.

 

חברת התרופות Mapp Biopharmaceutical הקטנה מסן דייגו היא זו שמייצרת את התרופה. חברות יכולות לספק תרופות ניסיוניות על בסיס "שימוש רחום" בדרך כלל לאחר שנבדקו על בני אדם. מנהל התרופות והמזון האמריקני מאשר שימושים כאלה בארה"ב אבל אין לו סמכות מעבר לים.

 

מצויד בתא בידוד. מטוס הסילון שהטיס את שני החולים לטיפול בארה"ב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מצויד בתא בידוד. מטוס הסילון שהטיס את שני החולים לטיפול בארה"ב(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

התרופה הניסיונית נוסתה על הכומר הספרדי מיגל פאחרס בבית החולים במדריד, אולם הוא הלך לעולמו, ועל שלושה אנשי צוות רפואי ליברים, שמצבם הולך ומשתפר.

 

בהתפרצות האבולה מתו עד כה יותר מ-1,300 בני אדם ברחבי מערב אפריקה. לנגיף הקטלני אין טיפול או חיסון מוכח. בינתיים, אנשים שחלו באבולה מקבלים טיפול בסיסי למניעת התייבשות, לשמירה על לחץ הדם שלהם ולטיפול בזיהומים שונים. האבולה עוברת אך ורק דרך מגע ישיר עם נוזלי גוף של אדם שנושא את המחלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO /SAMARITAN'S PURSE/JONI BYKER/ SIM/ HANDOUT
שבו הביתה. רייטבול (מימין) וברנטלי
צילום: AFP PHOTO /SAMARITAN'S PURSE/JONI BYKER/ SIM/ HANDOUT
מומלצים