שתף קטע נבחר

 

קצין הפך ללהיט הסברה בארה"ב: צה"ל מוסרי

א', קצין במילואים הלומד בארה"ב, התנדב ל"צוק איתן". גם עם שובו ללימודיו הוא ממשיך להילחם ומסביר בהופעותיו הרבות מדוע צה"ל הוא צבא מוסרי. צפו

א' (24) מאשדוד, קצין מודיעין במילואים הלומד בארה"ב, שב בהתנדבות להשתתף ב"צוק איתן", חזר לבוסטון, והפך ללהיט הסברה. הוא נואם בפני ארגונים יהודיים, מתארח בערוצי טלוויזיה, מתראיין לתקשורת הכתובה, ומסביר שישראל אינה שמה למטרה חפים מפשע ואינה תוקפת מחבלים כשעולה חשש שייפגעו חפים מפשע.

 

עוד בחדשות:

תיעוד החיסול המשולש: "הטלנו כמה פצצות כדי להבטיח שאיש לא ייצא חי מהבית"

יוזמה במערב: מועצת הביטחון תוביל להסכם

 

א' שירת בסיירת אגוז ביחידה ללוחמה בטרור והיה קצין מודיעין קרבי בסיירת גולני. הוא השתתף בשני המבצעים הקודמים בעזה, אך בעת המבצע הנוכחי היה באוניברסיטת ברנדייס בארה"ב. הוא הגיע לשם ללימודים לפני שנה בזכות מלגה והחל להופיע ולהעביר מסרים של שלום יחד עם סטודנט ערבי שזכה עמו במלגה. צפו בו נואם (הצנזורה אסרה לפרסם את שמו המלא של א', אך אישרה לפרסם את התמונות מהנאום):

 

א' מסביר בארה"ב: צה"ל צבא מוסרי

א' מסביר בארה"ב: צה"ל צבא מוסרי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

א' נואם בארה"ב      (צילום: אילן קיוויש) (צילום: אילן קיוויש)
א' נואם בארה"ב (צילום: אילן קיוויש)

אף שלא היה חייב, החליט שהוא מתגייס: "עם תחילת המבצע ראיתי שהחברים שלי מגויסים. יצרתי קשר עם המפקדים והם אמרו לי שאני לא חייב לחזור, אבל הם ישמחו להסתייע בי. גורמים חשובים בהחלטה שלי לבוא היו העלייה על מוקש של הנגמ"ש של גולני, חבר שלי נהרג שם. בנוסף, המשפחה שלי גרה באשדוד ונמצאת תחת איום רקטות. ואחי הקטן היה בכוחות. יש חוסר אונים בלהיות רחוק. הרבה יותר קל לחזור ולהצטרף".

 

הוא שילם מכיסו על כרטיס הטיסה לארץ, ומאוחר יותר קיבל החזר מארגון יהודי. א' יצא באמצע יולי, כשהיחידות כבר היו בעזה. הוא הוצב כקצין מודיעין שתפקידו לעקוב באמצעות צילומי מזל"ט אחר תנועות מחבלים בשטח ולוודא בסיוע מקורות מודיעיניים שאכן מדובר במחבל לפני שמתקבלת הוראה לחסל אותו.

 

"הפעולות שלנו היו כירורגיות"

"הרגשתי מאוד נוח עם התפקיד הזה. אני יכול לומר לכל מי ששואל שלא העלינו שום אזרח על הכוונת ונאלצנו לוותר על הרבה מאוד תקיפות בגלל שחששנו שיש אזרחים. ויתרנו למשל על תקיפות של מחבל כי לידו הייתה אישה. הפעולות שלנו היו כירורגיות. ראיתי מחבלים נכנסים לבית ספר או למסגד ויורים משם רקטות", הוא מספר.

 

בהפסקת האש הארוכה אמרו לו מפקדיו שהוא יכול לחזור לבוסטון. בדרך למטוס שמע שהפסקת האש קרסה, אבל הוא כבר היה בדרכו למלחמה הבאה - מלחמת ההסברה למען ישראל בארה"ב. "כשחזרתי לבוסטון, ביקשו ממני להשתתף בעצרת התמיכה הגדולה ביותר למען ישראל כאן, בנוכחות 3,000 איש באולם. הסכמתי לנאום, בתנאי שיאפשרו לי להעביר את המסרים שלי, מסרים של שלום", אמר.

 

"צה"ל הוא צבא מוסרי. חמאס הוא ארגון טרור שאינו רוצה שלום. על זה אין ויכוח. אנחנו תמיד אומרים לעצמנו כמה אנחנו צודקים, וזה נכון, אבל כמו בנהיגה בכביש לא מספיק להיות צודק. צריך להיות חכם", אמר א' ליהודי ארה"ב.

 

הוא המשיך: "כשצריך להילחם, אנחנו נלחמים, והצבא שלנו הוא הכי מתקדם במזרח התיכון, אבל יש דברים שהצבא אינו יכול להילחם בהם: עוני, בורות, אבטלה, ייאוש והיעדר אופק מדיני. זוהי תשתית לטרור לא פחות מהחמאס. שבועיים הייתי מעורב בעשרות תקיפות ולא ראיתי פלסטיני אחד שעלה על הכוונת. אבל אותם חפים מפשע הם הדור החדש שגדל ברצועה, ולא בדרכי שלום. ילד בן חמש שהרסו לו את הבית, כבר לא יפריח יונת שלום. זה הילד שיירה עלינו בעתיד".

 

ההתלהבות מדבריו עצומה בקרב הציבור, האוהב את ישראל ונאמן לה, אבל גם רואה את הצילומים הקשים מעזה, בהיקף גדול הרבה יותר מזה שהצופה הישראלי רואה בערוצי הטלוויזיה בארץ. מאות יהודים ניגשו אליו אחרי הנאום כדי להביע הזדהות. רופא שיניים הציע לו טיפולים חינם לכל החיים ואף מסר לו את פרטיו.

 

משם זה עבר לתחנות הטלוויזיה האזוריות שביקשו לראיין אותו בזו אחר זו. העיתון החשוב "בוסטון גלוב" עומד לפרסם עליו כתבת פרופיל, ונציגי משרד החוץ דוחקים בו להמשיך ולהופיע בפני קהלים בארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן קיוויש
לוחם ההסברה, א'
צילום: אילן קיוויש
מומלצים