ארה"ב שוקלת: פעולה נגד דאעש גם בסוריה
הוצאתו להורג של העיתונאי ג'יימס פולי הובילה לדיונים תכופים בוושינגטון באשר לעימות עם ארגון הטרור גם מחוץ לעיראק. "גבולות לא יגבילו אותנו", הצהיר סגן היועץ לביטחון לאומי
"גבולות לא יגבילו אותנו. הוכחנו שוב ושוב שנפעל באופן ישיר נגד איומי הטרור", כך אמר אמש (שבת) בן רודס, סגן היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית. ימים ספורים לאחר רצח העיתונאי האמריקני ג'יימס פולי על ידי אנשי דאעש, עוסקים הדיונים בוושינגטון בתקיפת ארגון הטרור הקיצוני גם בתוך שטח סוריה. "אי אפשר להביס אותם בלי לטפל באנשיהם בסוריה", אמר הגנרל מרטין דמפסי, ראש המטות המשולבים של הצבא האמריקני.
מטוסי צבא ארצות הברית שבו לתקוף אתמול כוחות של דאעש באזור סכר מוסול. מאז הורה הנשיא ברק אובמה על התערבות צבאית באזור, פעלו הכוחות האמריקניים בעיראק 94 פעמים. סגנו ג'ו ביידן רמז על הגברת מעורבות ארצו במאמר ב"וושינגטון פוסט", וכתב כי "נמשיך להתייעץ בקונגרס לגבי האסטרטגיה שלנו בעיראק ובאזור בכל הקשור לדאעש ולביטחון אנשינו. זה יהיה אתגר ארוך טווח. יחד עם השותפים שלנו ברחבי העולם, אין לנו ברירה אלא לנצח - תחילה בעיראק".
סרטון הוצאתו להורג של פולי, בן 40 במותו, נפתח בשידור הודעת אובמה על תחילת המעורבות האמריקנית בעיראק נגד דאעש. לאחר מכן נראה העיתונאי
בבגדים כתומים, מקריא דף מסרים כשלידו אחד מאנשי דאעש: "אני מבקש מחבריי וממשפחתי שיתקוממו נגד הממשל האמריקני שרצח אותי", אמר. אובמה עצמו גינה את המעשה לאחר מכן ואמר כי "דאעש אינו מדבר בשם אף דת. הקורבנות שלו רובם ככולם מוסלמים, ואף אמונה אינה מנחה את אנשיה לטבוח בחפים מפשע. שום אל אמיתי לא יצדיק מה שהם עושים מדי יום ביומו".
האו"ם הזהיר במהלך סוף השבוע מפני טבח אתני נוסף של דאעש בעיראק - כלפי תושביה השיעים טורקמנים של העיר אמרלי בצפון המדינה. מצור בן חודשיים של הארגון על העיר הותיר כ-20 אלף תושבים ללא מים זורמים, מזון וציוד רפואי. "מצבם נואש ומחייב פעולה מיידית", הזהיר ניקולאי מלדינוב, הנציג המיוחד של מזכ"ל האו"ם בעיראק.