שתף קטע נבחר

 

האופציה הקנדית - מילוש ראוניץ'

הוא המגיש העוצמתי בסבב, הוא בכושר מצוין ועכשיו הוא גם מאמין בעצמו. אליפות ארה"ב תיפתח מחר ומילוש ראוניץ' מקווה להפתיע וללכת עד הסוף: "אני מרגיש יותר מוכן ורוצה להיות הצפון אמריקאי שזוכה בתואר גראנד סלאם"

הפעם האחרונה שאמריקאי הניף את הגביע בפלאשינג־מדו הייתה לפני 11 שנה וקראו לו אנדי רודיק. אליפות ארה"ב הפתוחה תיפתח מחר בלילה בניו־יורק ונראה כי גם השנה הקהל האמריקאי לא יזכה לראות טניסאי מקומי חוגג זכייה בגראנד סלאם האחרון של השנה.

 

חגיגת כדורגל אירופי ב-ynet ספורט:

 

ההערכה היא כי אף אחד מבין 12 האמריקאים שנכנסו ישירות להגרלה הראשית לא יתקרבו להנפת הגביע, למרות הציפייה מג'ון אייזנר (15 בעולם) שידגדג את הצמרת. לאור המצוקה של האוהדים המקומיים הם אולי יכולים לפנטז על טורניר מוצלח של השכן מצפון אמריקה, מילוש ראוניץ' מקנדה.

 

אולי הפעם הוא יגיע עד הסוף? ראוניץ' (צילום: AP) (צילום: AP)
אולי הפעם הוא יגיע עד הסוף? ראוניץ'(צילום: AP)

 

ראוניץ', שבסוף השנה יחגוג 24, הגיע לאחרונה לדירוג השיא שלו בקריירה, מקום שישי (הקנדי היחיד בטופ־10) ואם מוסיפים אליו את הכוח העולה בנשים, הקנדית יוג'ין בושאר, אפשר לדבר על פריחה בענף הטניס במדינה השלווה בצפון אמריקה. יש מספר טניסאים שיכולים להפוך לסוסים השחורים של הטורניר בתפוח הגדול, כמו למשל גריגור דמיטרוב הבולגרי, אבל נראה שאם יש מישהו מהגל השני בסבב שיכול ללכת הפעם עד הסוף הוא הבחור שנולד בפודגוריצה ועבר לטורונטו בגיל 3.

 

ב-Kick כבר ביקרתם?

 

ראוניץ' שנולד ליד אולם הכדורסל בעיר, היגר עם הוריו וסנה ודושאן לקנדה והם גם היו אלה שדחפו אותו לעסוק בטניס. אביו היה מזמין עבורו מגרשי אימון בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הלילה המאוחרות כדי לחסוך כספים, וכבר בגיל צעיר התבלט מילוש בכישרון, ובכך שהיה גבוה מחבריו לכיתה.

 

וזה מי שינסה לקלקל לקנדי את התוכניות (צילום: AP) (צילום: AP)
וזה מי שינסה לקלקל לקנדי את התוכניות(צילום: AP)

 

כיום הוא סוחב על עצמו 100 ק"ג שפרושים על 196 סנטימטרים, מה שמאפשר לו להביא למגרש הרבה עוצמה לצד טכניקה טובה. לראוניץ' יש כיום את עוצמת הסרב החזקה והיציבה בסבב, אלמנט שמעניק לו יתרון בהרבה משחקים. העובדה שמי שמאמן אותו הוא הקרואטי איבן ליוביצ'יץ', חיית סרבים אימתנית בפני עצמה, בוודאי שיפרה את היכולת הזו שלו.

 

בדומה לטניסאים דוגמת נובאק ג'וקוביץ' וקרולין ווזניאקי, בחר ראוניץ' לקבוע את מקום מגוריו במונטה קרלו, מקלט מס מוכר של ספורטאים בעולם. ראוניץ' הספיק עד כה לזכות בשישה תארים בקריירה, אחד מהם הוא השיג השנה, ודומה שאת קפיצת המדרגה הוא עשה בחודש האחרון שהיה חלומי מבחינתו. ראוניץ' זכה בטורניר בוושינגטון, הגיע לרבע הגמר בטורונטו ולחצי הגמר בסינסינטי, מה שזיכה אותו ב־280 נקודות בונוס, המספר הגבוה ביותר מבין הטניסאים שהתכוננו לאליפות ארה"ב. המשמעות: ראוניץ' מגיע לפלאשינג מדו כשהוא בכושר מצוין.

 

ואורינקה צפוי להמתין לראוניץ' ברבע הגמר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ואורינקה צפוי להמתין לראוניץ' ברבע הגמר(צילום: EPA)

 

בכלל ראוניץ' השתפר תוך כדי השנה. באוסטרליה הוא הודח בסיבוב השלישי מול דמיטרוב, ברולאן גארוס הוא כבר הגיע עד רבע הגמר, שם הפסיד לנובאק ג'וקוביץ', ובווימבלדון הוא הודח רק בחצי הגמר מול רוג'ר פדרר. האם הסדרה המתמטית הזו אומרת שבארה"ב הוא יגיע עד הגמר? בטניס הדברים קצת יותר מורכבים, אבל ראוניץ' לא חושש לסמן יעד גבוה במיוחד.

 

"אני רוצה להיות הצפון אמריקאי שזוכה בתואר אחרי הרבה שנים. היה לי כבוד גדול להיות אלוף ההכנות ועכשיו אני מקווה לטורניר טוב בניו־יורק", הכריז השבוע הקנדי, והוסיף: "אני מרגיש נהדר, היו לי תחרויות מצוינות בארה"ב ובקנדה, השתתפתי בהרבה משחקים וזכיתי בהרבה נקודות. הפעם אני מגיע שונה לניו־יורק. אני מרגיש יותר מוכן ומקווה לעשות את זה. בגראנד סלאם האחרון הגעתי לחצי הגמר וזה הקנה לי ניסיון איך להתמודד עם המעמד הזה".

 

בכושר רע, אך עדיין פייבוריט. ג'וקוביץ' (צילום: AP) (צילום: AP)
בכושר רע, אך עדיין פייבוריט. ג'וקוביץ'(צילום: AP)

 

ראוניץ' ייהנה מהגרלה די נוחה עד לרבע הגמר, שם הוא יוכל לפגוש את השלישי סטניסלאס ואוורינקה, יריב אותו הוא יכול לעבור.

 

בעקבות ההיעדרות של האלוף המכהן רפאל נדאל והפרישה של חואן מרטין דל־פוטרו

(האלוף מ־2009), נראה כי מדובר הפעם באליפות די פתוחה. ועדיין לכולם ברור שג'וקוביץ', המדורג ראשון בעולם, הוא הפייבוריט הברור לזכייה, למרות שיש לו הגרלה לא ממש קלה. ג'וקוביץ' עשוי לפגוש כבר בשמינית הגמר את התקווה האמריקאית הגדולה, ג'ון אייזנר, וברבע הגמר את הבריטי אנדי מארי. הבריטי המדורג שמיני, שזכה לפני שנתיים בתואר, נמצא בנסיגה גדולה, אבל עדיין יש לו מה למכור.

 

גם ג'ו־ווילפריד צונגה, שנראה מצוין בטורנירי ההכנה וזכה על חשבון פדרר בטורונטו, יכול להפתיע וללכת עד הסוף. ועוד לא באמת דיברנו על פדרר. הפנומן השווייצרי אמנם הפסיד לצונגה, אבל זכה בטורניר בסינסינטי (מאסטרס ראשון אחרי שנתיים) עם ניצחון על דויד פרר. אולי בגיל 33 הוא מכין לכולם עוד קאמבק ויצליח להתעלות כדי לזכות בתואר גראנד סלאם מספר 18.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים