שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז, רויטרס, AFP

תושבי עין השלושה: "אולי ביום כיפור נחזור"

בפעם הראשונה מאז החל מבצע צוק איתן פונו תושבי עין השלושה בצורה מסודרת. הם התמקמו בבית הארחה בירושלים ומתכוונים לחזור לקיבוץ רק כשהלחימה תסתיים, "לא הפסקת אש ל-72 שעות, אלא שקט מוחלט ואמיתי"

תושבי קיבוץ עין השלושה הגיעו היום (א') במרוכז לבית הארחה אנ"א בירושלים, שבו הם צפויים לשהות בימים הקרובים, הרחק מירי הקסאמים והפצמ"רים. "נהיה כאן עד שיהיה שקט, אחרת לא נחזור", אמרה אחת החברות בקיבוץ, שרוב חבריו התפנו ממנו הבוקר.

 

  

ילנה הגיעה לבית ההארחה עם שתי בנותיה. "אנחנו כבר הרבה זמן מחוץ לבית, חודש שלם היינו בצפון ואחר כך חזרנו הביתה. אחרי שבוע בבית שוב עזבנו אותו. מצד אחד, טוב שיש לנו לאן ללכת אבל מצד שני אני רוצה לעבוד ולחיות כמו בן אדם נורמלי. התחושות הן לא טובות, כשהיינו בבית הבנות לא ישנו כל הלילה".

 

על פתיחת שנת הלימודים הצפויה בשבוע הבא אמרה ילנה: "אני לא יודעת מה יהיה, אם זה יימשך ככה אני לא אתן לבנות ללכת לבית הספר. בשביל הילדים הכל כיף, הם מנסים ליהנות מהחופש ויש להם ימי כיף, אבל להורים פחות".

 

 (צילום: אלכס קולמויסקי) (צילום: אלכס קולמויסקי)
(צילום: אלכס קולמויסקי)

 

 (צילום: אלכס קולמויסקי) (צילום: אלכס קולמויסקי)
(צילום: אלכס קולמויסקי)

תושבי עין השלושה מגיעים לירושלים. "התחושות קשות" (צילום: אלכס קולמויסקי) (צילום: אלכס קולמויסקי)
תושבי עין השלושה מגיעים לירושלים. "התחושות קשות"(צילום: אלכס קולמויסקי)
 

איימי שעולה לכיתה ז' ונוי שעולה לכיתה י' לא מאמינות שב-1 בספטמבר יפתחו את בית הספר שלהן. "כבר כמעט חודש שלא היינו בקיבוץ, היינו בקיבוצים בצפון ועברנו כל הזמן", אומרת איימי. נוי מוסיפה: "קשה להיות מחוץ לבית, זה לא מרגיש כמו חופשה. אני מפחדת כי אבא שלי נשאר ואני רוצה לחזור לקיבוץ. אני מקווה שזה ייגמר מהר כי אני רוצה לחזור ללימודים. זה מבאס. אני לא חושבת שנפתח את הראשון בספטמבר בכיתה".

 

פרננדה רוזנבלום, גם היא מעין השלושה מספרת: "התפננו מהקיבוץ כי יש פצמ"רים וזה מסוכן. התוכנית היא להישאר פה עד לסוף המלחמה ותוך כדי לעשות פעילויות וטיולים. זה מרגיש פחות כיף מחופש רגיל כי היינו מפוזרים בצפון ולא ראינו את החברות מבית הספר, אז זה לא כל כך חופש.

אני עולה לכיתה ח' אבל אני לא רואה את זה קורה ב-1 בספטמבר".

 

יפה הגיעה לירושלים יחד עם בן זוגה והרבה מזוודות. "בפעם השלישית אנחנו אורזים ובורחים מהבית. באנו עם שלוש מזוודות כי נהיה כאן עד שיהיה שקט, אחרת לא נחזור, ואני מתכוונת לשקט אמיתי ומוחלט ולא להפסקת אש ל-72 שעות. אולי עד יום כיפור זה יגיע. עבודה אין כרגע ואין לי שמץ מי יישא בעלויות. בקיבוץ נשארו רק מי שמוכרחים וכל שאר המקומות סגורים. התחושות קשות מאוד".

 

יעל סטדינג היא מנהלת הקהילה בעין השלושה. "היום זו הייתה הפעם הראשונה מאז שהחל המבצע שהתפננו באופן מסודר, מערכתי וקהילתי. אני לא יודעת מי נושא בעלויות אבל אנחנו לא נישא בהן, המדינה תיקח את זה על גבה. כקהילה אנחנו שבוזים וכועסים ואני מקווה שבעזרת האנשים פה נארגן אטרקציות לילדים וגם מנוחה. הלוואי והייתי יודעת מתי זה יסתיים".

 

בזמן שתושבי הקיבוץ הגיעו לירושלים, בא ליישובי עוטף עזה וביניהם עין השלושה - מנכל רשות המיסים, משה אשרי. הוא סיפר שהנזקים מאז תחילת הלחימה נאמדים בעשרות מיליוני שקלים של רכוש שניזוק באופן ישיר.

 

"הגענו לראות את הנזקים ובנוסף יגיעו שמאים מחר בבוקר. אנחנו בסיוע מאוד מהיר ויעיל לכל הניזוקים ונערכים לזה כמובן. בסבב הזה אנחנו מדברים על עשרות מיליונים של שקלים, לפני שבכלל נכנסנו לאומדנים המדויקים. בנוסף יש נזקים של טנקים וכלים כבדים שנסעו והרסו בשטחים חקלאיים. נפצה את כולם בהמשך. מבחינת רשות המסים, אנחנו כרגע עושים את מירב המאמצים לטפל בנזקים הישירים, שכוללים פגיעה ברכוש בבתים ובמכוניות. כבר יש לנו יותר מ3,000 תביעות, ועד עכשיו שילמנו כבר חצי מזה", הוא אמר. 

 

אשרי אמר כי בקרוב יצטרכו להחליט גם לגבי תושבי מרכז הארץ, שנפגעו בצורה עקיפה במהלך הלחימה. "כרגע אנחנו פועלים לפי תקנות שר האוצר, שאושרו בועדת הכספים. התקנות מכסות את תקופת הלחימה מאז תחילתה ועד לסוף חודש אוגוסט, ואנחנו עם היד על הדופק כדי לראות מה יקרה בימים הקרובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ורג' גינסברג
הפינוי מעין השלושה, הבוקר
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים