שתף קטע נבחר
 

חוזרים ללימודים - איזה לפטופ תקנו

חודש אוקטובר כבר הגיע ואיתו שנת הלימודים האקדמית החדשה. אז רגע לפני שאתם רצים להתחיל את השנה, בדקנו עבורכם ארבעה מחשבים ניידים שאולי יגרמו לכם באמת ללמוד השנה

כמעט עשור עבר מאז שכתיבה מסורתית עם עט ונייר פינתה את מקומה לטובת מחשבים ניידים באולמות ההרצאה במכללות ובאוניברסיטאות. כדי להכין אתכם לשנת הלימודים, בדקנו ארבעה מחשבים ניידים מכל מיני סוגים, כששמנו דגש על חומרה שהיא דרגה אחת מעל המינימום הנדרש, כדי שהמחשב יעבוד היטב למשך התואר כולו, ולא רק לשנה הראשונה (בהמשך ניגע גם בנושא הטאבלטים ונבדוק עבורכם מדפסות).

 

היקר והמעולה - MacBook Air 13.3" 256GB

למק מעבד Core i5 הפועל במהירות 1.4 גיגה הרץ, מעבד גרפי מסוג intel HD 5000, כונן אחסון SSD בנפח 256 גיגה וזיכרון 4 גיגה בלבד. על הנייר, נתונים פושרים למדי. מחשב כזה יריץ את Windows בצורה בינונית ביותר (למי שרוצה להתקין במקביל), אך מערכת ההפעלה של אפל מצטיינת בניצול מלא של החומרה הייעודית.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ה-Mac OSX נראית ופועלת מעולה. כל פעולה חלקה, כל תנועת עכבר מושחזת, ומתקבלת הרגשה שהמחשב הזה הרבה יותר מהיר ממה שהוא היה אמור להיות. עם המק בוק אייר תקבלו את חבילת יישומי האופיס של מק הנקראת iWork. בתוך החבילה ישנה תוכנת מעבד תמלילים מצוינת בשם Pages, תוכנת מצגות עוד יותר מצוינת בשם Keynote ותוכנת גיליון נתונים בשם Numbers. כולן תומכות בעברית ובכתיבה מימין לשמאל, וניתנות בחינם עם המחשב.

 

ניידות וסוללה

משקל המחשב עומד על 1.35 קילו בלבד, למרות שהוא הרגיש בידינו קצת יותר מזה. זמן העבודה על סוללה הוא כמעט 10 שעות עם Wi-Fi פועל, כך שניתן להעביר את כל יום הלימודים מבלי להסתובב עם השנאי, שהוא אגב, קטן מאוד. כמות החיבורים כאן עלובה, שני חיבורי USB, קורא כרטיסי SD ויציאת Mini Display Port וזהו. רוצים לחבר את המחשב כדי להפעיל מצגת באולם? אולי לחבר את המחשב לטלוויזיה? תצטרכו להשתמש במתאם וכמו שניחשתם, הם יקרים להחריד.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

שורה תחתונה

ה-Mac Book Air 13.3 אינץ' הוא מחשב מצוין ואיכותי שפועל היטב. הוא מתאים בדיוק למי שרוצה מחשב לשימוש כללי, אך לא לסטודנטים לגרפיקה ווידאו. מי שרגיל לווינדוס יאלץ להעביר כמה שבועות עד שיתמצא לחלוטין בדרכי הפעולה של המק, אך בצד השני מחכה עולם מאוד הגיוני ובעיקר - כזה שלא מתקלקל מעצמו. עם זאת עלות המחשב גבוהה באופן לא פרופורציונאלי לטיב החומרה שבו. על מי שזקוק לביצועים להתרחק ממחשבי המק שכן במחיר שלהם אפשר למצוא לפטופ PC עם ביצועים גבוהים בהרבה. דגם ה-256 גיגה נמכר ב- 6,279 שקל, כשדגם ה-128 גיגה יעלה 5,249 שקל, כשעתה מציעה איידיגיטל 15% הנחה לסטודנטים עם תעודת סטודנט. האחריות היא למשך שנה.

 

המחשב שהופך לטאבלט - Asus TP300LA-DW002H / אביב מזרחי

מתלבטים בין מחשב נייד לטאבלט? למה לא שניהם: השעטנז המדובר הוא מחשב נייד לכל דבר, שניתן לסובב את מסך המגע בכמעט 360 מעלות, כך שניתן להציב אותו כרגיל על המקלדת, או להחזיק אותו כטאבלט רגיל כשהמקלדת נצמדת לגב המסך.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ה-TP300 של אסוס מכיל מעבד Intel Core i5 דור רביעי הפועל במהירות 1.7 גיגה הרץ, מעבד גרפי פשוט מסוג Intel HD 4400, כונן קשיח רגיל בנפח 500 גיגה, 4 גיגה זיכרון ומסך רב מגע בגודל 13.3 אינץ'.

 

מה שתקבלו בשימוש יומיומי הוא לפטופ עם מסך מגע רגיל שאפשר לשבת איתו בצורות שונות - נניח, לשכב על הכורסה ולהניח על הברכיים, לשבת מולו כשהוא הפוך ויוצר משולש כדי לראות סרט ואפילו כטאבלט שמן במיוחד. תפעול הקיפול עובד ללא דופי ומעבר לזווית מסויימת המחשב מכבה את המקלדת ופד העכבר. בצידי המחשבלט שלנו ישנם כפתורי ווליום ומקש ווינדוס, כדי להקל על השימוש במצב מקופל.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

החסרון המרכזי בדגם זה הוא המסך. הוא אינו בהיר מספיק וזווית הצפייה שלו צרה מאוד. תזוזה ימינה או שמאלה מהמרכז ובמקום לראות את התצוגה, מופיעות רק השתקפויות. בחדר מואר יחסית הכל בסדר אבל בתאורה לא אופטימלית או בחוץ בשמש - אי אפשר לעבוד בכלל, כך ששיעור שמש הוא לא דבר חיובי עבורכם. מערכת ההפעלה של המכשיר, ווינדוס 8.1, יכולה להיות לעיתים מעצבנת, אך היא עובדת כאן חלק וגם כן התמיכה במגע, כמו שהיא אמורה להיות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

נוחות וניידות

במשקל 1.75 קילו הוא המחשב הכבד ביותר שבדקנו, וחוץ מהתוספת של הקיפול, מדובר במחשב לא רע, אבל לא מהשורה הראשונה. בצדדים תמצאו שני חיבורי USB 3, חיבור USB 2 אחד, ויציאת HDMI כך שניתן להתחבר רק למקרנים מודרנים. הסוללה תחזיק כארבע שעות עבודה בבהירות גבוהה ועם Wi-Fi פועל.

 

שורה תחתונה

פונקציית המגע היא אחת שלטעמנו עוד לא הבשילה כראוי במחשבים מבוססי ווינדוס. מצד אחד זה נוח לגלוש דרך מגע, מצד שני הדפדפן היחידי שתומך במגע הוא Internet Explorer וברור לנו, שאף אחד לא רוצה דווקא אותו. מצד שני, מדובר במחשב נייד מוצלח, עם חומרה סבירה בהחלט ומחיר שנחשב טוב למדי בהתחשב בכך שהוא מכיל מסך מגע. תוכלו למצוא את הדגם המדובר במחיר הנע בין 3,250 שקל ל-3,899 שקל.

 

הרגיל במחיר סביר - HP ProBook 430 G2 

ל-430 מסך בגודל 13.3 אינץ', מעבד Core i5 דור רביעי הפועל במהירות 1.7 גיגה הרץ, כונן קשיח מסוג SSD בגודל 128 גיגה, מעבד גרפי מסוג Intel 4400 HD ו-8 גיגה זיכרון. הנתונים הללו שמאוד דומים לאלו של המק, מספקים כאן תוצאה שונה למדי. Windows 8.1 אמנם טובה יותר מקודמותיה בניהול המשאבים, אך חווית השימוש סתמית ורגילה. המקלדת מסודרת בצורה נוחה למדי, כשפד העבר המובנה מגיב מצוין. בנוסף ישנו סורק טביעות אצבעות סביר.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ניידות וחיבורים

משקלו של ה-430 עומד על 1.5 קילו שזה סביר ביחס לגודלו, בגזרת החיבורים תקבלו שני חיבורי USB 3, חיבור USB 2 אחד, HDMI אחד ו-VGA אחד. עם כל החיבורים האלה, אתם יכולים להרגיש בטוחים להגיע לכל חדר הרצאות ולדעת שתוכלו להתחבר לכל מקרן, וגם לגבות את המידע בזרירות לכונן חיצוני. הסוללה לעומת זאת, נוראית. זמן העבודה בעודה חדשה וטרייה לא עובר את השעתיים וחצי וזה עם Wi-Fi כבוי ובהירות מסך מוגדרת על הנמוך ביותר. הסתובבנו עם המחשב בתערוכה בגרמניה, ובמקום לעבוד בלי דאגה ברצף, הבטתי שוב ושוב באחוזי הסוללה צונחים במהירות, עד שהגעתי למצב שבו נמנעתי מלהשתמש במחשב בדאגה שאולי אזדקק לו יותר מאוחר יותר והסוללה לא תספיק. זה אומר שלכל שיעור תצטרכו ללכת עם השנאי.


 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

שורה תחתונה

ה-HP Pro Book 430 הוא מחשב ממוצע וסביר בהחלט. השימוש נוח ומגוון החיבורים הופכים אותו לידידותי לכל סטודנט, ושימושי גם הרבה אחרי שהשיעור נגמר, ורוצים לראות סרט בבית. עם זאת, ערימת התוכנות המיותרות שמגיעות מותקנות, וזמן הסוללה הנמוך יכולים להפוך את השימוש לקצת פחות נוח. ה-Pro Book שלכם תמורת 3,888 שקל, כשהוא מגיע עם אחריות לארבע שנים.

 

המפואר והקליל - Toshiba Satellite Z30-A-1D2

ל-Z30 מעבד Intel Core i7 דור רביעי הפועל במהירות 2.0 גיגה הרץ, 8 גיגה זיכרון שניתן להרחיבו לעד 16 גיגה, כרטיס מסך Intel HD 4400, כונן קשיח מהיר מסוג SSD המכיל 256 גיגה ומסך 13.3 אינץ' שמבין המחשבים שבדקנו, הוא היחיד הפועל ברזולוציה של 1920x1080.

 

ה-Z30 בנוי נראה ומתנהג כמו סדרת הפורטג'ה היוקרתית של טושיבה, אך הוא אינו מכיל את נקודת העקיבה הנהוגה במחשבים עסקיים. האולטרה בוק בנוי היטב, עם מקלדת נוחה ותצוגה איכותית. לשם שינוי, טושיבה התקינה מראש על המחשב מעט מאוד תוכנות כך שנעים להשתמש בו ישר מהקופסה, ואין צורך בשעות של התקנות וסידורים כדי להרגיש בבית.

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 

ניידות וחיבורים

ל-Z30 שלושה חיבורי USB 3, חיבור רשת, חיבור HDMI ו-VGA כך שאפשר להתחבר לכל מקרן - מודרני וישן. פד העכבר המובנה הוא אחד המתישים שאי פעם הכרנו. פעולת הגלילה מוגדרת כברירת מחדל על רגישות גבוהה בצורה מוגזמת, והגדרתה לאחר מכן בעייתית ולא נוחה. מצד שני יש לדגם זה סוללה המחזיקה כשש שעות עבודה עם ה-WiFi פועל, ואם תנמיכו את הבהירות תוכלו להגיע גם לעשר שעות. 


 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 

שורה תחתונה

במשקל 1.2 קילו בלבד, ה-Toshiba Satellite Z30-A-1D2 הוא אולטרהבוק מצוין, קל משקל שאפשר לעבוד עליו יום שלם מבלי להסחב עם המטען. עם זאת העכבר המובנה יכול לשגע גם את הרגוע שבאדם, אך תמיד אפשר לעבוד עם עכבר חיצוני. זהו המחשב למי שרוצה מחשב שישאר איתו לאורך רוב התואר, מבלי להיות מתוסכל מאיטיות או מסוללה המפסיקה לעבוד מוקדם מדי. מחירו 5,490 שקל והוא מגיע עם שנתיים אחריות.

 


השוואת מחשבים

השוואת מחשבים
 

Mac Book Air 13.3" 256 Gb

Transformer Flip Book TP300LA-DW002H HP Pro Book 430 G2 Toshiba Satellite Z30-A-1D2
מעבד Intel Core i5 1.4 GHz Intel Core i5-4210U 1.7GHz Intel Core i5-4210U 1.7 GHz Intel Core i7-4510U 2.0GHz
זיכרון RAM 4Gb 4G 8Gb 8Gb
כונן קשיח SSD 256 Gb 500Gb 5400RPM SSD 128 Gb 256Gb
כרטיס מסך Intel HD Graphics 5000 Intel HD Graphics 4400 Intel HD Graphics 4400 Intel HD Graphics 4400
מסך 13.3 אינץ' LED
1440x900
13.3 אינץ' LED מגע 1366x768

13.3 אינץ' LED

1366x768

13.3 אינץ' LED 1920x1080
משקל 1.35 קילו 1.75 קילו 1.5 קילו 1.2 קילו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
חוזרים ללימודים - איזה לפטופ תקנו
צילום: יח"צ
מומלצים