שתף קטע נבחר

 

בחמאס מתגאים: ישראל ויתרה על אזכור נושא המנהרות בהסכם הרגיעה

מנהרות הטרור של חמאס סיפקו עילה לפתיחה במבצע קרקעי, אולם בהסכם הפסקת האש אין להן אזכור. בחמאס רואים בכך הישג: "זה ויתור מוחלט של ישראל על הדרישה שעליה התעקשה מתחילת המו"מ"

בעוד תושבי רצועת עזה חוגגים את הפסקת התקיפות האוויריות של צה"ל והשבת השקט, בחמאס מציינים הישג אחר: העובדה שהסכם הפסקת האש לא כולל התייחסות לנושא המנהרות, כפי שישראל התעקשה בתחילה. "אחד ההישגים החשובים ביותר של הצד הפלסטיני הוא הוויתור המוחלט של ישראל על הדרישה לפירוק ההתנגדות מנשקה", אמר הבוקר (יום ד') בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק.

 

גורמים מצריים שצוטטו בעיתון "אל-חיאת" הדגישו כי דרישת ישראל לפירוק חמאס מנשקו, על פי אותם דיווחים, מנעה הסכם מוקדם יותר, ומשזו הוסרה משולחן המשא ומתן - המגעים הבשילו לכדי סיכום. גורמים פלסטיניים התגאו בדבריהם לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי הצליחו לשנות את ההסכם כך שיעלה בקנה אחד עם התנגדות חמאס לנוסח סעיפי שיקום עזה, פעילות המעברים ואזכור המנהרות וחימוש הפלגים. צפו במשדר המיוחד של ynet:

 

צלמים: רועי עידן, מוחמד שינאווי, ג'ורג' גינסברג, אלי מנדלבאום, חגי דקל ולדימיר רוטנשטיין

 

כתב אל-ג'זירה מונף בחגיגות בעזה

כתב אל-ג'זירה מונף בחגיגות בעזה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דובר חמאס פאוזי ברהום חוגג את סוף המבצע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דובר חמאס פאוזי ברהום חוגג את סוף המבצע(צילום: רויטרס)

החגיגות ברחובות ברצועת עזה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
החגיגות ברחובות ברצועת עזה(צילום: רויטרס)

הדיווח מייחס הסכמה פלסטינית להסכם רק לאחר שהוסר סעיף המגביל חפירת מנהרות ולאחר שניתן דגש על פתיחת המעברים ללא הגבלות והתחלה מיידית של תהליך השיקום. "כולם יכולים להיות בטוחים שהנשק והיכולת הצבאית שלנו הם נושא שלא נסכים שיעלה לדיון במשא ומתן", הצהיר מנהיג הג'יהאד האיסלאמי רמדאן עבדאללה שלח.

 

לפי ההבנות שגובשו ושעליהן הוכרז אתמול, תוך חודש יחלו הצדדים לדון בסוגיות המרכזיות - בהן פירוז והקמת נמל ימי ואווירי. עד אז התחייבה ישראל לפתוח את המעברים לרצועה ולאפשר הכנסת ציוד הומניטרי וציוד לשיקום עזה, תחת פיקוח ישראלי כבד. כמו כן, יורחב אזור הדיג מעבר לשלושה מיילים.


 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

גורמים מדיניים בירושלים סיכמו את "צוק איתן" בהצלחה. לפיהם, "מבחינה צבאית, זו המהלומה הקשה ביותר שחמאס חטף.

כל תמונות הניצחון שבנה חמאס – מנהרות, יכולת רקטית, פיגועי איכות, חטיפת חייל חי ועוד – סוכלו על ידי צה"ל ושב"כ". ההסכם, יש לציין, אושר מבלי שיובא להצבעה בקבינט.

 

אתמול דיווחה סוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי אלפים יצאו להשתתף בחגיגות ברצועה, ותומכי חמאס ירו באוויר לאות שמחה וסימנו באצבעותיהם "וי". חגיגות נרשמו גם בערים בגדה המערבית. בכירים בחמאס ברצועה, שעד כה הסתתרו בבונקרים יצאו ממקומות המחבוא, בהם מחמוד א-זהאר. הוא אמר לתומכי חמאס: "אנחנו עומדים בפני תקופה של שיקום. כל בית שייבנה מחדש יהיה טוב יותר מהקודם. נבנה גם את שדה התעופה והנמל".

 

הסכם הפסקת האש גרר ביקורת קשה של תושבים מעוטף עזה ושל ראשי רשויות, שמשוכנעים שבאי-הכרעת חמאס - או לחלופין מבלי אופק מדיני ברור - הרי שסבב האלימות הבא יגיע במוקדם או במאוחר. ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני אמר נחרצות: "לא מאמינים בחמאס ולא סומכים על הסכמים איתו. לא היום ולא בעוד חודש". ראש מועצה אזורית שדות נגב, תמיר עידאן, מוסיף: "מדובר בכניעה לטרור".

 

כשעה לפני כניסת הפסקת האש לתוקפה נורה מרצועת עזה פצמ"ר שגרם למותם של שני אנשים: רכז הביטחון של קיבוץ נירים זאביק עציון (55) וסגנו שחר מלמד (43). מאז תחילת המבצע ב-8 ביולי שוגרו לעבר ישראל 4,564 רקטות ופצמ"רים. 3,641 התפוצצו בישראל, 3,417 בשטח פתוח ו-224 בשטח בנוי. 735 יורטו. באותה תקופה תקף צה"ל 5,263 מטרות, בהן אתרי ייצור ואחסון אמל"ח, עמדות תצפית, חמ"לים, משרדים צבאיים, מקומות מפגש של פעילי טרור, תשתיות שמוקמו בבתי מפקדים/פעילים, מתחמים צבאיים ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מנהרת תקיפה ברצועה
צילום: רויטרס
מומלצים