קל ונעים: 4 מתכוני פשטידות
ירקות, קצת גבינות ויש ארוחה שלמה וקלה לכל המשפחה. רביעיית מתכוני פשטידות לבית, לאירוח וגם לחגים - עם בצל, ברוקולי, קישואים וגם קיגל מתוק כקינוח
1. פשטידת בצל וגבינות
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- או לה לה! בשר פריזאי - כל ההמלצות והמתכונים
- אושר ממולא בקרם: פחזניות פרופיטרול
- טרילוגיית הדגים: אפייה
המרכיבים:
6 בצלים, חתוכים לטבעות
500 גרם גבינה 5%
200 גרם גבינת קוטג'
100 גרם גבינת פרמזן
1/2 כוס קמח
3 ביצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד הזהבה. מוציאים, מסננים במסננת על מנת להגיר את הנוזלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים גבינות, ביצים, קמח, מלח ופלפל. מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה, ומעבירים לתבנית משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה קלה.
2. פשטידת קישואים ותפוחי אדמה
המרכיבים:
5 קישואים גדולים, חתוכים לגפרורים או מגוררים
4 תפוחי אדמה, מקולפים ומגוררים
2 בצלים גדולים קצוצים
1 כוס מים
3 ביצים
1.5 כוס קמח תופח
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- סוחטים היטב בקערה את הקישואים, הבצל ותפוחי האדמה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד לקבלת צבע זהוב-חום.
3. פשטידת ברוקולי
המרכיבים:
1 חבילת פרחי ברוקולי (קפוא או טרי)
200 גרם גבינת קוטג'
100 גרם גבינת פרמזן
3 ביצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/2 כוס קמח
אופן ההכנה:
- חולטים בסיר עם מים רותחים את הברוקולי למשך 3-4 דקות. מוציאים, מסננים וקוצצים גס ומעבירים לתבנית משומנת.
- בקערה מערבבים גבינות, ביצים, מלח, פלפל וקמח עד לקבלת לתערובת אחידה. שופכים את התערובת באופן אחיד על הברוקולי.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה קלה.
4. קיגל - פשטידת אטריות מתוקה
המרכיבים:
1 חבילת אטריות רחבות, מבושלות ומסוננות
4 ביצים
4 כפות דבש
4 כפות צימוקים
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את האטריות עם ביצים, סוכר, דבש, קינמון וצימוקים.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה.
- הדס הירש אובזילר היא השפית של "הדס קיטשן". שינקין 48, גבעתיים
פשטידת ברוקולי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים