שתף קטע נבחר
 

קל ונעים: 4 מתכוני פשטידות

ירקות, קצת גבינות ויש ארוחה שלמה וקלה לכל המשפחה. רביעיית מתכוני פשטידות לבית, לאירוח וגם לחגים - עם בצל, ברוקולי, קישואים וגם קיגל מתוק כקינוח

1. פשטידת בצל וגבינות 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:


המרכיבים:

6 בצלים, חתוכים לטבעות

500 גרם גבינה 5%

200 גרם גבינת קוטג'

100 גרם גבינת פרמזן

1/2 כוס קמח

3 ביצים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד הזהבה. מוציאים, מסננים במסננת על מנת להגיר את הנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים גבינות, ביצים, קמח, מלח ופלפל. מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה, ומעבירים לתבנית משומנת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה קלה.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

2. פשטידת קישואים ותפוחי אדמה

 

המרכיבים:

5 קישואים גדולים, חתוכים לגפרורים או מגוררים

4 תפוחי אדמה, מקולפים ומגוררים

2 בצלים גדולים קצוצים

1 כוס מים

3 ביצים

1.5 כוס קמח תופח

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. סוחטים היטב בקערה את הקישואים, הבצל ותפוחי האדמה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד לקבלת צבע זהוב-חום.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  

3. פשטידת ברוקולי

 

המרכיבים:

1 חבילת פרחי ברוקולי (קפוא או טרי)

200 גרם גבינת קוטג'

100 גרם גבינת פרמזן

3 ביצים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1/2 כוס קמח

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים בסיר עם מים רותחים את הברוקולי למשך 3-4 דקות. מוציאים, מסננים וקוצצים גס ומעבירים לתבנית משומנת.
  2. בקערה מערבבים גבינות, ביצים, מלח, פלפל וקמח עד לקבלת לתערובת אחידה. שופכים את התערובת באופן אחיד על הברוקולי.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה קלה.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

4. קיגל - פשטידת אטריות מתוקה

 

המרכיבים:

1 חבילת אטריות רחבות, מבושלות ומסוננות

4 ביצים

4 כפות דבש

4 כפות צימוקים

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את האטריות עם ביצים, סוכר, דבש, קינמון וצימוקים.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

  • הדס הירש אובזילר היא השפית של "הדס קיטשן". שינקין 48, גבעתיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
פשטידת ברוקולי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים