למרות הפסקת האש המקלטים במרכז יישארו פתוחים
בינתיים הפסקת האש נשמרת, אבל בפיקוד העורף החליטו לנקוט משנה זהירות ולהורות להשאיר מקלטים ציבוריים פתוחים בטווח של 80 ק"מ מהרצועה. בעוטף עזה מותרות התקהלויות של 500 איש לכל היותר
כמעט יממה עברה מאז ההכרזה על הפסקת האש, ואמנם אלו היו שעות שקטות, אולם בפיקוד העורף לא מסתכנים. לפי הנחיות שהופצו הערב (רביעי), המקלטים הציבוריים בטווח עד 80 ק"מ מהרצועה יהיו פתוחים.
איך בוחרים מרחב מוגן ומה עושים בזמן אזעקה? הנחיות פיקוד העורף
במרחב עוטף עזה, עד שבעה קילומטר מהרצועה, נאסר לקיים התכנסויות שבהן יותר מ-500 איש. פעילויות קיץ, לימודים ומעונות יום יתקיימו רק במוסדות שיש בהם מרחבים מוגנים שאפשר להגיע אליהם בפרק הזמן הנדרש. אין מגבלות במרכזי קניות.
במרחבים אשקלון, אשדוד ובאר שבע, 7–40 ק"מ מהרצועה, נאסר לקיים התכנסויות שבהן יותר מ-1,000 איש בשטח פתוח. שאר ההנחיות זהות לאלו שבעוטף עזה. בשאר אזורי הארץ אין כל מגבלות. "הגל השקט" ברדיו יימשך גם היום.
הערב ב-20:15 יקיימו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה (בוגי) יעלון מסיבת עיתונאים במשרד ראש הממשלה בירושלים. הם צפויים להתייחס לראשונה להסכם הפסקת האש. זאת לאחר ששר החוץ אביגדור ליברמן תקף את נתניהו והודיע בפייסבוק: "עם חמאס אסור להגיע להסדרה וכל עוד יש חמאס אי-אפשר להגיע להסדר! אנו מתנגדים להפסקת אש, שבחסותה יוכל חמאס להמשיך ולהתעצם וינהל מערכה נוספת נגד ישראל בעיתוי שיהיה לו נוח.
כל עוד שלטון חמאס לא מוגר - איום הטילים והמנהרות נשאר. אנו חייבים לעמוד על כך שלחמאס לא יהיה שום הישג מדיני בזכות הפסקת האש הזו".
גם ראש השב"כ לשעבר יובל דיסקין דרש מנתניהו לספק הסברים לישראל: "אחרי 70 הרוגים ישראלים, יותר מ-2,100 הרוגים פלסטינים ו-50 ימי לחימה, ומבלי שהקבינט דן בהסכם ואישר אותו, זכות הציבור בישראל לקבל הסבר על פרטי הסכם או ההבנות, וחובת הדרג המדיני לספקו".
בינתיים החל צה"ל לדלל כוחות משטחי הכינוס שליד גבול הרצועה. מובילים פינו מהגזרה טנקים וכלי הנדסה, שהיו מוכנים בימים האחרונים לפעולה קרקעית. הכוננות הגבוהה באוגדת עזה נשמרת גם בשעות אלו.