רווחת העובד: גרמניה יוזמת חוק "נגד לחץ"
שרת התעסוקה מקדמת חוק שאוסר על טלפון ומייל מהמשרד מחוץ לשעות העבודה: "הקשר בין זמינות תמידית לעלייה במחלות נפשיות לא מוטל בספק"
עוד חדשות בעולם:
אמו של עיתונאי חטוף לדאעש: "רחמו עליו"
"קצף נגד אבולה": אתגר דלי הסבון
רצח 300 במו ידיו: המחסל 'פופאי' יצא לחופשי
נאלס הזמינה דו"ח ממשלתי בנוגע לכדאיותו של חוק "נגד-מתח", שנועד להפחית את הקשר המתמיד והתובעני עם מקום העבודה. "ישנם יחסים שאינם מוטלים בספק בין זמינות תמידית לעלייה במחלות הנפש", אמרה נאלס.
בכמה חברות גרמניות, דוגמת "פולקסווגן", אוסרים על המנהלים לשלוח מיילים לצוות בשעות מסוימות במהלך היום. בנוסף, בגרמניה על פי חוק לא מצופה לעבוד במהלך חופשות החג או להשיב למיילים ממקום העבודה.
סקרים שנערכו לאחרונה מראים כי הגרמנים מתקשים להפריד בין העבודה לחיים הפרטיים, ויש לכך השפעה ניכרת על בריאותם. באוגוסט 2013 שידר ערוץ הטלוויזיה Das Erste תכנית בשם "גרמניה הלחוצה", שחשפה כי מספר ימי המחלה שלקחו עובדים כתוצאה מבעיות נפשיות ותשישות עלה ב-80% ב-15 השנים האחרונות. בהסכם הקואליציה באותה השנה הבטיחה הממשלה כי תשפר את "האיזון שבין עבודה לחיים", אך טרם אושרו חוקים שחלים על זמינות העובד והקשר עם מנהליו.
בצרפת כבר הלכו לקראת העובדים מבחינה זו, ובחודש אפריל חתמו פדרציות ואיגודי עובדים על חוק שמייצג כמיליון איש במגזרי הטכנולוגיה והייעוץ, וקובע כי אין להטריד את מנוחתו של העובד מחוץ לשעות העבודה. העובדים התבקשו לכבות את הטלפונים שקיבלו ממקום העבודה בשעות הערב, ולא לבדוק את המיילים שמגיעים מהמשרד במחשבים ובסלולריים. מקומות העבודה נדרשו לוודא שהמעסיקים לא לוחצים על העובדים לבדוק את ההודעות.
מישל דה לה פורס, יו"ר קונפדרציית המנהלים בצרפת, אמר אז כי "אנחנו חייבים להחשיב גם שעות עבודה 'דיגיטליות'. אנחנו יכולים להכיר בתוספת שעות בנסיבות יוצאות דופן, אבל חייבים תמיד לחזור למה שמקובל, לניתוק, כדי להפסיק לעבוד כל הזמן".