גם אחרי החתונה, הוא יעדיף לעבוד יותר
רבים חושבים שדברים שמפריעים להם בזוגיות טרם החתונה, יסתדרו באורח פלא אחרי טקס החופה. לפעמים זה אכן כך, אבל במקרים לא מעטים, ההפך הוא הנכון
"אעבוד פחות ואקדיש לך יותר תשומת לב"
מכירים את הזוגות האלה שאחד מהם עובד מסביב לשעון והשני ממש מתבאס מזה? פעמים רבות אותו וורקוהוליק עבד המון שעות גם בזמן שהם הכירו, אלא שהוא הבטיח שבעתיד הוא יעבוד פחות ויקדיש לבת הזוג שלו יותר תשומת לב וזמן איכות. הטענה שלו היא שעכשיו זה הזמן שלו לעבוד קשה ולהרוויח הרבה כסף, כי אחרי שיתחתנו ויבואו ילדים, הוא ירצה להיות בבית יותר.
ואז עובר הזמן, הם כבר אחרי החתונה ואפילו הספיקו להביא ילד, והוא עדיין עובד המון. היא כבר ממש מרגישה בודדה, ובנוסף לזה, כואב לה שהבן שלה גדל כמעט בלי אבא. היא שוב מבקשת ממנו לחזור מדי פעם בשעות סבירות יותר כדי שיהיה להם קצת זמן יחד, וגם מזכירה לו את ההבטחה שלו לפני החתונה. אבל הוא, בתגובה, אומר שעכשיו אין לו ברירה אלא לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה כי הוא חייב לפרנס את הילדים.
"אהיה מחושב יותר עם הכסף"
מקרה נפוץ נוסף הוא הבטחה של אחד מבני הזוג להיות מחושבים יותר אחרי החתונה. "עכשיו זה הזמן שלנו ליהנות ולבלות לפני המשכנתא והילדים" או "כרגע אנחנו גרים אצל ההורים ואין לנו הרבה הוצאות אז אפשר להתפרע קצת עם בזבוזים", הן טענות של אנשים שאוהבים לבזבז כסף, וזה בסדר גמור כל עוד יש תקציב מתאים וחושבים גם על חיסכון, אבל במקרים רבים אלה שאוהבים לבזבז, תמיד יישארו כאלה, וקשה להם לעמוד בתקציב.
אם אתם מזהים לפני החתונה שלבן/בת הזוג שלכם יש בעיה עם בזבוז יתר וחריגה משמעותית מהתקציב, אל תבנו על זה שאחרי החתונה זה ייעלם רק כי הוא/היא יבינו שצריך עכשיו להקצות כסף להוצאות אחרות כמו שכירות, גני ילדים, חיתולים וכדומה.
"האמון בינינו ישתפר"
אם צד אחד מבני הזוג חשדן כלפי השני, אין שום סיבה שזה "יעבור לו" אחרי החתונה. אני מכירה בחור אחד, איש עסקים מצליח, שהכיר צעירונת יפהפיה. אחת כזו שכולם מתחילים איתה בכל רגע נתון, לא משנה איפה היא ואיך היא נראית באותו הרגע. הם הכירו בזמן שהיה לה חבר רציני והוא חיזר אחריה ללא הרף עד שהיא בסוף הסכימה לצאת איתו ומאז הכל היסטוריה. בסוף היא נפרדה מהחבר שלה בשבילו.
בגלל שהיא כבר בגדה לפחות פעם אחת שהוא ידע עליה, וגם בגלל שהיא היתה כל כך מחוזרת, הוא תמיד חשד בה. זה בא לידי ביטוי לא רק בתחושה פנימית שלו אלא במעשים כמו בדיקת השיחות וההודעות בטלפון הסלולארי שלה, תחקירים מצדו - "לאן את הולכת?", "עם מי היית?" וכדומה. בהתחלה זה החמיא לה, אבל בשלב מסוים היא כבר אמרה לו שהחשדנות שלו כלפיה מאוד מפריעה לה. הוא הבטיח לה שאחרי החתונה, ברגע שהיא תהיה שלו באופן פורמאלי, קבל עם ועדה, הוא ישתחרר מהחשדנות ויסמוך עליה. בפועל זה לא קרה והוא תמיד בדק אותה, תחקר אותה ונתן לה תחושה לא נעימה עד שלבסוף הם נפרדו.
"הוא ישנה את דעתו לגבי"
יש אנשים שמצהירים באופן פורמאלי דברים מסוימים שהם מתכננים בעתיד, שלא מתאימים לצד השני. לדוגמה, יש כאלה שמצהירים שהם לא רוצים להביא ילדים. אחרים אומרים שהם רוצים לגור אך ורק במקום מסוים (למשל ליד האימא). יש המון דוגמאות נוספות, למשל מישהו שמתנגד באופן נחרץ לברית מילה בבנו העתידי, או אדם שמתעקש שהילדים שלו יתחנכו בבתי ספר דתיים. פעמים רבות הצד השני, שלא רואה עין בעין את הדברים, בטוח שאחרי החתונה בן/בת הזוג יתרככו ויתחרטו. אז זהו, שלא תמיד זה קורה.
אז מה עושים? לצערי, אין לי עצה פרקטית לתת לכם. הרי אין דרך לבדוק באמת אם בן/בת הזוג יקיים את מה שהוא מבטיח לפני החתונה או לחלופין - יפסיק לעשות משהו שמפריע לכם היום ברגע שתהיה לכם טבעת נישואין על האצבע. גם לא ניתן לדעת מראש אם הוא באמת יעמוד על עקרון שהצהיר עליו בתקופת החברות או שהוא יסכים לוותר על אותו עקרון בתקופת הנישואין.
העצה שאני כן יכולה לתת לכם היא לחשוב היטב עם עצמכם האם אתם יכולים לחיות בשלום עם אותו אדם גם אם לא ישתנה אחרי החתונה כמו שאתם רוצים. אם התשובה היא לא, כדאי לעשות חשבון נפש ולחשוב היטב לפני שאתם צועדים איתו מתחת לחופה. במידה ואתם מתלבטים, הייתי מציעה לכם ללכת לייעוץ זוגי כדי לברר את כל הדברים האלה. זו לא בושה, ומה שחשוב זה שתעשו תיאום ציפיות והסכם בלתי-פורמאלי ביניכם למען עתיד הזוגיות שלכם.
שיהיה בהצלחה!
הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית למעלה מ-20 שנה ובעלת רשת משרדי השידוכים "דו-לב".