שתף קטע נבחר

 

לא עוצרים המחלה: "20 אלף יידבקו מאבולה"

ארגון הבריאות העולמי מסר כי מניין המתים מהנגיף עלה ל-1,552 בני אדם מתוך 3,069 מקרי הידבקויות בגינאה, ליבריה, סיירה לאון וניגריה

ארגון הבריאות העולמי מסר היום (יום ה') כי התפרצות נגיף האבולה במערב אפריקה יכולה להביא בסופו של דבר ל-20 אלף מקרים של הידבקות.

 

"קצף נגד אבולה": אתגר דלי הסבון

 

עוד חדשות בעולם :

אוקראינה: רוסיה פלשה לשטחנו

ארדואן הושבע לנשיא ה-12 של טורקיה

היסטוריה במדינה הקתולית: חייל יצא מהארון

ברזיל: התחזתה לסוכנת אמנים וחטפה תינוק

 

תוכנית חדשה של זרוע הבריאות של האו"ם לעצור את האבולה לקחה בחשבון שבאזורים רבים שהוכו בנגיף, מספר מקרי ההידבקויות גדול פי שניים ואף פי ארבעה ממה שדווח עד כה.

 

"קצף נגד אבולה": אתגר דלי הסבון    ( )

"קצף נגד אבולה": אתגר דלי הסבון    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ארגון הבריאות העולמי פרסם נתונים חדשים לפיהם 1,532 בני אדם כבר מתו מאבולה מתוך 3,069 מקרים של הידבקויות שעליהם דווח עד כה בליבריה, סיירה לאון, גינאה וניגריה. הארגון מסר כי לפחות מ-40 אחוזים ממקרי ההידבקויות נוספו בשלושת השבועות האחרונים. "ההתפשטות ממשיכה להתגבר".

 

על פי התוכנית החדשה של הארגון, מניעת העברת הנגיף מהמדינות הנגועות למדינות אחרות תימשך בין שישה לתשעה חודשים. ד"ר ברוס איילוורד, עוזר מנהל ארגון הבריאות העולמי, סיפר שעלות התוכנית מגיעה ל-489 מיליון דולר וכדי לבצע אותה נדרשים 750 עובדים זרים ו-12 אלף עובדים מקומיים בתוך אפריקה.

 

בינתיים, הרשויות בניגריה מסרו כי אדם שנדבק באבולה אחרי שיצר מגע עם תייר מליבריה חמק מאמצעי הניטור שלהן, והדביק רופא בדרום המדינה שלאחר מכן הלך לעולמו. מדובר במקרה המוות הראשון מאבולה מחוץ לבירה המסחרית לאגוס ובמקרה המוות השישי במספר מהנגיף הקטלני. רעייתו של הרופא שמת נמצאת בבידוד אחרי שפיתחה תסמינים של אבולה.

 

האבולה היא אחת ממחלות הקדחת הדימומית. היא נקראת כך משום שהיא גורמת לדימומים פנימיים המובילים למוות. מדובר באחת המחלות הקטלניות ביותר הידועות לעולם הרפואה. שמו של נגיף האבולה ניתן לו על שם נהר ה"אבולה" בזאיר שבאפריקה, סמוך למקום ההתפרצות הראשונה של המחלה בשנת 1976. לאחר מכן היו התפרצויות נוספות בזאיר ובגבון.

 

המחלה מועברת לאחר מגע ישיר עם חולים או מתים, בעיקר באמצעות הפרשות ונוזלי גוף, במיוחד בבתי חולים לאחר שימוש במחטים מזוהמות, או לאחר מגע עם הפרשות של בעלי חיים מתים או חיים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
האצה במקרי ההידבקויות
צילום: AFP
מומלצים