שתף קטע נבחר
 

כיל מוכרת מחצית מהמפעל שלה ברמת חובב

החברה מצמצמת חשיפה בישראל לטובת הקמת מיזם משותף עם חברת אלבמרל לייצור מעכבי בעירה. הקמתו של המפעל שמחציתו תימכר, נמצאת לפני סיום והוא יתחיל לפעול לקראת סוף השנה

כיל מצמצת את חשיפתה בישראל: החברה מוכרת מחצית מהמפעל שלה ברמת חובב, בו היתה אמורה להתחיל לייצר מעכבי בעירה, לחברת אלבמרל האמריקאית. השתיים יקימו מיזם משותף בתחום.

 

לפי הודעת החברה שהתפרסמה היום (ו'), היא הגיעה להסכם עם חברת אלבמרל להקמת מיזם משותף לייצור מעכבי בעירה פולימריים FR-122P של כיל ו- GreenCrest של אלבמרל. מעכבי בעירה אלו פותחו במטרה להחליף את מעכב הבעירה HBCD שמוצא משימוש בהדרגה במדינות האיחוד האירופי, ביפן, ובמדינות נוספות.

 

המיזם המשותף ושותפיו יהיו הבעלים והמפעיל של מפעל בהולנד, בעל כושר ייצור של 2,400 טון בשנה שכבר פועל, והמפעל ברמת חובב, שהוא בעל כושר ייצור של 10,000 טון בשנה. מדובר במפעל שהקמתו - בעלות של מאות מיליוני דולרים - נמצאת לפני סיום ויתחיל לפעול ברבעון הרביעי של 2014. מכירתו תהיה בתמורה לכמחצית מעלות ההקמה של המיזם.

 

לפי ההודעה, המיזם המשותף יגביר את כושר הייצור בשוק, באופן שיענה על הצמיחה הדרושה עבור האיחוד האירופי ושאר העולם לאור ההוצאה של HBCD משימוש. העסקה כפופה לסגירת תנאים מסוימים כולל אישורים רגולטורים.

 

אפקט ששינסקי 2

המלצות ועדת ששינסקי 2 הורידו את רמת הרווחיות הצפויה של פעילות תרכובות הברום של כיל, המשמשות בין היתר לייצור מעכבי הבעירה, ולכן למעשה כיל חולקת את הסיכון כעת עם אלברמל. רמת המיסוי החדשה, אם אכן תתקבל בעקבות המלצות הוועדה, תוביל לכך שהחזר ההשקעה על הקמת המפעל ייקח זמן רב יותר ממה שצפתה כיל, ולכן היא מעדיפה כבר כעת למכור מחצית מהמפעל ולהגיע להחזר ההשקעה במהירות רבה יותר.

 

אחת מהנקודות הבעייתיות שעלולות לצוץ היא שבעוד אלברמל תצטרך לשלם שיעור מס של כ-9% על המוצרים שהיא תפיק במפעל המשותף, כיל, על פי המלצות ששינסקי, תצטרך לשלם על אותן תרכובות ומוצרי המשך מס של כ-60%.

 

אתמול הודיעה כיל כי היא נערכת לסגירת מפעל המגנזיום בתחילת 2017 על רקע החלטות ועדת ששינסקי 2 והרווחיות המוגבלת של המפעל. מפעל המגנזיום מעסיק 400 עובדים באופן ישיר ו-150 עובדים שאינם מועסקים בחברה באופן ישיר אך מספקים לו שירותים. בנוסף, כיל תציג תוכנית התייעלות למפעלי תרכובות הברום המעסיקים כ-1,200 איש, כאשר החברה תצטרך להגיע להסכם עם נציגי הוועדים כדי להתייעל בפעילות זו.

 

החלטות אלה מצטרפות להחלטת כיל מלפני מספר חודשים להקפיא השקעות ב-750 מיליון דולר ובנוסף לבחון השקעות נוספות בהיקף של מיליארד דולר.

 

ועדת ששינסקי 2 החליטה להעלות את תקבולי המיסוי מכיל החל מ-2017 למרות העובדה כישר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, התחייב בעת ההחלטה למימון קציר המלח, כי נתח המדינה ברווחי כיל יישמר לתקופה ארוכה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
מפעל כיל ברמת חובב
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים