חומות של ייאוש: הפעוטון המבוצר בנחל עוז
בימים האחרונים הוצבו מיגוניות בטון בפעוטון בקיבוץ שספג מכות קשות במהלך ימי הלחימה. עם זאת, הוא כה מוגן שאין מרחב תמרון לילדים. צפו
קיבוץ נחל עוז במועצה האזורית שער הנגב ספג אינספור רקטות ופצמ"רים במהלך 50 ימי הלחימה בעזה בפרט וב-14 השנים האחרונות בכלל. האירוע שייזכר יהיה מותו של הילד בן ה-4 דניאל טרגרמן שנהרג מפגיעת פצצת מרגמה בקיבוץ. כעת, לאחר הפסקת האש, התושבים עדיין לא ממהרים לשוב לבתיהם, אבל הגנים עוברים תהליך של מיגון. התוצאה: מראה עגום לגן שאמור להיות שמח.
לא נעים לראות גן סגור:
בימים האחרונים הוכנסו טונות של בטון למיגון פעוטון בקיבוץ מוכה הרקטות והפצמ"רים. כמות כה גדולה של בטון שכמעט ולא הותירה מרחב תמרון לילדים הקטנים להתרוצץ בו ולשחק.
המשפחות מנחל עוז ממתינות עדיין בביטחון היחסי של קיבוץ אורים הנמצא מחוץ לטווח האש של הפצמ"רים. תושבי הקיבוץ חרדים לגורל ילדיהם ומסרבים להאמין כי כך אמורים להתנהל חייהם. את המדשאות הרחבות, גני המשחקים המטופחים, תחושת החופש והפסטורליות המהווים את הסמל המסחרי של החינוך בקיבוצים מחליף בונקר תת-קרקעי וחומות של ייאוש.
"זה לא נורמלי", אמר תושב המקום רועי בראואר. "המקום הזה נראה כמו החומה במזרח ירושלים. משוגע מי ששולח את הילדים שלו לגן כזה". רם רחמים הוסיף: "הגן הזה הוא אסון ומה שקרה כאן הוא אסון. אני יכול להבין משפחות שלא ירצו לשלוח את הילדים שלהם לגן כזה".
רכזת החינוך של נחל עוז, אור כהן, אמרה כי הפעוטון לא ייפתח משום שהילדים והוריהם עדיין לא חזרו לקיבוץ. הפעוטון ייפתח ברגע שתהיה תחושה של ביטחון והמשפחות ישובו לקיבוץ. "המבנה של התינוקייה והמיגון הכבד זמניים. בור ענק שנחפר במקביל למבנה הקיים יהיה בסיס לתינוקייה החדשה של הקיבוץ. הגן החדש שייבנה יהיה ממוגן ויספק ביטחון לפעוטות".