שעון הדופק שינזוף בך כשאתה לא זז מספיק
הכירו את ה-V-800, דגם הדגל החדש של 'פולאר', שמיועד לחובבי טריאתלון, אבל מתאים לכולם. מעבר להיותו שעון הדופק המשוכלל כיום בשוק, הוא גם עוקב אחרי תנועותיך 24 שעות, 7 ימים בשבוע, מדווח כמה קלוריות שרפת בכל יום, מציע לך לזוז יותר בימים עצלים במיוחד ואפילו מנתח את איכות השינה בלילה. ביקורת
השוק מוצף היום בשעוני דופק, ואם בעבר הלא רחוק, 'פולאר', שהובילה את התחום במשך שנים רבות, היתה השחקן העיקרי והיחיד, היום המצב שונה. חברות כמו 'גארמין' ו'סונטו' מנסות בשנים האחרונות לעקוף את פולאר בסיבוב עם שעונים מוצלחים משלהם ומנצלות את הביקושים הגדלים לשעוני דופק לטובתן.
אלא ש'פולאר' לא נתנה לחברות האחרות לבלבל אותה, והחודש הוציאה לשוק את ה-V-800, הרולס-רויס של שעוני הדופק, לטענת אנשי החברה. הדגם החדש מוצג כשעון האולטימטיבי לטריאתלון, אבל נראה שדווקא תכונה אחרת של השעון הזה תגרום לו להיות הפופולארי מבין שעוני הדופק החדשים.
מנטר את איכות השינה
שלא כמו השעונים האחרים בשוק, ה-V-800, לא רק מנטר ומנתח את הפעילות הספורטיבית שלך, אלא עוקב אחריך 24 שעות, 7 ימים בשבוע, מודיע לך בסוף כל יום כמה קלוריות שרפת, "נוזף" בך כשעוברים מספר ימים ללא כל פעילות גופנית משמעותית ואפילו מנתח את איכות השינה שלך בלילה. אבל לזה נגיע בהמשך.
כאמור, בראש ובראשונה מיועד השעון למי שמתאמן ומתחרה בטריאתלון. בין אם אתה רץ, רוכב על אופניים או שוחה – השעון יעקוב אחרי כל תנועה שלך ויצרף אותה לדוח מפורט בתום הפעילות. הדבר היחיד שצריך לזכור בעת תחרות – ללחוץ על כפתור בכל פעם שעוברים מענף ספורט אחד לאחר. את כל החיבורים האחרים יעשה המחשב.
ל-V-800 יתרון ייחודי בתחום השחייה. בעוד שעוני דופק אחרים מתקשים לקלוט את משדר הדופק על חגורת החזה במים, דגם זה מכיל, בנוסף לשיטת השידור הגבוהה (שבתוך המים לא עובדת), גם שיטת שידור נמוכה שכן חודרת מים ומצליחה להעביר את האינפורמציה לשעון ללא כל הפרעות. השעון עמיד עד לעומק של 50 מטרים במים ועשוי פלדת אל-חלד מכל צדדיו.
עוד חידוש לדגם זה – כל הכיוונים נעשים דרך המחשב או האפליקציה במכשיר הטלפון החכם. לא עוד לחיצות לא נוחות על כפתורי השעון עצמו, אתר חדש של 'פולאר' (Polar Flow) שהושק לכבוד צאתו של השעון החדש, ישמש כבסיס הנתונים למשתמשים. באתר זה תוכלו ליצור אינספור פרופילי ספורט חוץ מריצה, שחייה ורכיבה (יחדיו בפרופיל אחד, כטריאתלון, או לחוד כשמבצעים רק ענף ספורט אחד מהשלושה). בין שאר הפרופילים הקיימים באתר ניתן למצוא ספינינג, הרמת משקולות ואפילו ריקוד. ניתן להעמיס לשעון עד 20 פרופילים של ענפי ספורט שונים, וליצור לכל אחד מהם מסכים שיכללו הצגת נתונים שונים בכל מסך על השעון.
באתר תוכלו לצפות בניתוחים מפורטים של כל אימון ואימון שלכם בעזרת מגוון רחב של גרפים, תרשימים, ומפות המתארות את המקומות בהם ביצעת את הפעילות הספורטיבית ועוד.
בנוסף, מתפקד האתר החדש כרשת חברתית של משתמשי 'פולאר' בישראל וברחבי העולם, וניתן להציג שם תוצאות אישיות של הפעילות שלכם בשטח. הכוונון באתר חוסך זיכרון רב מהשעון וגורם לו לעבוד במהירות וביעילות גבוהים יותר וגם – כאשר תשודרג תוכנת השעון, התוכנה החדשה תהיה זמינה לכולם דרך האתר.
השעון ינזוף במשתמש העצלן
אבל היתרון הגדול ביותר של ה-V-800 הוא לדעתי יכולות המעקב שלו אחרי המשתמש לאורך כל שעות היממה. ולא, לא חייבים ללבוש את רצועת הדופק על החזה כל הזמן. השעון "לומד" את דופק המשתמש מפעילותו עם הרצועה, ולכן יכול לספק נתוני אמת אמינים במשך כל שעות היממה.
וכך מדווח לך השעון כמה קלוריות שרפת במשך היום. מניסיוני שלי – אין דבר מעודד מזה ליציאה לפעילות אירובית כשהמסך מראה מספר קלוריות קטן מהרגיל. עברו שעות רבות ללא כ
ל פעילות גופנית? השעון יתריע וינזוף בך שאתה נמצא בחוסר תנועה מדאיג.
השעון גם מציע מספר בדיקות עצמיות כמו הערכת רמות התאוששות, של המשתמש וקביעת שעה מדויקת לאימון הבא, תוך שמירה על התאוששות טובה ויעילה של הגוף. דבר זה מאפשר למשתמש לצאת לפעילות החדשה כשהוא הוא בשיא המוכנות שלו.
דגם זה מביא איתו גם שיפור משמעותי ב-GPS, שמתחבר ללווין בתוך כ-15-20 שניות, לעומת 60-80 שניות המתנה ואף יותר בדגמים קודמים ובשעונים אחרים.
ולסיום - ל-V-800 של 'פולאר' מראה חדש וחלקלק, תעשייתי-אורבני וכזה ששייך יותר לעולם האופנה מאשר לעולם הספורט. הבעיה היחידה אולי ב- V-800 היא תג המחיר שלו. כדי להיות בעליו של השעון החדש, תאלצו להיפרד מ- 2,150 שקל (2,400 שקל כולל רצועה ומשדר דופק H7). מדובר במחיר יקר ביחס לשעוני דופק דומים לו, אולם מי שמכור לגאדג'טים ובמיוחד לאלו שתוארו כאן – גם המחיר הגבוה לא ירתיע אותו.