שתף קטע נבחר
 

כיל מוטרדת: העובדים לא נאבקים בששינסקי

מנכ"ל כיל מוצרים, צ'רלס ווידהאם, שלח מכתב לעובדים הזועמים שבו הוא קורא להם להפסיק לתקוף את ההנהלה, ומזהיר: "הפגיעה בכם ובכלל תושבי הנגב, כתוצאה משורת הגזרות שכוונו נגד כיל, היא פגיעה קשה"

בהנהלת כימיקלים לישראל מנסים למקד את זעם העובדים כנגד הקיצוצים במסקנות ועדת ששינסקי – אך ללא הועיל. מנכ"ל כיל מוצרים, צ'רלס ווידהאם, שלח היום (ג') מכתב לעובדים הזועמים שבו הוא קורא להם להפסיק לתקוף את ההנהלה, בעת שלטענתו המלצות ועדת ששניסקי עלולות לפגוע בה פגיעה קשה.

 

 

"בימים האחרונים פורסמו כתבות בתקשורת שלפיהן יוצאים וועדי כיל במאבק לא נגד המלצות ששינסקי, אלא נגד הנהלת כיל ונגד עידן עופר", כתב המנכ"ל לעובדים. "אנחנו מבינים היטב את דאגתכם למקום עבודתכם. אנחנו גם מבינים ומקבלים את הלגיטימיות במאבק מקצועי של עובדים מול מעסיקים. אנחנו גם מבינים שאת החלטתכם לצאת למאבק מול החברה ועידן עופר קיבלתם מתוך הנחה שהמאבק הזה יזכה לפופולריות רבה יותר מאשר המאבק מול ועדת ששינסקי. אולם חשוב לנו מאוד לומר לכם בכל הרצינות וללא כחל וסרק: אתם טועים".

 

ווידהאם ממשיך ומסביר לעובדיו. "הפגיעה בכם ובכלל תושבי הנגב, כתוצאה משורת הגזרות שכוונו נגד כיל – החל מההחרגה מחוק עידוד השקעות הון, עבור דרך הקציר בים המלח, והטלת התמלוגים על מוצרי ההמשך וכלה בששינסקי, היא פגיעה קשה שאין לה תקדים בישראל, ואינה נעצרת, כפי שחושבים, ברווחיות החברה, אלא פוגעת בבשר החי.

 

"צריך שתדעו כי המאבק שלכם נגד הנהלת כיל ימנע ממנה להקטין את עוצמת הפגיעה בחברה, וכמוהו כשליחת החברה לאתר אלטרנטיבות בשדות זרים. התוצאה היא, שההשקעות של כיל כבר עוברות ותעבורנה ביתר שאת לספרד, לאנגליה, לסין, לאתיופיה, לוייטנאם ולמדינות רבות אחרות בעולם. אנו בטוחים כי כמי שמעורבים היטב בפעילות החברה בארץ ובחו"ל אתם מבינים היטב את המציאות הקשה הזו שממשלת ישראל כופה עלינו ועליכם".

 

בהנהלה קיוו: העובדים יפעילו לחץ פוליטי

הפנייה של מנכ"ל כיל מוצרים לעובדיו נעשתה על רקע המאבק שמנהלת החברה באחרונה נגד המלצות ועדת ששינסקי 2. שתי ההמלצות העיקריות של הוועדה הן לקבוע שיעור אחיד של תמלוגים, בגובה של 5%, על הפקת משאבי טבע ולגבות מס של 42% על רווחי יתר. רווחים אלו הם רווחים שהושגו לאחר שהחברה כיסתה את כל הוצאותיה והשקעתה והרוויחה סכום השווה ל-11% מגובה ההשקעה. 

 

ההמלצות צפויות להשפיע בעיקר על חברת כימיקלים לישראל, שמפעילה את מפעלי ים המלח. כיום, משלמת החברה תמלוגים בשיעור של 5%-10% ואינה משלמת מס רווחי יתר. היא גם החברה העיקרית שצפויה לשלם מס רווחי יתר בשל הרווחיות הגבוהה יחסית של מפעלי ים המלח. כימיקלים לישראל מעסיקה אלפי עובדים בדרום הארץ, המאוגדים בוועדים חזקים שכמה מראשיהם נחשבים גם לפעילים מרכזיים בתנועת הליכוד.

 

מיד עם פרסום המלצות הביניים, פתחה החברה במאבק נגדן. החברה הוציאה הודעה רשמית כי היא מפסיקה להשקיע בישראל ובאחרונה הודיעה כי תסגור את מפעל המגנזיום שלה, המעסיק 400 עובדים, ותצמצמם את פעילות מפעל הברום, שמעסיק 1,200 עובדים. ככל הנראה קיוו בהנהלת החברה כי ההודעות על פגיעה צפויה בעובדים יגרמו לוועדים לצאת למאבק בהמלצות הוועדה, תוך שהם מפעילים את כוחם הפוליטי על מקבלי ההחלטות.

 

אולם עד כה, נראה כי וועדי העובדים של כיל מעדיפים למקד את התקפותיהם דווקא בהנהלה. בעבר, הפעילו חברי הוועד לחץ על פוליטיקאים לטובת החברה, כמו במקרה של החרגת כיל מחוק עידוד השקעות הון, שבו הגיעו עד לדיוני ועדת הכספים כדי ללחוץ על חברי הכנסת שלא יטילו מס חברות בשיעור מלא על החברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות ידידי כדור הארץ
מפעלי ים המלח
באדיבות ידידי כדור הארץ
מומלצים