שתף קטע נבחר

 

ישראלים תבעו את משעל על הרג המשת"פים

הארגון הישראלי "שורת הדין" הגיש תביעה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג בגין ההוצאה להורג של 38 פלסטינים ברצועת עזה

ארגון "שורת הדין" הגיש היום (ד') לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג תביעה נגד ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל בגין הוצאה להורג של 38 פלסטינים ברצועת עזה במהלך מבצע "צוק איתן". התביעה נשענת על כך שמשעל בעל אזרחות ירדנית וירדן חברה בבית הדין.

 

זירת ההוצאה להורג של משת"פים בעזה    (צילום:רויטרס)

זירת ההוצאה להורג של משת"פים בעזה    (צילום:רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בתביעה נטען כי משעל "מיישם את המדיניות הרצחנית של ארגון הטרור האיסלאמי ובכך אפשר את רציחתם של 38 אזרחים פלסטיניים החשודים בפעילות אנטי-חמאסית ובשיתוף פעולה עם ישראל. על פי הדין הבינלאומי, רצח אזרחים ללא משפט מהווה פשע מלחמה".

 

מ"שורת הדין" נמסר כי זו הפעם הראשונה שבה פעיל טרור פלסטיני נתבע על בסיס אזרחותו הירדנית. "ירדן אינה מסוגלת או אינה מעוניינת לבקש את הסגרתו של משעל ממקום מבטחו בקטאר על מנת להעמידו לדין", נכתב. "בנוסף, היא מעולם לא דרשה ממנהיגי חמאס בעלי אזרחות ירדנית לשאת באחריות בגין פשעי מלחמה שביצעו".

 

יו"ר הארגון, עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, הסבירה כי "בית הדין מחויב להפעיל את סמכותו על כל פשע שביצע לכאורה אזרח מדינה החברה בבית הדין, בכל מקום שבו הפשע בוצע".

טקס הוצאה להורג בעזה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טקס הוצאה להורג בעזה(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

"ציד המכשפות" של חמאס בימי מבצע "צוק איתן" הוביל, ככל הידוע, להוצאתם להורג של 25 פלסטינים בתחומי הרצועה. הפעולות התרחשו על ידי חמושים רעולי

פנים במקומות מרכזיים בעזה, ובחמאס הבהירו כי הן יצאו לפועל לאחר הליך משפטי ובירור סעיפי האישום על בסיס הוכחות.

 

בצל כותרות בולטות בתקשורת העולמית, קרא ארגון זכויות האדם "אמנסטי" לחמאס לחדול מיד מהחיסולים בחוצות עזה. "גל ההוצאות להורג מצד חמאס הוא מזעזע עוד יותר בהתחשב בעובדה שהקורבנות נרצחו אחרי משפטים שאם בכלל התרחשו היו מהירים ולא הוגנים באופן מחריד", נמסר מאמנסטי. "חמאס חייב לחדול מיד מהשימוש בעונש המוות. מדובר בפשע נגד האנושות".

 

דברי הביקורת נתקלו בגיבוי מצד צמרת הנהגת החוץ של חמאס. "האנשים שהוצאו להורג הורשעו בבית המשפט בשיתוף פעולה עם הישראלים. שופטים הרשיעו אותם וגזרו עליהם גזר דין מוות. זה היה צריך להתבצע בתוך מתחם הכלא, אבל בגלל המלחמה, ההוצאות להורג בוצעו ברחובות", נמסר.

 

לפני למעלה משנה הגישו עורכי הדין אורי יבלונקה ומרדכי ציבין תלונה נגד בכירים בחמאס, נגד אבו מאזן אישית ובכירים אחרים ברשות הפלסטינית. דבריהם, בית הדין השיב להם כי תלונתם תידון "כאשר מי מהצדדים הנוגעים לתלונה יקבלו עליהם את סמכות בית הדין". ישראל לא צפויה להצטרף לבית הדין, ואולם אבו מאזן איים כמה פעמים לעשות כן. "הוא יהפוך למבוקש, ולצערנו אף בכירים ישראלים בצבא ובפוליטיקה יהפכו לפושעים מבוקשים. אנשי חמאס טסים בעיק בקו קטאר קהיר ונמנעים מלהגיע למקומות אחרים בעולם, ואולם אנשי הרשות מרבים להסתובב בעולם ולכן להם זה מאוד יפריע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הוצאה להורג בעזה במהלך מבצע צוק איתן
צילום: רויטרס
צילום: מייק כהן
יו"ר הארגון, עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר
צילום: מייק כהן
מומלצים