שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

ריקודי בטן? "התקפה ברברית נגד האיסלאם"

מצרים, שבעבר הופיעה כמעט בכל סרט שיצא מאמתחתה רקדנית בטן, סוערת בעקבות תוכנית ריאליטי בשם "הרקדנית" לגילוי כישרונות בתחום. קובלנות הוגשו כדי למנוע את שידורה ואנשי דת כינו אותה "מלחמה נגד הערכים"

במצרים מצרים את חופש הריקוד. עם השגת הפסקת אש בין ישראל לחמאס חזרו לעסוק בכלי התקשורת במצרים בעניינים החשובים באמת - תוכנית הריאליטי "הרקדנית", תחרות לגילוי כישרונות בז'אנר ריקודי הבטן. במדינה, שברבים מהסרטים שיצאו מאמתחתה הופיעו לא אחת רקדניות בטן, סערו הרוחות סביב הריאליטי שנטען כי הוא פרובוקטיבי. יש כאלה שאף כינו אותו: "התקפה ברברית נגד האיסלאם".

 

עוד חדשות בעולם :

קייב הסכימה להפסקת אש וחזרה בה

הודו: בת 15 נרצחה לאחר שמחתה נגד העוול לאביה

'ישן בחזית, לא פחד לחזור לסוריה' - ונרצח

 

עוד לפני עלייתה של התוכנית בערוץ הלווייני "אל-קאהירה וא-נאס", היכה הפרומו של התוכנית גלים בארץ הנילוס. ביקורת ציבורית קמה במדינה משום שרבים טענו כי היא מצטיירת כפרובוקטיבית מדי.

 

הפרומו לריאליטי שמסעיר את מצרים

הפרומו לריאליטי שמסעיר את מצרים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משתתפת בתוכנית "הרקדנית" (צילום: מתוך יוטיוב) (צילום: מתוך יוטיוב)
משתתפת בתוכנית "הרקדנית"(צילום: מתוך יוטיוב)
המתנגדים ראו בכך סטייה בוטה מהמנהגים והמסורות של החברה המצרית, הן המוסלמית והן הנוצרית. הביקורת הוחרפה עוד יותר עם הגשת קובלנה משפטית נגד הרקדנית המפורסמת דינא, ראש חבר השופטים, והממונים על הערוץ כדי שימנעו את העלאתה של התוכנית לשידור. במשרד התובע הכללי טענו כי שלוש תלונות דומות נוספות התקבלו מצד אזרחים ועורכי דין. מנגד, התומכים בתוכנית טענו כי מדובר באומנות ואין שום בושה בלימוד הריקוד או בתרגולו.

 

הקובלנה לא הצליחה למנוע את שידור הפרק הראשון, והתגובות לתוכנית, שכללה את הצגת הרקדניות המשתתפות, לא איחרו לבוא. אפילו במוסד ההלכתי החשוב ביותר במצרים ובעולם הסוני "אל-אזהר" נדרשו לסיפור. כמה אנשי דת במוסד ההלכתי הנחשב יצאו שלשום (יום ב') בחריפות נגד התוכנית וטענו כי מדובר בהתקפה ברברית נגד האיסלאם והמוסר ואף הגדירו זאת "מלחמה נגד הערכים והמוסכמות".

מלחמה נגד הערכים? משתתפת נוספת בתוכנית (צילום: מתוך יוטיוב) (צילום: מתוך יוטיוב)
מלחמה נגד הערכים? משתתפת נוספת בתוכנית(צילום: מתוך יוטיוב)
  

 

חבר המועצה העליונה לעניינים איסלאמיים ב"אל-אזהר", מיזהר שאהין, שהיה אחד מאלה שהגישו קובלנה משפטית בנושא טען שלשום כי התוכנית גורמת לזילות במעמדה של האישה במצרים בין שהיא נוצרייה ובין שהיא מוסלמית. "זו פגיעה בלתי מתקבלת על הדעת באישה המצרית הדגולה", אמר. מבקרים אחרים של התוכנית מצאו היבט תוכני יותר לביקורת על התוכנית. הם הלינו על כך שראש חבר השופטים "דינא" נראית מקנאה במתחרות ולא מעניקה הזדמנויות לרקדניות.

 

לא חלפה יממה ומועצת המנהלים של הערוץ המצרי הודיעה כי שידור הפרק הבא, שהיה אמור להיות השבוע, יידחה, ולא נקבה בתאריך שבו אכן ישודר. הסיבה המפורשת שצוינה בהודעת הערוץ הייתה הזדהות עם האבל במדינה לנוכח מותם של 11 שוטרים במתקפת טרור ברפיח שבצפון סיני.

 

טרם ברור מה יהיה גורלה של התוכנית לגילוי כישרונות חבויים ואם גורלה יהיה כמו של תוכנית הסאטירה המצליחה של מי שכונה "ג'ון סטיוארט המצרי", באסם יוסף. יוסף נאלץ לעזוב את המסך לפני כמה חודשים אחרי שנדד בין כמה תחנות מצריות בעקבות הביקורת שהשמיע נגד השלטון.

 

על פי התקשורת הערבית, התוכנית עצמה נועדה - מעבר לגילוי כישרונות בתחום - גם לתקן את התפיסות המוטעות לגבי ז'אנר הריקוד המדובר. בנוסף, בערוץ ניסו להתרפק על זיכרונות העבר של הריקוד העתיק ולעשות מחווה לרקדניות הגדולות בתחום. בתוכנית משתתפות 27 רקדניות לא רק מהמזרח התיכון. בין השאר השתתפו בה רקדניות מארגנטינה, ארצות הברית, רוסיה, אוסטרליה, אוקראינה ויפן שהתקבלו לתוכנית אחרי שעברו סדרת אודישנים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך יוטיוב
"התקפה נגד האיסלאם". מתוך התוכנית המצרית
צילום: מתוך יוטיוב
מומלצים