שתף קטע נבחר

 

קרב התקציב: "ביטחון מול טרור עולה כסף"

במסגרת הדיונים על תקציב 2015 הציגו שר הביטחון והרמטכ"ל לקבינט את עלות "צוק איתן" ואת הדרישה לתוספת בגובה 11 מיליארד שקלים לתקציב הביטחון. במערכת הביטחון אמרו: "מי שרוצה ביטחון מול ארגוני טרור צריך לדעת שזה עולה לא מעט כסף"

מתחמם הוויכוח על תקציב הביטחון : לקראת גיבוש תקציב 2015 התכנס היום (ד') הקבינט הביטחוני בירושלים לדיון בהשלכות הכלכליות של מבצע צוק איתן. בישיבה נכח הרמטכ"ל בני גנץ, שערך בפני שרי הקבינט סקירה של הוצאות המבצע, שלדבריו עמדו על 9 מיליארד שקל. בהמשך הציגו גנץ ושר הביטחון משה יעלון את הצרכים והיעדים ל-2015, המחייבים לדבריהם תוספת תקציבית של 11 מיליארד שקל.

 

עוד בחדשות:

 

הדברים עוררו ויכוחים ועימות בין יעלון לבין שר האוצר לפיד, שמתנגד לתוספת לביטחון מעבר ל-52 מיליארד השקלים המוקצבים למערכת. בתום הישיבה לא התקיימה הצבעה, וככל הנראה יתקיימו דיונים נוספים בימים האחרונים.

 

יעלון: ההוצאה על המבצע יותר מ-9 מיליארד    (וידאו : באדיבות כלכליסט)

יעלון: ההוצאה על המבצע יותר מ-9 מיליארד    (וידאו : באדיבות כלכליסט)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לפיד. שיסתפקו ב-52 מיליארד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לפיד. שיסתפקו ב-52 מיליארד(צילום: ירון ברנר)

על פי גורמים בקבינט, רוח הדברים נגעה בעיקר להסברים שנתנו נציגי מערכת הביטחון ולפיהם "מי שרוצה ביטחון לדרום, כיפות ברזל ולחימה ממושכת מול ארגוני טרור, צריך לדעת שזה עולה לא מעט כסף".

 

מנגד הבהיר לפיד בכמה הזדמנויות בתקופה האחרונה כי הוא מתנגד להעלאה תקציבית ואמר כי יש לבדוק את ייעול המערכת בדרכים נוספות. בוועידת כלכליסט אתמול הוא אמר: "יש במערכת הביטחון מקומות שבהם אפשר לייעל ולחסוך".

 

באוצר הסבירו בימים האחרונים כי בעקבות המבצע יידרשו קיצוצים שונים במשרדי הממשלה, רובם כבר אושרו בישיבת הממשלה ביום ראשון. במקביל שב השר לפיד והצהיר כי לא יעלה מסים.

 

אתמול התייחס השר יעלון לנושא התקציב כי האיומים המדינתיים על ישראל אמנם פחתו במידה רבה על השלום עם מצרים וירדן והמשאבים שמשקיעה סוריה במלחמת האזרחים, "אבל לעומת זאת,

דווקא ההתפרקות והצורך להתמודד עם ארגוני טרור שיש להם יכולות מדינתיות - ההתמודדות של צבא עם אתגר כזה היא התמודדות יקרה".

 

יעלון אמר עוד כי כדי לטפל במטרות כגון שהותקפו ברצועת עזה במהלך "צוק איתן" יש צורך במודיעין מדויק שעולה כסף. "לאמ"ן הנוכחי יש תקציב כפול ממה שהיה לי כראש אמ"ן לפני 16 שנה, ואם אני אשלש את התקציב שלו לא אבזבז אפילו שקל אחד", הוסיף, "מה שמגביל אותו לתת מודיעין עוד יותר טוב זה כסף. גם האויב יודע להשתמש בטכנולוגיה ואתה חייב להתמודד עם זה וגם להגן על עצמך. השקענו משמעותית במודיעין והיד עוד נטויה, אבל זה עולה כסף. החימוש המדויק מאפשר לפגוע במטרה ולמנוע פגיעה בילדים".

 

מי שיישר קו דווקא עם לפיד הוא שר הכלכלה נתפלי בנט, שאמר התייחסו למערכת הביטחון: "יתייעלו - יקבלו. לא יתייעלו - לא יקבלו". לדבריו, מידת ההקרבה צריכה לקבוע את שכרם של אנשי מערכת הביטחון: "האם חייל שנפצע בתאונת דרכים יכול להיכנס לאותה הקטגוריה של לוחם שנפצע בסג'עיה? האם חייל שנפצע בזמן ביצוע פשע שווה לחייל שנפגע בבינת ג'בייל? חיילים עורפיים לא צריכים להיות זכאים להטבות של חיילים קרביים. מבחן ההקרבה הוא שצריך לקבוע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
השר יעלון והרמטכ"ל גנץ
צילום: אביהו שפירא
מומלצים