שתף קטע נבחר

 

13,732 שמות: שנגחאי מנציחה פליטים יהודים

כ-20,000 יהודים שברחו מהזוועות באירופה במהלך מלחמת העולם ה-2 מצאו מקלט בשנגחאי. כעת שמות חלק מהם מונצחים על קיר במוזיאון בעיר הנמל הגדולה. "העיר היחידה שפתחה שעריה בפני יהודים, לעולם לא נשכח זאת"

מוזיאון הפליטים היהודים בשנגחאי חשף שלשום (יום ג') קיר באורך של 34 מטרים שעליו חרוטים שמותיהם של 13,732 יהודים שמצאו מקלט בסין במהלך מלחמת העולם השנייה.

 

עוד חדשות בעולם :

בקרב, ללא תמיכה. כתבים עצמאים בחזית

אובמה וקמרון נגד דאעש: לא נפחד מהרוצחים

600$ לאיבר: לבקנים נרצחים בטנזניה

 

לפי סוכנות הידיעות הרשמית של סין, שינואה, הקיר נבנה באזור המוזיאון שבו שכן בעבר בית הכנסת אוהל שם. קיר ההנצחה נחשף יום לפני שציינה סין 69 שנים לניצחונה על יפן. "הרשימה רבת משמעות במיוחד. כל הפליטים שרדו ימים קשים במלחמה ומצאו מקלט בשנגחאי", סיפרה סונג'ה מוילברגר, פעילה גרמנית בת 75, שנולדה למשפחה יהודית בשנגחאי ב-1939.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

13,732 שמות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
13,732 שמות(צילום: AFP)
 

שמותיהם של בני משפחתה נמצאים גם הם ברשימה שמונה את הפליטים שהגיעו לגלות בשנגחאי בין השנים 1947-1938. מוילברגר מספרת כי "שנגחאי הייתה העיר היחידה בעולם שפתחה את שעריה בפני פליטים יהודים. לעולם לא נשכח את העיר הזאת".

 

כ-20,000 פליטים יהודים ברחו מהזוועות באירופה במהלך מלחמת העולם השנייה לשנגחאי. אלפי היהודים זרמו לשנגחאי דרך שני ערוצים מרכזיים - דרך הים מאירופה לדרום-מזרח אסיה ואז לשנגחאי ואלה ממזרח אירופה הגיעו באמצעות רכבות דרך סיביר לצפון-מזרח סין ומשם לעיר הנמל.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

רבים מהשמות ברשימה הגיעו מהספר "גלות שנגחאי: 1947-1938" שכתבה סונג'ה,

שנולדה גם היא למשפחת פליטים יהודים. מקור הרשימה הוא משלוש נערות יהודיות שבמהלך המלחמה הועסקו על ידי הצבא היפני. רוב האוכלוסייה היהודית הייתה תחת הכיבוש היפני במחוז הונגקאו, שהיה ל"אזור מיוחד לפליטים ללא מולדת".

 

מוילברגר סיפרה: "חוויותיהם של ההורים בשנגחאי לא היו קלות במיוחד, אולם אם הם לא היו גולים לסין - לא הייתי בחיים היום ולא הייתה ניתנת לי ההזדמנות לספר על ההיסטוריה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים