שתף קטע נבחר

'רופאים החזירו ביצית לא נכונה; לילדה יהיה סרטן'

כך טוענים הורי ילדה שניסו לחסוך ממנה את הגן המסרטן אותו הם נושאים ושעובר בתורשה. קרוב ‭100-ל‬ מביציותיה של אישה הופרו כדי ליצור את העובר האחד שנקי מפגמים גנטיים, אולם בבית החולים טעו והחזירו לגופה את העובר הלא נכון. התוצאה: רוב הסיכויים שהילדה תחלה בעתיד בסרטן השד, מדווח "ידיעות אחרונות"

הוריה של ש' רצו לשבור את השרשרת. הם קיוו שהגן ‭,brca1‬ שעובר בתורשה ועלול לגרום לסרטן השד והשחלות, לא יעבור לילדם המתוכנן, ולכן פנו לביצוע בדיקה מיוחדת שאמורה לוודא שהעובר אינו נשא. אלא שבבית החולים הסתכלו על התוצאות הלא נכונות, והבת נולדה כשהיא נושאת את הגן.

 

במשך שנתיים עברה אמה של ש' עשרות טיפולי הפריה קשים במכון הגנטי של בית החולים שערי צדק. היא חוותה שני הריונות שכשלו, כמות אדירה של הורמונים הוזרקה לגופה וקרוב למאה עוברים שלה הופרו - בתקווה שלא יישאו את הגנים הפגומים של ההורים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חדשות בריאות נוספות:

 

לאחר ההפריות בדקו הרופאים האם העוברים הם נשאים של הגן ‭,brca1‬ אותו נושא האב, ושל גן למחלה אחרת שנושאת האם. בתום מחזור ההפריות הרביעי הודיעו הרופאים כי נמצא עובר בריא, נקי מהגנים שעלולים לגרום למחלות. לגופה של האם הוחזר עובר, והיא ילדה את ש' לפני שלוש שנים.

 

כבר ביום שנולדה עברה הפעוטה בדיקת דם, ובה התברר לתדהמת ההורים שהיא נשאית של ‭.brca1‬ המשמעות: סיכוייה לחלות בסרטן השד והשחלות גבוהים משמעותית.

 

בבירור מול בית החולים הודיעה להם מנהלת היחידה הטרום השרשתית בשערי צדק, פרופ' גאונה אלטרסקו, שחלה טעות מצערת: במעבדת בית החולים בלבלו בין הבדיקות, מה שגרם לכך שהעובר שהוחזר לרחם היה נשא של הגן בעוד שבעובר הבריא לא נעשה שימוש. אם לא די בכך, העובר הבריא הועבר למחקר.

 

"בשל רשלנות הנתבע נגדעה שאיפתם של ההורים התובעים להביא לעולם ילד בריא ולעצור את שרשרת הנשאות המשפחתית, הבין-דורית, לסרטן השד. ש' הינה נשאית הגן והיא בסיכון ממשי לחלות במהלך חייה בסרטן השד, סרטן השחלות ובמחלות ממאירות נלוות‭,"‬ כתבה עו"ד אהובה טיכו בכתב התביעה שהגישה נגד בית-החולים לבית משפט השלום בירושלים.

 

עוד טוענת עו"ד טיכו, כי בבית החולים אמרו להורים לא לבצע בדיקת מי שפיר, שעשויה הייתה לגלות את הנשאות במהלך ההיריון.

 

‭,'א‬ אמה של ‭,'ש‬ אומרת: "אנחנו שלוש שנים אחרי המקרה ויש לנו ילדה מדהימה. היא הקסם של החיים שלנו, אבל אנחנו צריכים לדאוג לכך שכאשר תגדל תהיה לה אפשרות לקבל את הטיפול הרפואי הכי טוב. הפחד שלי הוא שנגזר עליה לעבור במהלך חייה עשרות טיפולים וכריתות איברים". ‬

 

לדבריה של פרופ' תמר פרץ, לשעבר מנהלת המכון האונקולוגי בהדסה וכיום מנהלת בית החולים, הסיכון שהילדה תחלה בסרטן בגיל ארבעים הוא חמישים אחוז, והסיכון עולה עם הגיל.

 

תגובת שערי צדק: "נלמד את התביעה ונגיב בבית המשפט‭."‬ יש לציין כי מאז המקרה שונתה תוכנת המחשב של המכון כדי למנוע טעויות דומות.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutetrstock
במעבדת בית החולים בלבלו בין הבדיקות
צילום: shutetrstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים