אחרי הניצחון: החרדים מסירים את החומה
"הצגת המחיצה כחומה רק הסתירה את העוול לתלמידות", טענו בעיריית בית שמש, שם החליטו על ההסרה, לאחר שבית המשפט דחה את בקשת משרד החינוך לבטל הקצאת כיתות למוסד חרדי
אחרי שניצחו בבית המשפט, החרדים מסירים את חומת ההפרדה בבית הספר: עיריית בית שמש החלה הערב (יום ה') להסיר את החומה שהפרידה בין תלמידים חילונים לחרדים, שעות ספורות לאחר שבית משפט השלום בירושלים דחה את בקשת משרד החינוך להוציא צו סגירה לכיתות בית הספר "שפות ותרבויות" בבית שמש שהועברו לשימוש המוסד החרדי "משכנות דעת".
ראש העירייה משה אבוטבול: "בניית הגדר נעשתה לבקשת בית ספר 'שפות ותרבויות', אך יצאה מפרופורציה ונוצלה על ידי גורמים אינטרסנטים למטרת התנגחות. כמחווה להתפייסות הוריתי להסיר את הגדר שכבר הספיקה לקבל את הכינוי 'חומה', ואני מקווה שבעקבות כך גם תיפול החומה שגבהה כאן בין הצדדים".
אבוטבול טען כי הדימוי התקשורתי של העיר והיחסים בין התושבים בה מטעה, הם דווקא "חיים ופועלים יחדיו בשכנות מצוינת שיכולה להוות דוגמא למקומות רבים". הוא קרא לראשי משרד החינוך לרדת לשטח ולפעול בשיתוף פעולה איתו לרווחת תלמידי העיר מכל המגזרים.
יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה בעיריית בית שמש, משה מונטג, הסביר את ההחלטה: "החומה הזו הייתה בסך הכל מחיצה שהוקמה ככל גדר רגילה שמפרידה בין שני מוסדות. אין לנו עניין לא בחומה ולא בגדר הפרדה, אלא רק בפתרון למאה תלמידות שאין להן קורת גג".
"הצגת המחיצה הזו באופן כזה רק הסתירה את העוול לתלמידות, וגרמה לכך שבמקום שידברו עליו יציגו אותנו בצורה מעוותת כמי שנכנסים אל תוך בית הספר הממלכתי ודוחפים אותם החוצה", הוסיף מונטג. "עכשיו, כשהגיעה הבשורה מבית המשפט שחלוקת המבנה נשארת, ראינו לנכון להסיר את המחיצה. אנו מצפים כעת מבית המשפט, ממשרד החינוך ומכל עם ישראל להביט על הצעד הזה ולהבין שאין כאן שום מטרה מעבר למתן פתרון טכני לבית ספר במצוקה. הכתובות הקשות שרוססו על אותו קיר – 'בושה לציונות', 'חומת הפרדה' וכדומה – הן מעשה ידיהם של גורמי אופוזיציה בעיר שעדיין לא השלימו עם תוצאות הבחירות וגררו את כולנו בחוסר אחריות לתהום שכזה".
סגן נשיא בית משפט השלום בירושלים, השופט גד ארנברג, הסביר מוקדם יותר היום מדוע החליט לדחות את בקשת משרד החינוך. "באתי למסקנה כי אכן אין לבית משפט זה סמכות עניינית לדון בבקשה זו.
הבעלות במבנה בית הספר וזכות השימוש בו נתונות לעיריית בית שמש. לפיכך, אין למבקשת (המדינה, משרד החינוך) טענות שמקורן בבעלותה במבנה בית הספר לשפות או בשימוש הנעשה בו". משרד החינוך כבר הודיע שיעתור לבית המשפט המחוזי.
הסערה סביב בית הספר החלה ביום ראשון, יממה לפני פתיחת שנת הלימודים. עיריית בית שמש טענה למצוקת מקום בבית הספר החרדי, וראש העירייה אבוטבול החליט להקצות כיתות לתלמידות במבנה של בית הספר "שפות ותרבויות". לשם כך נבנתה ביום ראשון החומה בבית הספר, שאמורה להפריד בין התלמידים החילונים לילדות החרדיות.
הדבר גרר מחאה של הורי התלמידים החילונים שטענו כי העירייה הפקיעה כיתות מוזיקה ומחשבים לטובת המהלך. ההורים התעמתו עם הקבלן שבנה את החומה והשביתו את פתיחת שנת הלימודים. החומה הוסרה בסופו של דבר הערב - אבל ההפרדה נותרה. כנראה שזה לא סוף המאבק: משרד החינוך הודיע כי כבר הערב, בעקבות הודעת השופט ארנברג שאין בסמכותו לדון בסוגיה, שהוא יעתור לבית המשפט המחוזי בירושלים "משרד החינוך רואה בהתנהגות הבריונית והבלתי לגיטימית של הרשות המקומית מהלך שיש לעצור אותו באופן מיידי", נאמר בהודעה .