האו"ם: 10% מהנערות בעולם הותקפו מינית
קרן הילדים באו"ם טוענת כי "האלימות חוצה גבולות ומתרחשת היכן שאמור להיות בטוח". לפי דו"ח יוניצ"ף חמישית מהנרצחים בעולם בני פחות מ-20
כ-120 מיליון נערות ברחבי העולם נאנסו או הותקפו מינית, וחמישית מקורבנות הרצח ברחבי העולם ב-2012 היו בני פחות מ-20 (95 אלף בני אדם). כך לפי דו"ח של האו"ם שפורסם אתמול (יום ה').
עוד חדשות בעולם:
האקסית מגלה הכול: הולנד שקרן שבז לעניים
נאשם ברצח: השאיר את בנו ברכב לוהט
הניצחון של פוטין: "המורדים יישארו במזרח"
בדו"ח של יוניצ"ף (סוכנות האו"ם למען הילדים), נאספו נתונים מ-190 מדינות. בדו"ח נכתב כי ילדים בעולם חשופים בתדירות גבוהה לאלימות פיזית, מינית ורגשית: החל מרצח ואונס ועד לאיומים והתעללות. "האלימות חוצה גילאים, גבולות, דתות, מוצא אתני ודרגות הכנסה. היא מתרחשת במקומות שבהם ילדים אמורים להיות בטוחים: בבתים, בבתי הספר ובקהילות שלהם" אמר מנכ"ל יוניצ"ף, אנתוני לייק.
רצח היא סיבת מוות נפוצה בקרב נערים בני 10 עד 19 בכמה מדינות בדרום אמריקה ובמרכזה, בהן ברזיל ונצואלה וגואטמלה. בניגריה, שם ארגון הטרור "בוקו חראם" חטף יותר מ-200 תלמידות באפריל השנה, נהרגו ב-2012 יותר מ-13,000 בני 20 ומטה: המספר הגבוה בעולם. ברזיל נמצאת במקום השני עם 11,000.
לפי הדו"ח, אחת מכל עשר נערות ברחבי העולם מתחת לגיל 20 (כ-120 מיליון) הותקפה מינית. אחת מכל שלוש נערות נשואות, כ-84 מיליון, הייתה קורבן לאלימות פיזית או מינית מצד בעליהם או בני זוגם.
מיליארד ילדים נענשים באלימות באופן קבוע
הדו"ח הראה כי השפעת האלימות בקרב ילדים עלתה בעשור האחרון. לפי יוניצ"ף, אלימות נגד ילדים במדינות מסוימות "מקובלת חברתית", נתקלת בעצימת עין ואיננה נתפסת כהתעללות. בנוסף הקורבנות הם צעירים או פגיעים מדי בכדי לדווח על העבירות, המערכת המשפטית לא יכולה להגיב באופן מספק ושירותי הגנת הילד גם הם מוגבלים.
סוזאן ביסלף, מנהלת המחלקה להגנת הילד ביוניצ"ף, התייחסה לנושא ואמרה: "הזוועות המחרידות שילדים חווים על בסיס יומי בכל מקום ברחבי העולם מוכיחות את הצורך הדחוף שמדינות בעולם יתייחסו בעדיפות גבוהה לבעיה. רבים ממקרי האלימות נגד ילדים מבוצעים על ידי האנשים שאמורים לדאוג להם: מטפלים, חברים ובני זוג.
כשישה מתוך עשרה ילדים ברחבי העולם (כמעט מיליארד ילדים), בין הגילאים שנתיים ל-14, מקבלים עונשים פיזיים באופן קבוע. "אנחנו לא מדברים על מכה קלה על הישבן" אמרה ביסלף. "אנחנו מדברים על אלימות באמצעות מכשיר קהה ובאופן חוזר ונשנה".הדוח מצא כי רק 39 מדינות בעולם מגינות באופן חוקי על ילדים מפני ענישה גופנית.
לעיתים, מקרי האלימות לא מדווחים. אחת מן הסיבות לכך היא שהאלימות נתפסת כנורמלית. ביוניצ"ף אומרים כי כמעט מחצית מהנערות בעולם בגילאים 19-15 חושבות שהכאת נשים על ידי בעליהן יכולה להיות מוצדקת לעיתים.