הופרך החשש: התיירת לא חלתה באבולה
תיירת מניגריה, העובדת במערכת הבריאות בארצה, פנתה לבית החולים שערי צדק בגלל חום גבוה. כדי לא לקחת סיכון, הוחלט לאשפזה בבידוד. בבדיקות התברר: מדובר כנראה בזיהום בדם, ולא באבולה
הופרך החשש למקרה ראשון של אבולה בישראל: בבית החולים שערי צדק בירושלים אושפזה אתמול (ו') תיירת מניגריה הסובלת מחום גבוה. התיירת עובדת במערכת הבריאות בניגריה, שנמצאת במערב אפריקה - האזור שבו התפרץ לאחרונה הנגיף. בתחילה עלה חשש כי היא חלתה באבולה, אבל מבדיקה ראשונית של משרד הבריאות עלה כי היא לקתה ככל הנראה בזיהום בדם ולא באבולה.
כיוון שיש לה מודעות גבוהה לעניין, משראתה התיירת שהיא סובלת מחום - פנתה בעצמה לבית החולים והיא אושפזה שם כאמצעי זהירות. גורם במשרד הבריאות אמר כבר אתמול שהחשש לכך שהניגרית המאושפזת אכן חולה באבולה אינו גבוה, וכי הצעדים ננקטים מתוך שיקולי זהירות מונעת.
עם זאת, לאור העובדה שהתיירת באה במסגרת תפקידה במגע עם מבקרים בבתי חולים בניגריה, הוחלט לאשפזה בתנאי בידוד בשערי צדק. בסופו של דבר התברר כאמור כי התיירת, שהגיעה לישראל לפני שלושה ימים, סובלת כאמור מזיהום בדם.
מניין הקורבנות מנגיף האבולה בניגריה עד כה קטן בהרבה לעומת ליבריה, סיירה ליאון וגינאה שבהן מתו מאות מהנגיף. הרשויות בניגריה דיווחו כי עד כה מתו שבעה מהנגיף. השבוע מסר ארגון הבריאות העולמי כי רופא ניגרי שחלה באבולה הדביק 60 בני אדם שהיו תחת טיפולו לפני מותו.
מאז שזוהתה התפרצות האבולה במערב אפריקה בתחילת השנה, עשה משרד הבריאות בישראל הכנות לקראת האפשרות שהנגיף יגיע לישראל. על פי ההנחיות שהועברו למנהלי בתי החולים ולקופות החולים, הרופאים צריכים לדווח על כל מקרה של תחלואה אפשרית שיש חשד כי הוא קשור לאבולה. בכלל זה מונחים צוותי הרפואה לדווח על תסמינים המופיעים באנשים ששבו ממדינות אפריקה נגועות או שהיו במגע קרוב עם אדם נגוע או נפטר.
במקרים כאלה, מורה המשרד להעביר מטופל חשוד כזה המגלה תסמינים מתאימים למחלה הכוללים חום גבוה, הפרעות במערכת הקרישה,
הקאות, דימומים וכאבים מפושטים - לחדר בידוד אוויר ומגע, הנמצא בסמוך ליחידה לטיפול נמרץ בבית חולים. אנשי הצוות הרפואי המטפלים בחולה יוגבלו למינימום הנדרש. הצוות יתמגן באופן מלא במסיכה, סרבל חד פעמי, כובע, כפפות, ערדליים, ומגן פנים. בעת שימוש במחטים או בהחלפת מצעים שזוהמו יש להשתמש בשני זוגות כפפות המולבשות על כפות הידיים.
במהלך אישפוזו עובר המטופל בדיקות דם שמאתרות את נוכחות הנגיף בגופו או שוללות זאת. במקרה של הדבקה אפשרית, יישאר המטופל הנגוע מאושפז תחת בידוד וניטור קרוב, בשל ההידרדרות הצפויה.