הפסקת אש באוקראינה: "המלחמה לא תמה"
ב-18:00 בערב נדמו כמעט לגמרי קולות הירי, ורק פיצוצים בודדים נשמעו מעת לעת בדונייצק: אחרי 5 חודשי מלחמה, הפסקת אש בין צבא אוקראינה למורדים הפרו-רוסים. המורדים: "עדיין דורשים להתנתק מאוקראינה, בלי הסכם על כך נחזור להילחם". תושבים יצאו מהמקלטים: "זו הקלה, אבל אין אופטמיות"
אחרי חמישה חודשים של לחימה ויותר מ-2,500 הרוגים, נכנסה הערב (יום ו') לתוקפה הפסקת האש בין אוקראינה למורדים הפרו-רוסים במזרח המדינה. זהו הצעד המשמעותי ביותר שנרשם עד כה לסיום המלחמה, שהביאה גם לעימות הקשה ביותר בין רוסיה למערב מאז ימי המלחמה הקרה.
קולות הירי נפסקו כמעט לחלוטין בסביבות 18:00, עם כניסת הפסקת האש לתוקף, אבל פיצוצים המשיכו להישמע מעת לעת באזור העיר דונייצק, מעוזם של המורדים. אוקראינים רבים ספקנים לגבי האפשרות שהפסקת האש תימשך.
ההסכם על הפסקת האש הושג במינסק בירת בלארוס, ובמסגרתו סוכם על חילופי שבויים, העברת סיוע הומניטרי והסגת כלי הנשק הכבדים. נשיא אוקראינה פטרו פורושנקו אמר במעמד ההכרזה על הפסקת האש: "חיי אדם הם הערך העליון. עלינו לעשות כל מה שניתן ולא-ניתן כדי לשים קץ למרחץ הדמים ולסיים את סבלו של העם". הקרמלין בירך על ההסכם, שהתבסס במידה רבה על הצעותיו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ושיותיר חלק ניכר מהשטחים במזרח אוקראינה בידי המורדים הפרו-רוסים.
דוברו של פוטין, דמיטרי פסקוב, קרא לצדדים להתבסס על הסכם הפסקת האש כדי לחתור להסדר קבע מדיני, אף שיש עדיין מחלוקות רבות בלתי פתורות, והפסקת אש קודמת, שהוכרזה ביוני, החזיקה מעמד רק עשרה ימים.
נשיא אוקראינה פורושנקו אמר הערב בפסגת נאט"ו בוויילס כי אוקראינה נכונה להעביר סמכויות שלטון משמעותיות מבחינה פוליטית וכלכלית למחוזות במזרח אוקראינה ולתת להם גם את האפשרות להשתמש כשפה רשמית באיזו שפה שהם רוצים (הרוסית שולטת שם). עוד הביע נכונות להעניק חנינות לחלק מהמורדים.
אלא שאחד ממנהיגיהם הבכירים של המורדים, מאזור לוהאנסק, אמר כי המורדים דורשים לפצל באופן רשמי את האזורים דוברי הרוסית שבשליטת המורדים משאר אוקראינה. "הפסקת האש אין פירושה סיום המדיניות שלנו החותרת להיפרדות מאוקראינה", אמר אותו בכיר, איגור פלוטניצקי.
הפסקת האש אפשרה לתושבים במזרח אוקראינה לצאת מהמקומות שבהם תפסו מחסה בזמן הלחימה. "יצאנו להליכה אחרי שלושה ימים של הסתתרות וזו הקלה עצומה, אבל אני לא אופטימית", סיפרה לסיה, צעירה בת 30 מעיר הנמל מריופול שיצאה לטיול עם בנה התינוק, "ראינו
כבר כל כך הרבה הפרות של הפסקות אש".
בפסגת נאט"ו קרא נשיא ארה"ב ברק אובמה לבנות בריתו האירופיות לסכם על סנקציות נגד רוסיה, שאותן ניתן יהיה להשעות אם תוכנית השלום באוקראינה תצליח. נאט"ו גם העבירה מסר תקיף לרוסיה כשאישרה תוכנית להגביר את מערך ההגנה שלה במזרח אירופה. הצעד נועד להבהיר לבנות בריתה, המודאגות מהתערבות רוסיה בנעשה באוקראינה, כי נאט"ו תגן עליהן מפני כל התקפה.