ואז ניגשתי לברמן וביקשתי: 6 בירות מומלצות
מה תשתו בתערוכת הבירה הגדולה בישראל? ליבי שפרלינג ממליצה על שישיית בירות מיוחדות שיוגשו או יושקו ב-"בירס 2014", מזו הבוטיקית על שם מתי המקלל ועד לבירת הדיקטטור שכוללת לגימה מוויסקי לאפרויג
השנה האחרונה לא הייתה שנת בשורות למבשלות הבירה לישראל וליצרנים הקטנים. רפורמה במיסוי גרמה נזק ליצרנים הקטנים, חוק ההגבלה על הפרסום שנכנס לתוקפו ומבצע צוק איתן - כל אלו דרדרו את מצב הרוח אולי אבל לא פגעו בחזון.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
עם ראיה נחושה קדימה ופרץ יצירתיות, מתמקמות המבשלות הקטנות בחזית העשייה ומצליחות לעשות בית ספר אפילו לשחקנים גדולים. עכשיו גם משווקים משמעותיים בתעשיית האלכוהול רוצים גם חלק בחגיגה - כך רכשה "נורמן פרימיום" (שמביאה שלל בירות ועוד כל מיני דברים טובים בעיקר מבלגיה) את מבשלת "נגב" ויבואנית המשקאות 'הכרם' רכשה 40% ממבשלת מלכה. יש מקום לאופטימיות? בהחלט.
האנרגיות החיובית האלה ימצאו את עצמן ה-"בירס 2014", תערוכת הבירה הגדולה בישראל שמתקיימת השבוע (10-11.9), פלטפורמה שוקקת שבמסגרתה מציגות עשרות מבשלות, יצרנים ויבואנים בירות שוות וחדשות מכל העולם, כמו גם שלל מהדורות מוגבלות.
המגמות הבולטות השנה בתערוכה מושכות לכיוונים מנוגדים; מצד אחד בירות פירותיות ומתובלות, שטופות פירות קיץ שנושאות על גבן אחוזי אלכוהול נכבדים ומצד שני - בירות לבריאותנים מכל המינים: ללא גלוטן, טבעוניות, אורגניות ואפילו בירות נטולות אלכוהול. עד כדי כך.
אל תפספסו את דוכן "שורשים" בתערוכה, שם תוכלו לטעום את בירת "מתי המקלל", שהושקה לכבודו של מתתיהו לנדשטיין, הלא הוא מתי המקלל מהחמארה היוקדת במטלון 41. לא כדאי גם להתעלם מנספחים שמחים שהצליחו להסתנן לתערוכה, אפילו שלא מדובר בבירות ממש: סיידרים מופלאים של באסטר'ס כמו גם הלימונדה האלכוהולית הראשונה שלהם, סיידר אגסים של מאגנר'ס וגם קראבי'ס ג'ינג'ר ביר שכבר כתבנו עליו, להיט מרענן שחובה לטעום.
מה עוד? בחרנו 6 בירות שכדאי לשים אליהן לב:
1. יאקובסן סאז בלונד
מותג הפרימיום של מבשלת קרלסברג יפציע בתערוכה עם הבירות המשובחות שעושים שם. הסאז בלונד מופקת מזן כשות צ'כי, שכולו רעננות פרחונית והוא נחשב בין האיכותיים בעולם. הבירה מתובלת גם בצמח האנג'ליקה והיא רבת רבדים ובעלת גוף מפנק. 7.1% אלכוהול.
2. אלכסנדר בלונד אורגנית
לראשונה במבשלה הפיקו בירה מרכיבים טבעיים בלבד ונטולת מרכיבים מן החי. כמיטב המסורת במבשלה, טעמנו בירה פירותית ומרירה במידה, מאוזנת מאוד ומדוייקת. 5.3% אלכוהול.
3. רונן - ההודית המכוערת
באופן אישי, זוהי אחת מבירות הבוטיק הישראליות האהובות עליי מזה שנים. בירת IPA שכולה נחישות. היא מרירה ואגרסיבית, מתובלת ואמיצה כשהאף מלא עשבים והסיומת מרעישה. 6.5% אלכוהול.
4. הדיקטטור, אייריש רד לאפרויג
בירה מהממת שכמו כוסברה - או שתעופו עליה או שתירקו הצידה. לפני הביקבוק הוסיפו לה כמות נכבדה של לפרוייג, אותו ויסקי מעושן שאנחנו אוהבים להצטנף באדי הכבול שהוא מעלה. חמימה ומפתיעה וגם מרירה ונוכחת, נושכת ומסקרנת. 6.1% אלכוהול.
5. פרימאטור, ווייצן
בירת חיטה בסגנון בווארי, בהירה ומעורפלת. בולטים בה החשודים המיידיים: ניחוחות בננה, ציפורן ותבלינים מתוקים. היא מרווה ומרעננת, מחמיאה מאוד לבשרים מעושנים וגבינות צאן. 5% אלכוהול.
6. הדובים גריזלי
בירה חדשה ומחדשת מהמבשלה שבאה ליהנות. דאבל IPA כבדה ועשירה, כזאת שתקבל מקום של כבוד החורף הזה ותככב אצלנו בתבשילי קדרה וגם לצד האוכל . האחוז האלכוהול הגבוה מורגש בהחלט וזה חלק מהכיף. 9% אלכוהול.
וכאשר אתם שם - חפשו גם את "אטלס הבירה": לרגל השנה החדשה חברת "מבשלות ישראל" השיקה את "אטלס הבירה", קטלוג מוצרים מקצועי במהדורה מיוחדת. באטלס מסע חוצה מדינות של מותגים בינלאומיים, טעמים, ריחות, גוונים, סגנונות הגשה, אנקדוטות היסטוריות וסקירה על כל מותגי המבשלה.
הקהל המקצועי יוכל להעמיק בעיקרי תורת האכסון והמזיגה של בירה, חשיבות בדיוק אופן ההגשה, השימוש בכוסות המתאימות, עיקרי היתרונות הבריאותיים והתזונתיים של המשקה, מידע על מרכיבי הבירה ועוד.
בירס 2014 תתקיים במתחם התחנה בתל אביב בימים 10.9-11.9 בין השעות 18:00 ועד 23:00. מחיר כניסה : 70 שקלים כולל חמש טעימות (45 שקלים לתושבי תל אביב מחזיקי כרטיס דיגיתל). לפרטים נוספים וקופוני הנחה : beers.co.il ובעמוד הפייסבוק של התערוכה